Bebe de trei luni jumatate refuza laptele praf

28-10-2013
MADALINANEG
Nu este medic/terapeut
MADALINANEG
buna.am un bebe de trei luni jumatate si refuza laptele praf.a mancat milumil.humana.aptamil si tofer.toferul la mancat cel mai bine o perioada de o luna si jumatate si acum il refuza.vrea san dar din pacate nu am suficient.
2 comentarii
0
28-10-2013, ora 18:20
Dr. Macovei Catrinel
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Macovei Catrinel
Buna ziua,
chiar daca de la 4 luni la bebelusii pe lapte praf se poate incepe diversificarea, laptele (praf sau de la san) ramane de baza in primul an de viata, mai ales in primele 6 luni. In functie de ceea ce va doriti (sa-l intarcati sau sa mai continuati cu alaptatul cat se poate - ceea ce este ideal), de greutatea bebelusului, de cat este de nervos si mancacios va sugerez urmatoarele variante:
- incercati doua- trei zile sa ii dati ziua lapte de la san, fara a mai completa cu lapte praf la fiecare masa, doar seara la culcare si ziua daca ajunge sa fie foarte flamand (poate o masa da si una nu) si este evident ca plange de foame; probabil ca va ajunge sa ceara lapte la 2 ore, mai ales daca este mancacios, dar fiind flamand va stimula secretia de lapte si poate aceasta va mai creste; beti apa suficienta si puteti asocia ceaiul de lactatie de la Fares; este greu si va va lua tot timpul, dar poate reusiti sa continuati cu alaptatul;
- daca bebelusul este slabut, sau foarte mancacios si se enerveaza daca nu este lapte suficient, dati-i intai laptele praf (poate tot dupa o gustare doar de san, ca sa fie flamand), varianta care i-a placut cel mai mult sau una noua (a mai ramas Nestle), dar poate sa ii dea altcineva biberonul, de la care stie ca nu primeste lapte de la san; dupa ce bea cat vrea, puneti-l la san mai mult de linistire, pentru ca probabil si de aceea vrea sanul (Cu suzeta cum sta? De obicei bebelusii indragostiti de san nu vor suzeta si nu se relaxeaza si linistesc decat la san); in felul acesta probabil ca secretia de lapte va scadea si mai mult.
0
23-10-2014, ora 21:58
gabrinagirl
Nu este medic/terapeut
gabrinagirl
Nici fetiţa mea de 3, 5 luni nu accepta laptele praf. Pana acuma i-am dat exclusiv sân dar la ultimul control la moaşa am observat ca a luat doar 200 g in greutate si in plus plânge si e f agitata după fiecare masa. Moaşa mi-a prescris un lapte praf care nu conţine proteina din laptele de vaca deoarece este alergică la aceasta proteina. Am încercat sa ii dau acest lapte si cu biberonul si cu linguriţa dar refuza. Nu ştiu cum sa mai procedez.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sugarii sunt frecvent hrăniți cu lapte nerecomandat lor, arată un studiu
  •