Disfonie

Buna ziua Dl. Dr. Flueraru,
In urma cu 2 ani de zile am fost diagnosticat cu esofagita de reflux in urma unei endoscopii. Din cauza esofagitei s-a instalat disfonia, cauzata de un granulom apofiza vocala dreapta ( examen videofibroscopic). Diversele tratamente cu inhibatori de protoni, antiacide si eliminarea alimentelor producatoare de acid (prajeli, fructe, rosii, ceapa, usturoi muraturi, etc) nu au rezolvat nici refluxul nici disfonia. Momentan incerc sa tin refluxul cat de cat sub control prin administrarea seara inainte de culcare a unui antiacid, prin rotatie ( Dicarbocalm, Gaviscon, Gerdoff sau Bianacid) si mancatul cu 4 ore inainte de culcare.
Administrarea medicamentelor antiacide pe termen lung (ani de zile) poate fi daunatoare ?
Credeti ca e necesara o alta abordare in acest caz de reflux-disfonie ?
Multumesc anticipat ptr raspuns !
In urma cu 2 ani de zile am fost diagnosticat cu esofagita de reflux in urma unei endoscopii. Din cauza esofagitei s-a instalat disfonia, cauzata de un granulom apofiza vocala dreapta ( examen videofibroscopic). Diversele tratamente cu inhibatori de protoni, antiacide si eliminarea alimentelor producatoare de acid (prajeli, fructe, rosii, ceapa, usturoi muraturi, etc) nu au rezolvat nici refluxul nici disfonia. Momentan incerc sa tin refluxul cat de cat sub control prin administrarea seara inainte de culcare a unui antiacid, prin rotatie ( Dicarbocalm, Gaviscon, Gerdoff sau Bianacid) si mancatul cu 4 ore inainte de culcare.
Administrarea medicamentelor antiacide pe termen lung (ani de zile) poate fi daunatoare ?
Credeti ca e necesara o alta abordare in acest caz de reflux-disfonie ?
Multumesc anticipat ptr raspuns !
2 comentarii

1. e nevoie de o Ecografie abdominala. acel reflux gastro eosfagian.. poate fi ca urmare a unei probleme pe colecist, pancreas, duaden. trebbuie tratata cauza
2 analize helicobacter pilori
3 pentru disfonie... o clinica cu laser sau radiofrecventa in dotare.. poate micsora acel granulom
2 analize helicobacter pilori
3 pentru disfonie... o clinica cu laser sau radiofrecventa in dotare.. poate micsora acel granulom

Multumesc ptr raspuns Dl. Doctor,
1. La ecografia abdominala totul a fost ok.
2. Testul helicobacter negativ.
3. La clinica mi s-a spus ca se poate elimina granulatia dar tb eliminata mai intai cauza: refluxul esofagian, ceea ce deocamdata nu am reusit in 2 ani.
1. La ecografia abdominala totul a fost ok.
2. Testul helicobacter negativ.
3. La clinica mi s-a spus ca se poate elimina granulatia dar tb eliminata mai intai cauza: refluxul esofagian, ceea ce deocamdata nu am reusit in 2 ani.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4reflux gastroesofagian?
- 14cura detoxifiere ficat
- 3Despre reflux gastroesofagian
- 44Reflux gatro intestinal
- 4disfonie hipofunctionala
- 10Dureri sub stern cu eructatii
- 1Reflux gastroesofagian
- 1Reflux
- 4Dureri mari, helicobacter, esofagita
- 13Reflux gastro-esofagian???
- 2Disfonie din adolescenta
- 0Raguseala din adolescenta
- 1Am reflux de f mulți ani
- 0Reflux esofagian. Aciditate foarte mare
- 0Alimentație reflux gastroesofagian. As vrea niste exemple concrete de retete.
- 3Reflux gastro, probleme de respiratie.
- 4Tuse după masa
- 1Boala de reflux și hernie hiatala mica
- 4Helicobacter, simptome esofag
Mai multe informații despre: Refluxul gastroesofagian disfonia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: