Basici pe picioare persoana diabetica
Buna ziua!
Bunica mea in varsta de 80 de ani sufera de diabet de cativa ani.Glicemia nu este foarte mare, undeva putin peste valoarea normala, chiar putin sub limita superioara cateodata!Nu face insulina, ia doar Amaryl.
De ceva vreme se confrunta cu urmatoarea afectiune:picioarele sunt foarte umflate, iar pe pulpe pielea are un aspect lucios si face un fel de basici, care dupa un anumit timp se exfoliaza ca dupa bronzat!Problema mai grava este ca de 3 zile, dintr-un loc unde fusese o basica, curge continuu un lichid care pare a fii limfa.O sa ajungem la medic poimaine insa pana atunci va rog frumos spuneti-mi si mie despre ce poate fi vorba?Va multumesc!
Bunica mea in varsta de 80 de ani sufera de diabet de cativa ani.Glicemia nu este foarte mare, undeva putin peste valoarea normala, chiar putin sub limita superioara cateodata!Nu face insulina, ia doar Amaryl.
De ceva vreme se confrunta cu urmatoarea afectiune:picioarele sunt foarte umflate, iar pe pulpe pielea are un aspect lucios si face un fel de basici, care dupa un anumit timp se exfoliaza ca dupa bronzat!Problema mai grava este ca de 3 zile, dintr-un loc unde fusese o basica, curge continuu un lichid care pare a fii limfa.O sa ajungem la medic poimaine insa pana atunci va rog frumos spuneti-mi si mie despre ce poate fi vorba?Va multumesc!
4 comentarii
Si eu as vrea sa aflu raspunsul la intrebarea ta. Oricum, cred ca vei ajunge la medic inaintea mea. Imi poti spune ce ti-a zis medicul ?
Pai mi-a zis cam asa : bunica are si insuficienta cardiaca, sindrom pseudobulbar etc iar circulatia arteriala este proasta de asemenea si picioarele se umfla atat din cauza inimii cat si din cauza ca retine apa(desi ia 2 feluri de diuretice).Iar diabetul accentueaza problema...deoarece se stie ca in diabet ranile trec foarte greu(odata i-a trecut o zgarietura destul de profunda la picior in vreo 7 luni).Numai ca de data asta, nu s-a lovit, pur si simplu din piele a inceput sa "izvorasca "limfa !"!!!Si cam slabe sanse sa se vindece!!!!
Tie ce ti-a spus doctorul?Problema ta e asemanatoare sau identica?
Tie ce ti-a spus doctorul?Problema ta e asemanatoare sau identica?
Si in cazul tatalui meu sunt mai multe boli, nu doar diabetul. Raspunsul a fost si la noi ca retentia de lichide cauzeaza aparitia basicilor, dar tatal meu nu lua niciun diuretic si i-a dat acum o reteta cu medicamente pt asta. Sa speram ca va trece.
Multumesc pentru raspuns. Multa sanatate !
Multumesc pentru raspuns. Multa sanatate !
Multumesc si eu pentru raspuns!
Te rog sa ma tii si pe mine la curent daca s-a ameliorat situatia(s-au desumflat picioarele, dupa administrarea diureticelor).Bunica ia 2 feluri, Spironolactona si Furosemid, care am inteles ca ar fi cel mai puternic diuretic!!!
Numai bine!
Te rog sa ma tii si pe mine la curent daca s-a ameliorat situatia(s-au desumflat picioarele, dupa administrarea diureticelor).Bunica ia 2 feluri, Spironolactona si Furosemid, care am inteles ca ar fi cel mai puternic diuretic!!!
Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1de ce in diabet recent facut variatiile de glicemie sunt mari de la hipo la hiper?
- 5Glucometru - instructiuni
- 3baietul meu are diabet?
- 3pre sau diabet?
- 5cum trebuie consumata cantitatea de carbohidrati-zi?
- 6intrebare: am auzit de un medical naturist pentru diabet... O fi bun?
- 27Laba picior umflata
- 5proteza dentara.. CNAS ii deconteaza o parte din cheltuieli?
- 5Entorse si ligamente
- 8diabet sau nu?
- 6tratament artroza pentru diabetici
- 5picioare umflate, mai mult dreptul decat stangul
- 0picioare umflate post avc
- 1Diabet sau altceva?
- 3Picioare umflate.
- 2diabet?
- 1Diabet / Hiv / Analize
- 2Ce inseamba un diagnostic de diabet practic?
- 2Diabet și menopauza
Mai multe informații despre: Umflarea picioarelor diabetul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabet insipid
- Diabetul gestational
- Diabetul zaharat
- Cetoacidoza diabetica
- Picior diabetic
- Retinopatia diabetica
- Edemul picioarelor
- Fenomenul Somogyi
- Ulcerele diabetice (mal perforant plantar)
- Boala buloasa a diabetului
- Sfaturi pentru persoanele cu diabet
- Umflarea picioarelor
- Regim diabet
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Diabet zaharat
- Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: