logest

05-06-2007
sad_angel
Nu este medic/terapeut
sad_angel
Mi s-a spus la planning ca dupa 7 drajeuri de logest pot avea contacte sexuale fara sa folosesc alte metode contraceptive e adevarat?
14 comentarii
0
06-06-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Desigur, nu de aceea luaţi Logest ?
0
07-06-2007, ora 00:00
silvia21
Nu este medic/terapeut
silvia21
Buna seara am si eu 2 intrebari in speranta k imi va raspunde cineva.1.am citit undeva k ceaiul d sunatoare taie efectul anticonceptionalelor e adevarat? 2. am inceput sa iau logest d o saptamana iar doctora kre mi le-a recomandat mi-a spus doar sa citesc prospectu si nimic altceva...nu inteleg faza cu luatul la ora fixa..trebuie sa fie fix acceasi ora si minut sau sa nu depaseasca ora aceea...d ex eu iau pilula la 22:15 trebuie luata fix la ora asta sau poate varia numai sa nu depaseask ora 22? 10x
0
07-06-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
1. Nu
2. Este bine să vă obişnuiţi să luaţi la oră fixă, dar există o toleranţă de 12 ore. În exemplul dv, aceasta înseamnă că dacă aţi uitat să luaţi pastila la 22.15 o puteţi lua fără consecinţe cel mai târziu a 2-a zi la ora 10.15.
0
05-07-2007, ora 00:00
sad_angel
Nu este medic/terapeut
sad_angel
Buna, am o nelamurire.Daca eu ieri am avut contact sexual neprotejat pe la pranz si eu trebuia sa iau pastila de logest la 7 seara dar am uitat sa o iau si mi-am amintit abia azi de ea pe la 11, pot sa raman insarcinata?
0
05-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Se admite o toleranţă de 12 ore. Deci, dacă au trecut 12 ore, dar încă nu au trecut 24 de ore, există un foarte mic risc.
0
01-05-2009, ora 18:50
irina_28
Nu este medic/terapeut
irina_28
de 1 an jum iau logest si nu am avut probleme pana acum. acum menstruatie a aparatu cu 5 zile mai devreme decat trebuia. este vreo problema? ce trebuie sa fac?
0
11-05-2009, ora 00:24
sad_angel
Nu este medic/terapeut
sad_angel
Am luat logest acum 2 ani, acum dupa 2 ani m-am reapucat de ele si am luat prima tableta din prima zi de menstra.Acum sunt la a 12 tableta si menstra nu mi s-a oprit.Scurgerea nu e abundenta dar o am si nu stiu ce sa fac as vrea sa mi se opreasca sangerarea sa opresc pastilele?Va rog sa imi raspundeti cat mai repede.Va multumesc
0
11-05-2009, ora 11:40
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
1. Ar fi fost preferabil sa luati prima tableta in ziua a 5-a a ciclului menstrual, nu in prima.
2. Frecvent, la inceperea tratamentului contraceptiv, apar sangerari prelungite.
3. Ca regula generala, nu se intrerup anticonceptionalele decat la sfarsitul unei folii. Totusi, daca exista semne de anemie (paloare, oboseala) este preferabil sa intrerupeti imediat si sa optati pentru alta metoda contraceptiva.
0
28-08-2009, ora 20:23
irina loredana
Nu este medic/terapeut
irina loredana
buna am si eu o intrebare tin o cura de slabire in cdare e inclus si ceaiul de sunatoare.consumam ceaiuri si inainte sa iau logest.isi mai fac efectul aceste anticonceptionale daca beau pe zi 500ml de ceai su sunatoare si sulfina.ast un sfat. multumesc
0
12-09-2009, ora 22:36
frumusika
Nu este medic/terapeut
frumusika
Aseara 11 septembrie am uitat sa imi iau pastila... logest. Mi-am dat seama de abia in seara asta cand a trebuit sa iau urmatorul drajeu. Ce pot face?
Pot avea contact sexual protejat incontinuare?
exista vreun risc sa raman insarcina?
0
04-11-2009, ora 16:46
nonika1506
Nu este medic/terapeut
nonika1506
AM UITAT SA IAU ULTIMA PASTILA IERI SEARA SI MI-AM DAT SEAMA ABIA DIMINEATA.DUPA CICLU POT SA IAU MAI DEPARTE DRAJEU FARA PROBLEME, SAU DUPA O LUNA TREBUIE SA MA REAPUC DE ELE?
0
05-11-2009, ora 01:41
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Dupa pauza de 7 zile incepeti folie noua. Pastrati pilula neluata, nu se stie cand va fi de folos. De exemplu, cand veti dori sa amanati menstruatia cu o zi.
0
27-01-2010, ora 16:24
crissstynel
Nu este medic/terapeut
crissstynel
Buna ziua! Eu am inceput sa iau logest in a 5-a zi a menstruatiei la recomandarea medicului. Daca iau in fiecare zi la aceeasi ora este asigurata protectia in orice zi a lunii? Chiar si in cele in care nu tb luata pastila? sau la inceperea unei noi folii?
0
02-02-2010, ora 16:52
alessita
Nu este medic/terapeut
alessita
Problema la care am nevoie de raspuns este urmatoarea : iau logest de cateva luni si s-a intamplat sa uit sa iau in intervalul de 12 ore antepenultima pilula din folie. Am luat-o cand mi-am amintit, dupa vreo 14 ore. In prospect sunt mentionate doua variante de continuare a administrarii contraceptivelor precum si faptul ca in ambele cazuri nu este necesara protectie suplimentara, fiind ultima saptamana de administrare. Intrebarea mea este: daca intretin raport sexual in perioada ce urmeaza dupa ce am luat pilula cu intarziere pot fi sigura ca sunt protejata? Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul