Probleme cu tenul în fiecare vară | Forumul Medical ROmedic

Probleme cu tenul în fiecare vară

22-06-2010
LUISIANA
Nu este medic/terapeut
LUISIANA
Am 43 de ani şi în fiecare vară am aceleaşi probleme cu tenul.Cum se instalează vara cu temperaturi f.ridicate apar şi problemele : se irită pielea, uneori apar mici puncte roşii cu vârf plin de lichid alb ( nu multe), şi nu pot să folosesc decât unguent fluocinolon.Acesta îmi calmează iritaţiile.Niciodată nu pot folosesc o cremă potrivită tenului meu(tip-gras) se irită şi mai tare şi se scuamează toată faţa(nu mai vorbesc de produse cosmetice, nu pot să folosesc decât rujul).De fiecare dată recomandarea medicului este să merg la aer curat(la munte) şi să nu mai folosesc fluocinolonul.Afară, la soare nu mai pot să stau de vreo cinci ani.Aceeaşi problemă am şi primăvara când bate vântul (locuiesc într-o localitate din jud.Constanţa).Port ochelari de soare, mă protejez cât se poate de mult de efectul razelor solare, consum aprox. 2 l de lichide /zi; fructe şi legume tot timpul anului, nu consum cafea, alcool, băuturi răcoritoare(numai apă plată) şi totuşi se întămplă, nu ştiu unde greşesc.Vă rog daţi-mi un sfat, recomandaţi-mi un unguent/cremă care mi-ar ajuta.Vă mulţumesc!
3 comentarii
0
23-06-2010, ora 17:10
Terapeut Holistic Niculae NicuÅŸor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae NicuÅŸor (Mr. Nick)
Sărut mâna!

Stimată d-nă Luisiana, ar fi indicat să consultaţi un medic dermatolog cu competenţe în homeopatie. Simptomele dvs. conduc către cel puţin o idiosincrazie dermatologică (un tip de intoleranţă care produce hipersensibilitate) cu evoluţie specifică în mediu solar. Ba chiar aş îndrăzni să spun că aveţi o parte din simptomatologia urticariei solare.
Aveţi nevoie de o examinare minuţioasă şi de un tratament care să vizeze desensibilizarea, în principal. Un medic cu competenţă în homeopatie vă poate ajuta enorm de mult.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
05-01-2012, ora 13:12
LUISIANA
Nu este medic/terapeut
LUISIANA
Vreau să aflu dacă se comercializează în farmaciile din România anticoncepţionale -plasture.Dacă mă puteţi ajuta să-mi spuneţi localitatea şi farmacia, v-aş fi recunoscătoare urându-vă multă sănătate şi toate cele bune.
0
14-01-2012, ora 21:17
Terapeut Holistic Niculae NicuÅŸor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae NicuÅŸor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Stimată dnă LUISIANA, cheagurile de sânge în picioare şi plămâni, durerea în gambe şi piept, precum şi dificultăţile de respiraţie sunt doar câteva dintre efectele secundare ale anticoncepţionalelor sub formă de plasture.
Ca şi fapt divers, autorităţile sanitare din Canada au transmis acest avertisment femeilor, după ce unul similar a fost transmis şi în SUA. Aceste anticoncepţionale, menite să distribuie hormoni în corp într-un anumit ritm, riscă să o facă mult mai repede, dacă plasturele este supus unei surse de căldură. Femeile sunt sfătuite să evite aceste anticoncepţionale!
Oricum, eu sunt împotriva oricărui anticoncepţional, indiferent că este comercializat şi prescris sub formă de plasture, pastilă, drajeu etc., în condiţiile în care anticoncepţionalele sunt mijloace de avort timpuriu. Da! NU ştiaţi?
Ei bine, anticoncepţionalele sunt cunoscute ca fiind o combinaţie de hormoni artificiali care au rolul de a împiedica ovulaţia (eliberarea ovulului). Ceea ce se cunoaşte mai puţin este faptul că, de multe ori, ovulaţia se produce în ciuda administrării anticoncepţionalelor. Prin hormonii artificiali, pilula Anti-Baby (pilula anti-copil), aşa cum mai este denumită pilula anticoncepţională, are următorul efect asupra mai multor organe din corpul feminin, fie împiedicând sarcina, fie provocând avort timpuriu:
- asupra ovarelor, împiedicând eliberarea ovulelor (inhibitor al ovulaţiei);
- asupra consistenţei mucozităţii cervixului în colul uterin, îngroşând mucusul şi astfel îngreunând sau chiar împiedicând înaintarea spermatozoizilor spre uter şi trompele uterine;
- asupra ţesutului mucoasei uterine, care se subţiază, având loc atrofierea glandelor, reducându-se astfel resursele de hrană (glycogen) pentru copil (inhibarea implantării, deci efect de avort timpuriu); astfel, fetiţa sau băieţelul conceput moare de foame, în timp ce mama sa poate că râde, mănâncă, se plimbă sau participă la nu ştiu ce eveniment;
- asupra trompelor uterine, în sensul că ovulul fecundat este transportat atât de lent, încât nu mai ajunge la timp la implantarea salvatoare şi piere (factorul tubar, tot efect de avort timpuriu).
Având în vedere faptul că fecundarea are loc aproximativ cu două săptămâni înaintea menstruaţiei aşteptate şi că pilulele omoară copilul chiar în aceste două săptămâni, menstruaţia, totuşi, va avea loc şi femeia nici nu va şti că a fost însărcinată. Deci...
Vă recomand să NU luaţi niciodată anticoncepţionale, dacă doriţi să (mai) fiţi sănătoasă. Dv., însă, sunteţi liberă să ţineţi sau nu cont de ce v-am scris!
Îmi cer iertare dacă v-am supărat cu ceva.

Un an nou fericit şi luminos vă doresc. Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: