Disfonie
Buna ziua Dl. Dr. Flueraru,
In urma cu 2 ani de zile am fost diagnosticat cu esofagita de reflux in urma unei endoscopii. Din cauza esofagitei s-a instalat disfonia, cauzata de un granulom apofiza vocala dreapta ( examen videofibroscopic). Diversele tratamente cu inhibatori de protoni, antiacide si eliminarea alimentelor producatoare de acid (prajeli, fructe, rosii, ceapa, usturoi muraturi, etc) nu au rezolvat nici refluxul nici disfonia. Momentan incerc sa tin refluxul cat de cat sub control prin administrarea seara inainte de culcare a unui antiacid, prin rotatie ( Dicarbocalm, Gaviscon, Gerdoff sau Bianacid) si mancatul cu 4 ore inainte de culcare.
Administrarea medicamentelor antiacide pe termen lung (ani de zile) poate fi daunatoare ?
Credeti ca e necesara o alta abordare in acest caz de reflux-disfonie ?
Multumesc anticipat ptr raspuns !
In urma cu 2 ani de zile am fost diagnosticat cu esofagita de reflux in urma unei endoscopii. Din cauza esofagitei s-a instalat disfonia, cauzata de un granulom apofiza vocala dreapta ( examen videofibroscopic). Diversele tratamente cu inhibatori de protoni, antiacide si eliminarea alimentelor producatoare de acid (prajeli, fructe, rosii, ceapa, usturoi muraturi, etc) nu au rezolvat nici refluxul nici disfonia. Momentan incerc sa tin refluxul cat de cat sub control prin administrarea seara inainte de culcare a unui antiacid, prin rotatie ( Dicarbocalm, Gaviscon, Gerdoff sau Bianacid) si mancatul cu 4 ore inainte de culcare.
Administrarea medicamentelor antiacide pe termen lung (ani de zile) poate fi daunatoare ?
Credeti ca e necesara o alta abordare in acest caz de reflux-disfonie ?
Multumesc anticipat ptr raspuns !
2 comentarii
1. e nevoie de o Ecografie abdominala. acel reflux gastro eosfagian.. poate fi ca urmare a unei probleme pe colecist, pancreas, duaden. trebbuie tratata cauza
2 analize helicobacter pilori
3 pentru disfonie... o clinica cu laser sau radiofrecventa in dotare.. poate micsora acel granulom
2 analize helicobacter pilori
3 pentru disfonie... o clinica cu laser sau radiofrecventa in dotare.. poate micsora acel granulom
Multumesc ptr raspuns Dl. Doctor,
1. La ecografia abdominala totul a fost ok.
2. Testul helicobacter negativ.
3. La clinica mi s-a spus ca se poate elimina granulatia dar tb eliminata mai intai cauza: refluxul esofagian, ceea ce deocamdata nu am reusit in 2 ani.
1. La ecografia abdominala totul a fost ok.
2. Testul helicobacter negativ.
3. La clinica mi s-a spus ca se poate elimina granulatia dar tb eliminata mai intai cauza: refluxul esofagian, ceea ce deocamdata nu am reusit in 2 ani.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12durere gat
- 26Eradicare recidiva helicobacter pylori si boala de reflux
- 4probleme de alimentatie la bb de 4 luni
- 3Despre reflux gastroesofagian
- 8gastrita si reflux gastro-duodenal. Ce inseamna reflux gastro-duodenal.?
- 10boala celiaca!
- 0am boala de reflux gastroesofagian, ajutati-ma cu un raspuns va rog
- 2reflux gastroesofagian
- 3reflux gastroesofagian??!!
- 16Scaune dese !
- 0Boala de reflux si dupa tratament
- 2Minim reflux gastro esofagian
- 1Boala de reflux gastroesofagian cu esofagita grad A,
- 4Reflux gastroesofagian? Gastrita?
- 2Flegma in gat
- 21Reflux Gastro-esofagian cu eozinofilie si anti-TPO marit.
- 2Disconfort in gat si raguseala usoara
- 0Senzație apa in nas și arsuri de la stomac
- 2Gastroenterologie K29.7 gastrita nespecificata
- 3Esofagita- intepaturi piept endoscopie
Mai multe informații despre: Refluxul gastroesofagian disfonia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: