tulburare obsesiv compulsiva
Am ideea obsesiva.gândul de a mă arunca în fântână când merg la tara.primul impuls sa evit.nu am unde ca sunt peste tot.sunt mai liniștită când sunt frații acasă. Când nu caut soluții ajutor cine mă poate scoate de acolo.intru în panica.fac atacuri de panica dese.nu pot evita sa merg acolo pe ca este familiarde mea.ce mă sfătuiți?
28 comentarii
Buna ziua
Ar fi bine sa va adresati unui medic psihiatru sa ii spuneti despre aceasta ideatie suicidara, care are si plan suicidar (fantana)
Ati trecut de curand prin anumite traume personale ?Sunteti diagnosticata cu Tulburare depresiva?
Luati medicamente?
Ati observat sa fiti mai trista in ultimul timp?De cand avei aceste ganduri?
O zi buna
Sanatate!
Ar fi bine sa va adresati unui medic psihiatru sa ii spuneti despre aceasta ideatie suicidara, care are si plan suicidar (fantana)
Ati trecut de curand prin anumite traume personale ?Sunteti diagnosticata cu Tulburare depresiva?
Luati medicamente?
Ati observat sa fiti mai trista in ultimul timp?De cand avei aceste ganduri?
O zi buna
Sanatate!
Am fost la medic psihiatru.mi a zis ca am tulburare obsesiv compulsiva.am tratament serlift și seroquel.fac și terapie.este un gând obsesiv nedorit nu este o idee suicidara voita.fac atacuri de panica la aparitia gândului. Am impresia ca îmi pierd controlul și mă voi arunca.când sunt frații mei acasă sunt mai liniștită. Mă gândesc ca mă ajuta ei.când nu sunt intru în criza.
De la Paște am avut o recădere a tulburării obsesive.acum doi ani am fost tratata și m am simțit bine.mi a întrerupt tratamentul.
Din moment ce obsesia revine, înseamnă că tratamentul a fost oprit prea din timp. Încearcă să faci și psihoterapie cognitiv-comportamentală, care de obicei are rezultate bune în cazul acestei tulburări.
Buna ziua
Mergeți la medic reluați tratamentul și mergeți la psiholog concomitent.
Tratamentul este de durata în astfel de cazuri și trebuie oprit doar la indicația medicului dumneavoastră curant.
Sănătate!
Mergeți la medic reluați tratamentul și mergeți la psiholog concomitent.
Tratamentul este de durata în astfel de cazuri și trebuie oprit doar la indicația medicului dumneavoastră curant.
Sănătate!
E evident cazul sa reincepi tratamentul medicamentos Kristell…si sa asociezi de data asta si psihoterapia.
Ameliorare in TOC e un proces ce necesita rabdare.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Ameliorare in TOC e un proces ce necesita rabdare.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Ok Mulțumesc frumos oare ce sa fac ?sa merg la tara acum când sunt în criza sau sa mai aștept? M a acaparat anxietatea ca Cum voi face fata situației când nu sunt frații acasă? Am impresia ca o sa mi pierd controlul.dar am înțeles că trebuie să înfrunt factorul anxiogen.
D nul Rares Ignat am făcut terapie 2 ani de zile.
Am oprit tratamentul după 2 ani de zile cu acordul medicului psihiatru.6 luni de zile m am simțit foarte bine.acum am avut o recădere cu simptomele mult mai urate.
Primul pas ar fi o vizita la psihiatru pentru medicatie. Vezi ce spune si el/ea. Incepe apoi psihoterapia...ajuta atat la reducerea simptomelor cat si la reducerea recidivelor. succes
Am tratament serlift și seroquel.întrebarea mea era sa merg sau nu la tara în momentul actual
Credeți ca în timpul unei crize obsesive cu atacuri de panica mi as putea pierde controlul?
Sfatul meu este să stați acasă și să mergeți cat mai repede la un consult ce doze de aerlift și seeoquel luati?
Sănătate!!!
Sănătate!!!
Doar ce am fost la un consult.serlift de 150 mg dimineață și 25 de seroquel seara.doctorița nu părea speriata de gândurile mele.
Deci d voastră d nule doctor ziceți sa stau acasă. Sa nu merg încă la tara.aspectul acesta nu am întrebat o pe doamna doctor.peste o luna mai merg la control.Mulțumesc din suflet.pentru răspuns. Aceasta tulburare am văzut ca afectează și capacitatea de lucru.ca am doua joburi.
Când ai o problemă trebuie înlăturat orice stimul care ar declanșa-o. Nu numai mersul la țară vă face rău cât și faptul că vă amintiți ce se întâmplă acolo. E nevoie ca împreună cu psihologul să determinați cauzele acelui comportament și să învățați să găsiți dovezi raționale, astfel încât prin reinterpretarea faptelor, să aveți o nouă viziune și comportamentele să nu se mai repete. Nu puteți evita la nesfârșit o situație, trebuie să învățați să nu vă mai afecteze. Apoi încercați să eliminați oboseala și stresul din viața dumneavoastră. Știu că e o luptă continuă pentru asigurarea celor necesare traiului, dar, până începeți să vă simțiți mai bine, poate ar fi bine să renunțați la unul din joburi și să puneți sănătatea pe primul plan.
Aveți dreptate d na Niculina eu anticipez ca mi se face rău. Pe baza amintirilor.am făcut terapie 2 ani de zile.cauza ar fii pierderea tatălui și căutarea unui partener și relația cu mama.chiar dacă s a găsit cauza simptomele au revenit.trebuie sa găsesc dovezi raționale la gândurile mele iraționale. Nu pot evita sa nu merg pt ca acolo este familia.trebuie sa mi controlez singura emoțiile. Și gândurile. Nu pot renunță la job pt ca nu am banii.mă ajuta ca e un job ușor și îmi tine mintea ocupata.lucrul cu copiii.
Chiar nu a existat nici un stimul s o declanșeze. A zis doamna psihiatru ca sunt unele cazuri Cum e și cazul meu sa nu mai întrerupt tratamentul.sa l iau toată viața ca este o boala cronica.ăsta ar fii trist pt ca bănuiesc ca cu tratament nu poți sa faci copii.și au și efecte adverse.de ce unele persoane au nevoie toată viața de astfel de tratament?plus ca asemenea diagnostic sa nu influențeze la locul de munca și în găsirea unui partener.
De ce apar gândurile iraționale în aceasta tulburare?este periculoasa aceasta tulburare?
Infrunta demonul: mergi la fantana. Stai langa ea si gandeste te: chiar as face o? Atunci iti vei da seama ca nu o faci. Ca e doar un gand intruziv. Poate in acest fel vei scapa de obsesia asta.
Este cea mai dura metoda dar cred ca si singura rezolvare.
Este cea mai dura metoda dar cred ca si singura rezolvare.
MS mult Katy așa este ai dreptate.numai ca fac și atacuri de panica și e destul de greu.știu ca expunerea e cea mai buna soluție. Acum doctorița mi a zis ca am făcut și depresie din cauza gândurilor care mă sperie și nu le găsesc soluții.
Am o veste buna: atacurile de panica chiar se trateaza. Le am experimentat si eu intr o forma urata ajungeam la urgente si acolo nu aveau ce sa mi faca decat sa mi puna cate o perfuzie apoi o luam de la capat. Dupa ce am urmat un tratament cu velaxin mi am revenit in totalitate. Si depresia are leac.
Cauta un medic bun si urmeaza tratament.
Cauta un medic bun si urmeaza tratament.
Kati putem vb în privat? O adresa de mesenger ceva?
Am tratament serlift și seroquel le iau de o luna.sa vedem acum.
Vezi cum te simti cu tratamentul. Daca intr o luna sa zicem nu iti este bine trebuie schimbat tratamentul. Din pacate e cam pe incercate pana gasesti tratamentul cu care iti merge bine.
Imi poti scrie in privat, sigur.
Imi poti scrie in privat, sigur.
@ kristell
Apesi pe numele utilizatorului si apare o casuta "Trimite un mesaj".
Apesi pe numele utilizatorului si apare o casuta "Trimite un mesaj".
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 202Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea IX-a
- 480Serotonina, Dopamina si Noradrenalina - tratarea depresiei...
- 1cauza depresie + sindrom obsesiv compulsiv
- 7585GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- 5sufar de TOC si am avut momente de cadere groaznica
- 13Simt ca nu mai pot..TOC
- 9Nevroza obsesiv compulsiva
- 1Tulburare obsesiv-compulsiva
- 2Care e cel mai bun antidepresiv pentru TOC?Ce antidepresiv e cel mai eficient?
- 9Recadere anxietate?
- 4Cum se manifesta tulburarea obsesiv compulsiva
- 3Verificare fara sens, nevoie obsesiva
- 3De ce este TOC-ul foarte rezistent la tratamentul medicamentos?
- 2Care este diferenta intre tulburarea obsesiv-compulsiva si tulburari de control al impulsurilor?
- 0Toc
- 5Am nevoie de un sfat cred ca sufăr de depresie
- 1TOC simptome!!!
- 4Duloxetina/Cymbalta pentru anxietate TOC
- 6Toc serlift Control
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: