Jena in gat - reflux gastro???

Va salut.
De circa 2 luni am o jena in gat - aparuta dupa o raceala cumulata cu o apasare sau usturime in piept.
Am fost intai la ORL si mi s-a spus ca poate fi o bacterie, dar in urma exudatului faringian nu a rezultat nici bacterie, nici streptococ.
A urmat o iritare a mucoasei faringiene si mi s-a spus "Faringita Cronica"...dar se pare ca era alta cauza...un reflux gastroesofagian.
Iau cate o pastila de Omez pe zi de 4 zile.
Jena in gat parca s-a mai diminuat dar nu s-a dus de tot.
Ce artrebui sa mai iau pe langa Omez sa ma vindec de tot si care ar fi o alimentatie corecta?
Va multumesc
De circa 2 luni am o jena in gat - aparuta dupa o raceala cumulata cu o apasare sau usturime in piept.
Am fost intai la ORL si mi s-a spus ca poate fi o bacterie, dar in urma exudatului faringian nu a rezultat nici bacterie, nici streptococ.
A urmat o iritare a mucoasei faringiene si mi s-a spus "Faringita Cronica"...dar se pare ca era alta cauza...un reflux gastroesofagian.
Iau cate o pastila de Omez pe zi de 4 zile.
Jena in gat parca s-a mai diminuat dar nu s-a dus de tot.
Ce artrebui sa mai iau pe langa Omez sa ma vindec de tot si care ar fi o alimentatie corecta?
Va multumesc
3 comentarii

dupa 10 ziel.. sa treci de la omez la Redigest..
sa faci gargara dupa fiecre masa
regimul implica..
NU.. acru ( muraturi, otet)
nu sucuri acidulate
nu fructe citrice..
restul alimentelor.. le sortezi dupa reactia stomacului.. daca faci aciditate la usturoi l..sau ceapa prajuta.. sau branza acra.. si altele.. acele produse le elimini.. daca nu faci.. e bine !
sa faci gargara dupa fiecre masa
regimul implica..
NU.. acru ( muraturi, otet)
nu sucuri acidulate
nu fructe citrice..
restul alimentelor.. le sortezi dupa reactia stomacului.. daca faci aciditate la usturoi l..sau ceapa prajuta.. sau branza acra.. si altele.. acele produse le elimini.. daca nu faci.. e bine !

buna!am si eu o problema destul de acuta, o durere in gat de vreo 10 ani, am fost la nenumarati doctori si nu mi sa pus nici un diagnostic spunandu-mi de fiecare data ca am o simpla rosata in gat si sa iau pastile de supt ca o sa-mi treaca dar timpul trece si senzatia de durere persista, ce sa fac?

sa mergi la gastrologie.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 162esofagita de reflux
- 4probleme de alimentatie la bb de 4 luni
- 8reflux esofagian sau ceva la plamani
- 6gastrita de reflux, va rog sa-mi dati niste sfaturi ce tratament sa mai iau?
- 10boala celiaca!
- 0am boala de reflux gastroesofagian, ajutati-ma cu un raspuns va rog
- 7BRGE, esofagita, posibil RFL, complicatii?
- 5refluxul gastric la sugar... e grava problema asta?
- 6probleme la stomac de cateva luni, cand mananc dulce si mancare acrisoara
- 1Fuerte in gat
- 1Am reflux de f mulți ani
- 2Pulsatii burta zilnice
- 3Arsura pe limba si cerul gurii.
- 4Boala de reflux esofagian, gastrita, balonare...
- 0Reflux, arsura puternica gat, esofag
- 2Reflux gastro esofagian cu tuse
- 2Nodul ficat si Ca 19, 9 usor crescut
- 1Gaze, dureri abdominale, gastrita, endoscopie făcuta
- 3Intrebare legata de regimul care trebuie tinut pt Boala de Reflux Gastro-Esofagian (BRGE)
Mai multe informații despre: Refluxul gastroesofagian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: