iritatie pe piele

14-10-2016
Vitalina ღ
Nu este medic/terapeut
Vitalina ღ
Am un baietel de 5 luni, de vre-o 2 saptamini i-a aparut pe fata o alergie.(piele rosie si foarte uscata)deodata avea numai pe obraji, apoi a aparut putin si la sprincene si se mai extinde pe frunte.medicul de familie mi-a spus sa folosesc fenistil unguent insa nu i-a ajutat deloc.dupa care i-am dat zyrtec picaturi si tot fara nici un rezultat.in acest timp nu folosesc alte alimente in afara de laptele praf.si nici sapunul la baita..poate sa fie de la lapte?sunt foarte disperata nu stiu ce sa fac.va rog sa-mi dati si mie un sfat…am dat analiza generala a singelui si rezultatele sunt bune…din ce cauza poate sa fie?folosesc acum RILASTIL gel e pentru iritatie insa nici asta nu ii ajuta, am schimbat si laptele ii dau hipoalergenic, dar iritatia e la fel de mare.ce pot sa folosesc sa ii ajute.mi-e mila de el cind vad ca are mincarime
6 comentarii
0
17-10-2016, ora 09:53
Dr. Mihai Cristea
Pediatrie, Sibiu
Dr. Mihai Cristea
Baietulul Dumneavoastra, sufera de o alergie la laptele de vaca ( din care sunt facute majoritatea preparatelor de lapte ) Se numeste atopie.Sfatul meu ar fi sa cautati lapte praf care contine putina lactoza( sau deloc ) sau sa adaugati la fiecare biberon cate 4 picaturi de COLIEF. Nu ar fi rau sa reluati in acest timp si Zyrtec. Daca nu cedeaza nici asa atopia, atunci ar fi de dorit sa cautati lapte facut din soia. In orice caz nu aveti de ce sa fiti disperata, este mai mult vorba de estetica si oricum, incet incet pe masura ce creste, copilul are toate sansele sa isi castige rezistenta.
0
17-10-2016, ora 12:10
Vitalina ღ
Nu este medic/terapeut
Vitalina ღ
MULTUMESC MULT
0
17-10-2016, ora 12:26
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Asa cum v-a scris Dl. Dr. Cristea baietelul Dvs. are o dermatita atopica, ca urmare a unei alergii si, pe masura ce copilul va creste, aceasta boala cu evolutie ondulanta -apare si dispare, se estompeaza pana la disparitie, in cele mai multe cazuri.
In prezent ceea ce puteti face pt. a-l ajuta calmandu-i mancarimea este sa ii faceti bai calde, scurte, folosind gel de dus Trixera, dupa care il tamponati (nu il stergeti) cu un prosop moale si il ungeti cu crema emolienta, pe zonele uscate si cu eruptie, de tipul Trixera Selectiose sau Topialyse sau Atoderm.
Aplicarea cremei o puteti face o data, maxim de 2 ori pe zi.
Desigur, sugarul va primi lichide suficiente varstei si... continuati cu un lapte hipo- sau delactozat alimentarea. Pentru a evita ranirea secundara scarpinatului nu uitati sa-i mentineti unghiile taiate.
Succes !
0
17-10-2016, ora 13:28
Vitalina ღ
Nu este medic/terapeut
Vitalina ღ
De 7 zile am schimbat laptele folosesc HIPP hipoalergenic( care tot contine lactoza), il folosesc in continuare sau mai bine il schimb pe unul fara lactoza?
0
17-10-2016, ora 13:42
Vitalina ღ
Nu este medic/terapeut
Vitalina ღ
in cazul meu cu ce pot incepe diversificarea?pot sa-i dau terci sau piureuri de fructe, nu o sa se agraveze situatia?
0
17-10-2016, ora 21:13
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Citesc cu mare curiozitate tot felul de pareri, unele chiar din partea medicilor "pediatri" si imi este greu sa accept gradul de necunostinte medicale etalate pe diferite foruri. Intoleranta la lactoza(glucidul din lapte) este cu totul altceva decat alergia la proteinele laptelui de vaca !!! Problema aceasta comporta un context medical particular si este bine ca mama baietelului de 5 luni jumatate sa se adreseze unui medic pediatru alergolog pentru clarificarea situatiei actuale si a atitudinii viitoare.Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: