Mananca foarte mult noaptea iar ziua nu

08-02-2017
Monica Stefan
Nu este medic/terapeut
Monica Stefan
Buna ziua, stimati medici! Va scriu in incercarea de a gasi o solutie. Fetita mea nascuta cu 3000g si 50cm are la varsta de 13 luni, 8700g si 70cm. Problema noastra este legata de alimentatie. Dupa o discutie cu doamna pediatru a fetitei am inteles si de ce. Copilul meu bea foarte mult lapte noaptea, 100 ml la 2-3 ore, astfel ca ziua refuza cu desavarsire mancarea solida. Am incercat sa ii scot mesele de noapte, sa ii dau sa bea ceai, lapte diluat cu ceai, insa fara niciun rezultat. Sunt constienta ca pana nu reusesc sa fac asta copilul meu nu are cum sa manance solide si sa se dezvolte normal, sa creasca in greutate si asa mai departe. Ca sa nu mai spun ca nu este in regula pentru digestia ei.
Va rog mult sa imi spuneti ce pot sa fac? Sa o las in continuare sa bea lapte pana nu mai vrea ea, sa astept sau sa actionez?
Va multumesc!
1 comentarii
0
08-02-2017, ora 12:48
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua

Un copil la varsta de 1 an 1 luna trebuie sa doarma noaptea, nu se se trezeasca atat de des pt a manca. Drept urmare trebuie sa-l dezvatati inlocuind mesele de lapte cu ceai, asa cum deja ati inceput. Peste zi ati putea incerca metoda "infometarii", adica unele mese cu mancare, adecvata varstei, daca le refuza cand i le dati, nu le veti inlocui cu lapte ci veti amana pt mai tarziu administrarea mancarii respective. Este adevarat ca trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa staruiti in a mentine atitudinea respectiva pana ii creati obisnuinta de a manca si altceva decat lapte. Desigur ca, printre mesele administrate, se vor numara si cele de lapte, pe parcursul zilei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul