Maini si picioare umflate!
Buna ziua Numele meu este Elena am 20 de ani si am probleme cel mai adesea seara dar si ziua cand asa dintr-o data incep sa mi se umfle picioarele si mainile.Ce pot face in acest sens? carui medic trebuie sa ma adresez?.Am un medic de familie ce nu imi e de mare ajutor de aceea recurg la sfatul Dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!!!!
Va multumesc anticipat!!!!
5 comentarii
Buna ziua.
Probabil ca este un "edem idiopatic", in care, mai ales la femei intre 20 si 30 de ani, se umfla picioarele si mainile dupa efort. Se poate face cantarirea dimineata si seara, pe un cantar de precizie, dupa golirea vezicii urinare. Daca greutatea este cu mai mult de 0, 7 kg mai mare seara, probabil ca acesta este diagnosticul.
Contraceptivele si antiinflamatoarele (Diclofenac, Ibuprofen si altele de felul lor) pot duce deasemenea la umflarea picioarelor.
Dar CEL MAI BINE ar fi sa faceti un consult cardiologic, cu EKG si Eco de cord, care pot sa verifice multe cauze de umflare a picioarelor.
Numai bine!!
Probabil ca este un "edem idiopatic", in care, mai ales la femei intre 20 si 30 de ani, se umfla picioarele si mainile dupa efort. Se poate face cantarirea dimineata si seara, pe un cantar de precizie, dupa golirea vezicii urinare. Daca greutatea este cu mai mult de 0, 7 kg mai mare seara, probabil ca acesta este diagnosticul.
Contraceptivele si antiinflamatoarele (Diclofenac, Ibuprofen si altele de felul lor) pot duce deasemenea la umflarea picioarelor.
Dar CEL MAI BINE ar fi sa faceti un consult cardiologic, cu EKG si Eco de cord, care pot sa verifice multe cauze de umflare a picioarelor.
Numai bine!!
DACA se stabileste diagnosticul de "edem idiopatic", faceti de mai multe ori pe zi pauze in care sa stati la orizontala, evitati sarea in exces, evitati caldura.
multumsc frumos am sa merg la cardiolog si am sa vad despre ce este vorba.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Pcioare unflate
- 7Picioare umflate, dereglare a ciclului
- 2picior umflat si tare la pulpa
- 5despre aslo.. care sunt valorile normale?
- 4picior umflat in ghips
- 5Umflatura laba piciorului drept
- 5Umflatura de picior, m-a muscat o insecta.. ce sa fac?
- 4Picioare umflate, dureroase, dureri de mijloc
- 1picioare umflate si vinete
- 3daca mananc ceva cu grasime, am un gust foarte rau, ma balonez si mi se umfla membrele
- 5Infectie picior?
- 4maini umflate in timpul sarcinii
- 5picioare umflate
- 0glezna umflata
- 3ma dor foarte tare picioarele si mi se si umfla
- 1Mana umflata in urma unei perfuzii puse gresit (dupa 3 luni). Ce pot sa fac?
Mai multe informații despre: Umflarea picioarelor umflarea mainilor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: