Credeți că se vor vindeca vreodată bolile psihice?

09-09-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
In viitor poate o sa se găsească medicamente care sa și vindece nu numai sa anuleze simptomele cum fac cele actuale?Ce credeți?
4 comentarii
1
09-09-2022, ora 18:55
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Posibil dar nu cred că în timpul vieții noastre.
Există multe chestii la care știința le-a dat de capăt. Unii care au acnee gravă de exemplu, nu vedeau nicio soluție de scăpare, alții nici în prezent nu văd. Dar puțini știu că există un vaccin (autovaccin) care îi ajută.
Dacă oamenii de știință care studiază în domeniul medicinei, ar fi susţinuţi precum cei care inventează arme, probabil că astăzi bolile psihice și cancerul ar fi istorie.
2
09-09-2022, ora 22:04
360
Nu este medic/terapeut
360
csd... cred de fapt ca asa cum sunt pt armata persoane ce dezvolta tehnologia armelor, exista si cei care dezvolta "tehnologia" maladiilor mintale. problema aici ( cu maladiile astea), e ca nu e o afacere rentabila, pt ca doar 3 din 1000 pesoane fac boala asta (adica 0.3%). probabil banii dati pe investitii sunt prea mari daca sunt pusi in balanta cu posibilele mici castiguri pe care le-ar putea obtine din vanzarea medicamentelor (tratamentelor)

in cazul depresiei, spre deosebire de schizo, se poate vedea ca asta e o nisa buna de muls banii. se estimeaza ca 1 din 5 persoane fac depresie. iar daca observi, dr-ii au ajuns sa dea antidepresive pt orice forma de depresie. cauza ? se fac deal-uri intre doctori si companiile farmaceutice si se castiga astfel multi bani. orice om stie de depresie, ce este si cum se trateaza. de ce ? pt ca e profitabil pt unii sa inoculeze omului ideea ca trebuie luate medicamente pt cele mai mici depresii.

nu se poate poate aplica aceeasi tehnica de muls banii si pt schizo, iar atunci nu se fac la fel de multe investitii in dezvoltarea medicatiei.

asta e o pinia mea...

p.s depresia, cu unele exceptii, vine din lipsa integrarii omului cu natura. muntele spre exe care are un aer f curat, calmeaza semnificativ neuronii. soarele creste serotonina in creier. daca socializarea ar fi cum trebuie sa fie, nu pe fuga, nu cu certuri cu sefu, stres cu proiectele, etc., depresia ar fi 0. problema nu e mintea, ci sistemul in care traim, in care trebuie sa ne robotizam.
1
09-09-2022, ora 22:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu cred ca in timp se vor gasi.
Dar viata e relativ limitata.
In eternitate vom primi cununa daca suportam boala si nu ne revoltam.
Imi centrez atentia pe asta.
1
09-09-2022, ora 22:51
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
@xtreme07

Cam așa e, îmi amintesc cum în copilărie vedeam că am ușoare tendințe spre depresie când stăteam în casă. Dar în perioadele în care locuiam la bunici și toată ziua mă jucam pe dealuri și prin apropierea pădurii, n-aveam nici pe dracu. Acum îi am pe toți...:)) Zonele urbane nu ajută oamenii.
E mult de discutat pe tema depresiei. Cred că în primul rând trebuie să ai gena bolii (factorii genetici) iar apoi factorii epigenetici (factorii de mediu, dacă te deconectezi de natura, de ceilalți, stres etc). La noi în familie eu și toți verișorii avem gena dar nu toți am făcut depresie. Mie îmi place exemplul cu fructul de stejar pe care-l plantezi într-un ghiveci...n-o să devină niciodată un stejar deși are materialul genetic pentru că nu are condițiile favorabile dezvoltării.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •