Bebe 3 luni nu vrea sa pape | Forumul Medical ROmedic

Bebe 3 luni nu vrea sa pape

30-12-2020
Lavinia T.
Nu este medic/terapeut
Lavinia T.
Buna ziua ! Am un bebe care pe 1 ianuarie face 3 luni si ma confrunt cu o problema de la nastere: de la început a refuzat sânul, cu greu primele 2/3saptamani am reușit sa o alăptez, cu chin si plansete pentru ca nu stătea niciodată la san liniștită, mereu plangea, scotea sânul etc. Am cumpărat formula aptamil1, manca maxim 20 30 de.ml, niciodată o cantitate îndeajuns, apoi am renunțat la formulă si am continuat sa ma mulg cu pompa si sa o las si sa suga si sa mănânce din biberon când e agitata, în speranța că după aceasta perioada va manca. De unde ? Lactatia a scăzut, asa ca am cumpărat NAN1 confortis, pentru ca sanul deja nu il mai voia, absolut deloc. Manca cam 50 60 la 3 sau 4 ore, îngrijorată, am tot fost la diferiți pediatri cu ea: 3 spunandu mi ca are colici, forma grava si de asta nu mănâncă cum trebuie, pr ca ea manca cat manca si după începea sa se strângă si sa plângă si refuza restul laptelui, iar al4lea pediatru spunandu mi ca nu doar colicii își pun amprenta pe comportamentului ei ci si faptul ca ea trecea printr o viroza, avea puțin gatul rozaliu si urechile ușor inflamate. Totuși, trecuta si acea viroza misterioasa, ea continua sa mănânce la fel de haotic. Noaptea când se foia si cauta, manca maxim.30 de ml, ziua avea momente când manca si 100, 120 la 3 sau 4 ore sau 70 la 2 ore. De colici am folosit toate mamele de pe piata, tot ce exista si nimic nu a funcționat. Acum de la nan 1 am trecut pe topfer1 pentru ca e la fel, însă a început sa verse de la el și sa se.constipe, asa ca pediatra m a sfătuit sa trec pe aptamil AR pt ca topfer nu deține aceasta categorie. Mentionez ca am fost la pediatru specializat în gastro si a spus ca are un reflux fiziologic ce toți sugarii il au pana la vârsta de 6 luni. Fetita e născută cu 2800 gr, externata cu 2700 si in prezent la 3 luni fără 2 zile cântărește 5400 de grame, dar am avut și momente de hranir cu seringa. Orice sfat, părere sau experienta împărtășită, ma ajuta. Mulțumesc!
2 comentarii
1
30-12-2020, ora 07:04
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Considerând creșterea ponderală, nu văd o problemă preocupantă ! Este de știut și greutatea de la 1 lună și 2 luni. Renunțarea la alăptare ( iminentă in descrierea făcută!) a fost o greșeală. Pentru +de precizări contactați-mă la tel.-------*

(*modificat de admin)
0
30-12-2020, ora 08:40
Lavinia T.
Nu este medic/terapeut
Lavinia T.
Mulțumesc de răspuns și da, am ajuns la concluzia asta si eu, ca a fost o greșeală, însă pe moment tot ce mi s-a părut era că nu ii place..sugea maxim 1 minut si apoi plangea foarte tare, iar momentele când manca liniștită o masa copioasa, erau foarte rare, maxim o data pe zi se întâmplă asta si atunci fiind semiadormita. Am deja un istoric de 2 ani de alaptat la prima fetita, de o atașare incorecta nu se pune problema...însă nu știu unde am greșit. Timpul nu îl mai pot da înapoi, deși mi-ar plăcea..acum ne chinuim si pe biberon. Are momentele ei când mănâncă fara chin si momente când trebuie sa cânt/sa pun lumini sau muzica ceva pentru a o determina sa pape.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: