Crize de nervi
Buna ziua. De 2 saptamani am inceput sa am crize de nervi. Ma enervez foarte repede si foarte rau, din lucruri banale apoi ma calmez repede. Ieri criza de nervi a fost foarte intensa: tremurat, stare de ameteala, stare de voma, vedeam in ceata, ma intepa inima.
Ce pot face pentru a reduce aceste crize?
Multumesc!
Multumesc!
8 comentarii
Dava tu cultivi dulcea iluzie ca ai fi un caz singular esti pe un drum gresit.
Aria asta e plina de alte topicuri IDENTICE deschise de tot felul de zombie ce cauta cu disperare o viata "mai buna", in intampinare venind niste binevoitori ce recomanda acelasi sablon:
ai nevoie de un tranchilizant, un calmant, anxioliticul nu stiu care.
Orice s-ar spune, fereste-te de asa ceva cu orice pret:
Solutiile mele :
http://www.youtube.com/watch?v=bEual5H13SY
http://www.youtube.com/watch?v=aeWhv0f6fLU
Sau Mozart:
http://www.youtube.com/watch?v=XerdYwp8Vqc
Oricum, poti sa incerci personal niste interpretari, serenade pe balcon
Aria asta e plina de alte topicuri IDENTICE deschise de tot felul de zombie ce cauta cu disperare o viata "mai buna", in intampinare venind niste binevoitori ce recomanda acelasi sablon:
ai nevoie de un tranchilizant, un calmant, anxioliticul nu stiu care.
Orice s-ar spune, fereste-te de asa ceva cu orice pret:
Solutiile mele :
http://www.youtube.com/watch?v=bEual5H13SY
http://www.youtube.com/watch?v=aeWhv0f6fLU
Sau Mozart:
http://www.youtube.com/watch?v=XerdYwp8Vqc
Oricum, poti sa incerci personal niste interpretari, serenade pe balcon
Ceaiul verde este de mare ajutor (unul BIO e mai recomandat). Asigura o stare de calm fiindca are theanina si tonifica fiindca cofeina este oferita TREPTAT. Iar cantitatea dintr-o ceasca de ceai (1 lingurita planta), este un sfert din cea de cafea! In acest fel actioneaza pe SNC si menajeaza sn simpatic.
Sa mai spun ca chiar daca are cofeina previne mai degraba HTA, litiaza renala ?
De exemplu ceai verde bio din MegaImage (are mai multa cofeina) sau Sonnentor Eco din plafare.
Pui apa la fiert, da in clocot. Lasi 4 min la racit, ajunge la 70-80 grade celsius.
In timpul asta in ceainicul nemetalic ai pus 1 lingurita rasa planta. Torni apa, astepti 3 min sa infuzeze. Nu folosesti linguri de metal, zahar, lamaie.
Torni ceaiul in cesaca, si incerci sa simti savoarea, cu ochii inchisi, fara emotii negative.
E pacat sa nu faci si a doua infuzie 3 min, costa vro 13 lei cutia. Totu in prima jumate de ora, dupa o ora antioxidantii s-au dus pe copca.
Am uitat sa mentionez ca a folosi apa de robinet pt ceai verde Sonnentor este o mare bataie de joc. Apa plata sau de izvor etc. Filtrata are in ph mai acid, dar asta e ce sa-i faci.
Ceaiul verde trebuie protejat de umezeala, deci nu deschizi cutia in bucatarie, mai bine faci toata operatia in alta camera, cu o lingurita uscata.
Se pot bea chiar si 2-3 ceaiuri /zi.
Cam asta ar fi cu ceaiu verde in 2 cuvinte.
-
In plus trebuie sa elimini sau sa reduci sarea la maxim! Nu mai scriu aici de ce, vezi pe topicul despre axa HPA, din profilul meu.
Ceaiul verde este de mare ajutor (unul BIO e mai recomandat). Asigura o stare de calm fiindca are theanina si tonifica fiindca cofeina este oferita TREPTAT. Iar cantitatea dintr-o ceasca de ceai (1 lingurita planta), este un sfert din cea de cafea! In acest fel actioneaza pe SNC si menajeaza sn simpatic.
Sa mai spun ca chiar daca are cofeina previne mai degraba HTA, litiaza renala ?
De exemplu ceai verde bio din MegaImage (are mai multa cofeina) sau Sonnentor Eco din plafare.
Pui apa la fiert, da in clocot. Lasi 4 min la racit, ajunge la 70-80 grade celsius.
In timpul asta in ceainicul nemetalic ai pus 1 lingurita rasa planta. Torni apa, astepti 3 min sa infuzeze. Nu folosesti linguri de metal, zahar, lamaie.
Torni ceaiul in cesaca, si incerci sa simti savoarea, cu ochii inchisi, fara emotii negative.
E pacat sa nu faci si a doua infuzie 3 min, costa vro 13 lei cutia. Totu in prima jumate de ora, dupa o ora antioxidantii s-au dus pe copca.
Am uitat sa mentionez ca a folosi apa de robinet pt ceai verde Sonnentor este o mare bataie de joc. Apa plata sau de izvor etc. Filtrata are in ph mai acid, dar asta e ce sa-i faci.
Ceaiul verde trebuie protejat de umezeala, deci nu deschizi cutia in bucatarie, mai bine faci toata operatia in alta camera, cu o lingurita uscata.
Se pot bea chiar si 2-3 ceaiuri /zi.
Cam asta ar fi cu ceaiu verde in 2 cuvinte.
-
In plus trebuie sa elimini sau sa reduci sarea la maxim! Nu mai scriu aici de ce, vezi pe topicul despre axa HPA, din profilul meu.
Dar daca eu sunt pe strada sau intr-un loc public. Nu o sa pot asculta nici mozart care nu stiu cat o sa ma calmeze nici sa beau un ceai.
Exista un tratament ceva pentru am dezvolta rabdarea?
-
-
Studiul individual la scoala vietii!
Cati ani ai?
-
nu stiu cat o sa ma calmeze nici sa beau un ceai.
-
Daca inca nu stii cat ar putea, poti sa afli.
Mai intai trebuie sa stii SA ASCULTI! Apoi vezi daca ai deschidere catre schimbare.
Ce parere ai de snoava lui Creanga cu drobul de sare?
-
Studiul individual la scoala vietii!
Cati ani ai?
-
nu stiu cat o sa ma calmeze nici sa beau un ceai.
-
Daca inca nu stii cat ar putea, poti sa afli.
Mai intai trebuie sa stii SA ASCULTI! Apoi vezi daca ai deschidere catre schimbare.
Ce parere ai de snoava lui Creanga cu drobul de sare?
Bun. SI la locul faptep. Am o criza de nervi, ce fac? cum ma calmez, cum sa reusesc sa o controlez?
Ia frate un Anxiar pina te apuci de yoga...
pentru moment, sa ai la tine pregatita o sticluta cu ulei de Boswellia (tamaie), eventual si lavanda, vezi sa nu fie sintetica. O scoti si dai pe guler sau pe un servetel, sa vezi ce te calmezi de la tamaie.
Poti lua si capsule, trebuie sa le umpli singur. Dar sa feresti dintii de tamaie!
-
-
In plus de ce am mai spus inainte,
*Omega 3, magneziu
*vajrasana, eliminarea dulcelui, zaharului rafinat - deci menajarea sist nervos simpatic
* a exorfinelor (vezi in profilul meu)
*eventual si produse pe baza de valeriana, passiflora
Poti lua si capsule, trebuie sa le umpli singur. Dar sa feresti dintii de tamaie!
-
-
In plus de ce am mai spus inainte,
*Omega 3, magneziu
*vajrasana, eliminarea dulcelui, zaharului rafinat - deci menajarea sist nervos simpatic
* a exorfinelor (vezi in profilul meu)
*eventual si produse pe baza de valeriana, passiflora
radu_andrei, ai putea incerca si cu remedii homeopate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ameteli, amorteli, slabiciune in intreg corpul, blocare
- 16boala de inima?
- 10tulburare psihica nediagnosticata
- 6daca vomit dupa ce am luat antiepilepticele, sa le mai iau o data?
- 13De la ce mi-a fost rau?
- 3Ce se intampla cu mine?
- 4Daca soacra mea are o boala psihica si cum pot ajuta
- 5tensiune oscilanta, senzatie de ameteala permanenta, oboseala si greata
- 4ameteala de 2 luni, ametesc si in picioare si cand stau, am o senzatie de confuzie
- 1Urechea dreapta infundata, stari de ameteala
- 1Am o stare de ameteala continua cam dupa (1-2) beri
- 1Voma dupa tratament cu antibiotic?
- 10materiale informative (in engleza) pt persoane care aud voci
- 5dureri de cap cu ameteala si presiune occipitala
- 0ameteli puternice + tiuit ureche + nod in gat
- 1Protectia AC in caz de voma
- 3simt o greutate in piept, uneori ma ia toate caldurile si parca as cadea din pocioare
- 8Ameţeli provocate de sindrom vestibular periferic
- 2Ameteli, sufăr de 8 ani
- 3Ajutați-mă - am ameteli de 6 luni
Mai multe informații despre: Ameteala tulburarile psihice Voma
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: