Ipohondru sau bolnav?!

01-08-2020
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Buna ziua am mai scris pe acest forum din disperare si nerabdare, viata mea a devenit un calvar in martie anul asta cu o gripa usoara, evident m-am speriat in contextul pandemiei (am plecat cu gandul ca ppate am contactat un virus, pana la boli precum cancer, leucemie, etc) Precizez ca sunt si student, inainte lucram foarte mult, fumam, stateam cu orele la calculator, pierdeam noptile... si acum am ajuns sa am urmatoarele simptome: stari febrile, dureri de cap si ameteala, mi se inroseste imediat pielea, maini si picioare reci, uneori sunt palid si imi sangereaza gingiile (doar dimineata), plus ganduri care imi vin in cap in mod obsesiv ca as fi bolnav. (Nu fac atacuri de panica)pana in prezent mi-am facut 2 test de sange in locuri diferite si au iesit foarte bune, plus test de coagulare. Absolut toate valorile sunt in limite normale. Mi-am facut programare la hematologie pe luna viitoare... Nu am liniste deloc, iau alprazolam dat de medicul psihiatru, sincer nu prea ma ajuta, nu pot dormi, ma trezesc in panica, am si cateva sedinte de psihoterapie (simt ca ma ajuta pe moment, dar cand ma trezesc urmatoarea zi dimineata ma simt ca o gaina ametita cu o stare de febrilitate si cu dureri de cap care ma duce cu gandul direct la leucemie).. Niciodata in viata mea nu m-am simtit atat de slabit si de rau. Inafara de analizele de sange am mai facut si alte analize ( la neurologie, ORL, pneumo, gastro.. etc) si desigur nimeni nu imi da un diagnostic si figurez sanatos din analize. Ma simt neputincios, ma simt mai bine in prezenta medicilor si cand vorbesc cu ei, caut pe net mereu fiindca orice as face, simptomele imi dau de gandit si nu ma lasa sa imi traiesc viata... Ce trebuie facut? Le am incercat pe toate, oare am leucemie sau vreo boala ? Ca simt ca ma sting pe zi ce trece...Oare sa ma mai duc si la hematolog?...
Apreciez enorm anticipat orice raspuns.
17 comentarii
0
01-08-2020, ora 13:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru durerile de cap, mergeti si la un oftalmolog.
Daca aveti diagnosticul anxietate, solicitati schimbarea Alprazolamului.
0
02-08-2020, ora 22:04
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Traume familiale (certuri)
Certat de ai mei daca luam o nota mica
Un vis extrem de puternic - in care am visat ca mor -
Gelozia si frica de a pierde persoana apropiata
Am fost inselat
Am inselat
Suferinta dupa o fata de acum cativa ani.
Despartirea sau aflarea ca am fost inselat de 2 ori...
Am fumat -desi mi-am promis ca nu o sa fumez-
Am pierdut sute de nopti
Mi-am neglijat propria persoana
Prea focusat pe ceea sunt la exterior si nu la interior.
Stresul din timpul liceului
Am stat alaturi de persoane nepotrivite(persoane de la care nu am putut invata nimic productiv)
Invatatul pentru Bac
Orele exagerate pierdute in fata calculatorului
Lipsa somnului, dependenta de sucuri (in special Cola).. Cam asa au aratat ultimii mei 3 ani din viata... Si in prezent am toate problemele pe care le am. Niciun doctor nu a descoperit absolut nimic ca as avea o boala... Dar totusi am frica asta. Si totusi sper sa nu ma fi imbolnavit de la atata stres si alimentatie proasta.
1
06-08-2020, ora 09:40
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Fiecare persoană are o poveste de viață. Important e de văzut cât de afectată e de evenimentele trăite.
Pentru a ști sigur cât de mult și-au pus amprenta și cât de afectat ești pe psihic, mergi la o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, iar pe baza diagnosticului, vei fi ajutat să contracarezi factorii care ți-ar produce tulburarea.
O problemă recunoscută e mai ușor să ajungi la rezolvarea ei.
0
06-08-2020, ora 22:34
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Asa sunt eu... mai sensibil. Orice simptom ma ingrijoareaza si nu trece de la sine.. Sunt 100% ipohondru. Am mereu convingerea ca este ceva. din pacate. Am fost si la psiholog psihiatru. Nu prea ma ajuta pastilele si nici terapia la psiholog..
1
07-08-2020, ora 08:44
Psihologie, București
Dacă ai convingerea că nu te ajută, nimic nu-și face efectul. E nevoie de încredere în tine și în persoana cu care lucrezi. De modul cum gândim ne determinăm funcționarea.
0
07-08-2020, ora 14:33
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poti incerca si cu un psihoterapeut daca sesiunile de consiliere psihologica de la psihiatru nu te ajuta Valentin.
Poti continua sa mergi la psihiatru pentru medicatie si la un psihoterapeut pentru o mai buna restructurare a gandurilor tale.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
08-08-2020, ora 06:43
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Da. Ideea este urmatoarea ca eu ma sperii usor de orice simptom pe care il am. Sau care vad ca dureaza mai mult de o perioada scurta de timp (cateva zile). Am frica asta in spcial de boli grave si simtpome care se mentin zi de zi (ameteli, dureri de cap) Dimineata am sange in gura (si ma sperii usor si ma duc cu gandul la vreo leucemie ceva. Inca nu am fost la dentist ca imi e frica si acolo sa merg...
0
08-08-2020, ora 11:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Solicitati medicului trecerea pe antidepresiv. Alprazolamul nu e o solutie la problemele dumneavoastra.
Atat timp cat exista peste 20 de medicamente pentru anxietate, trebuie sa ne ajutam cu ele.
Pentru dinti, faceti detartraj si tratament cu laser ca sa nu va mai sangereze gingiile. E nedureros.
0
18-08-2020, ora 16:12
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Spre exemplu cand fumez, ma ia cu stari de rau... incep sa ma ia caldurile sa ma doara stomacul... si ma simt super prost (fizic), nu mai sunt fumator, dar ma iau cate o tigara uneori de la amici si cand o fumez parca mi se face rau si imi revin dupa ceva timp... Asta e tot ceva psihic oare?
1
19-08-2020, ora 20:32
Psihologie, București
Reacția la fumat poate să nu aibă legătură. Dacă tot te-ai lăsat, e bine să nu mai încerci să fumezi, poate organismul s-a dezobișnuit, nu ești singurul caz care pățește așa. Poate fi un indicator că organismul nu suportă țigara.
0
25-08-2020, ora 10:49
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E important Valentin sa-ti dezvolti un discurs prin care sa combati aceste ganduri ce pun stapanire pe tine.
Sesiunile de psihoterapie te pot ajuta in acest demers.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
30-08-2020, ora 21:16
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
va multumec penteu timpul acordat si pentru sfaturi. Tot ceea ce sper este sa nu ma imbolnavesc sau "innebunesc"..
0
19-10-2020, ora 21:15
Anonim7766
Nu este medic/terapeut
Anonim7766
Salut! Cum mai ești acum ? Și eu mă confrunt cu aceleași stări, mai mult o amețeală continuă, permanentă.. nu știu ce să mai fac..
0
19-10-2020, ora 22:08
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Nu stiu. Putin mai ok. Dar am o stare febrila continua. si ma supara enorm de mult... nu am frisoane, sau alte simptome... doar caldura asta insiportabila... Ameteala e mai ok si psihic ma simt decent...dar fizic cam rau..
0
22-10-2020, ora 22:18
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Mi-am mai revenit psihic, si acum cand scriu simt ca ard tot, ca o febra... Nu am termometru dar simt caldura, am mainile si picioarele reci, am impresia ca am febră. Am o infectie in corp... am ceva rupt si nu imi dau seama... ca nu am alt simptom sincer. Pastile nu mai iau, am inceput din nou sa fumez, chiar nu inteleg sincer ce se intampla cu mine.
0
22-10-2020, ora 23:11
Anonim7766
Nu este medic/terapeut
Anonim7766
Te înțeleg, fix așa sunt și eu cu senzația asta de amețeală, in permanență mă simt amețită când stau in pat pe scaun mai ales în picioare, uneori brusc simt valuri de căldură în corp și nu știu niste simptome pe care nu le pot descrie, am ajuns sa cred că am o tumoare la cap de la amețelile ăstea, nici eu nu înțeleg ce am sper să-mi revin.. să ne revenim cu toții din stările astea..
0
23-10-2020, ora 02:11
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
daca doresti sa vorbim da-mi un mesaj pe mail... Vreau sa iti spun jiste chestii care te pot ajuta. / valentinp.marian@yahoo.com
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul