interpretare test babes papanicolau
Moderat fond inflamator polimorf predominant acut. Asociat se observa alterari celulare de natura inflamatorie. Diskeratocite si celule scuamoase de tip metaplaziat si parabazal cu atipii nucleo-citoplasmatice ce le incadreaza in celule scuamoase atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad inalt. Prezente celule cu halou clar perinuclear, unele binucleate ce ridica suspiciunea unei infectii HPV. Prezente celule endocervicale cu aspect reactiv.
Flora microbiana polimorfa abundenta de tip Gardnerella-like (se recomanda secretie vaginala si cultura).
Concluzie: Frotiu cu celule scuamoase atipice care nu pot exclude o leziune intraepitaliala de grad inalt (ASC-H)
N.L. Se recomanda detectie/genotipare HPV, repetarea dupa tratament antiinflamator, colposcopie sau repetarea examenului citologic la 3-6 luni.
Va rog un raspuns
Flora microbiana polimorfa abundenta de tip Gardnerella-like (se recomanda secretie vaginala si cultura).
Concluzie: Frotiu cu celule scuamoase atipice care nu pot exclude o leziune intraepitaliala de grad inalt (ASC-H)
N.L. Se recomanda detectie/genotipare HPV, repetarea dupa tratament antiinflamator, colposcopie sau repetarea examenului citologic la 3-6 luni.
Va rog un raspuns
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Testul Papanicolau (probleme) URGENT
- 2Nu stiu daca sa ma panichez sau sa fiu calma
- 2testul papanicolau se poate face si fetelor virgine?
- 4Rezultat papanicolau
- 12cervicita cronica
- 2mi-am facut testul papanicolau si rezultatul a iesit bine, parca sunt cateva probleme
- 13Displazie
- 5displazie col CIN II
- 9interpretare analize: testul Papanicolau
- 3rezultat papanicolau
- 3Test Papanicolau
- 0testul papanicolau
- 3test babes papanicolau
- 3PAP si alaptare
- 1test papa nicolau
- 0Papanicolau - celule scuamoase
- 2In cat timp iese rezultatul de la Papanicolau
- 0Leziune precanceroasa pe col?