Interpretare test papanicolau

Buna ziua,
V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns la interpretarea testului Papanicolau al mamei mele, pana trec sarbatorile de iarna sa mergem la un consult ginecologic.
Tip frotiu: clasic
Calitate frotiu: satisfacator pentru evaluare
Celule endocervicale: prezente
Anomalii ale celulelor glandulare
Atipii celulare endocervicale NOS
Indicatii: biopsie/colposcopie
Ceea ce ma impacienteaza este si faptul ca sectiunea, , Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate" nu e bifata.
La Observatii scrie asa:
Celule endocervicale atipice, tip nespecific.
Se recomanda colposcopie cu biopsie.
V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns la interpretarea testului Papanicolau al mamei mele, pana trec sarbatorile de iarna sa mergem la un consult ginecologic.
Tip frotiu: clasic
Calitate frotiu: satisfacator pentru evaluare
Celule endocervicale: prezente
Anomalii ale celulelor glandulare
Atipii celulare endocervicale NOS
Indicatii: biopsie/colposcopie
Ceea ce ma impacienteaza este si faptul ca sectiunea, , Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate" nu e bifata.
La Observatii scrie asa:
Celule endocervicale atipice, tip nespecific.
Se recomanda colposcopie cu biopsie.
3 comentarii

Buna ziua,
E foarte bine ca mama dumneavoastra si-a facut testul Babes-Papanicolaou.
Celulele endocervicale atipice sugereaza, din pacate, probabilitatea existentei unui
proces malign. De aceea s-a indicat colposcopia (cu biopsie), pentru stabilirea diagnosticului si sta-
dializarea eventualei tumori. Daca aceasta e limitata la mucoasa colului uterin (asa-numitul "carcinom
in situ"), sansele de vindecare completa sunt mari, chiar foarte mari. Vindecarea este insa posibila si
in cazurile mai avansate- depinde mult de partea spirituala si de cea psihica a persoanei.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
E foarte bine ca mama dumneavoastra si-a facut testul Babes-Papanicolaou.
Celulele endocervicale atipice sugereaza, din pacate, probabilitatea existentei unui
proces malign. De aceea s-a indicat colposcopia (cu biopsie), pentru stabilirea diagnosticului si sta-
dializarea eventualei tumori. Daca aceasta e limitata la mucoasa colului uterin (asa-numitul "carcinom
in situ"), sansele de vindecare completa sunt mari, chiar foarte mari. Vindecarea este insa posibila si
in cazurile mai avansate- depinde mult de partea spirituala si de cea psihica a persoanei.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu

Multumesc mult de raspuns. Am inteles ca informatii suplimentare se pot afla doar in urma unei colposcopii cu biopsie, dar, totodata, am citit ca celulele din cervix pot suferi modificari in permanenta, modificari considerate a fi normale. Nu se poate incadra si aceste celule in acele modificari? Mama mea este la menopauza de 10 ani.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3interpretare Papanicoalu
- 2rezultat papanicolau si tratament prescris
- 4rana pe col si testul Papanicolau
- 2mi-am facut testul papanicolau si rezultatul a iesit bine, parca sunt cateva probleme
- 5Interpretare testul Babes (efectuat de 2 ori)
- 6am o mancarime a labiilor de cateva luni
- 5Papanicolau la Medsana sau Medicover?
- 0testul papanicolau
- 4Interpretare Citodiag. Papanicolau
- 8test papnicolau-rana pe col
- 0Interpretare secretie si papanicolau
- 4interpretare papanicolau
- 2test papanicolau si secretie
- 1urgent un raspuns va rog mult de tot
- 1Test Papanicolau
- 0Pap 2 persistent
- 0Rezultat secretia si papanicolau
- 1PAP - fond hematic
- 0Recoltare Papanicolau