Rezultat analize PAP si secretie vaginala. E ceva grav?
Buna ziua! Am fost la o clinica particulara pentru a face analizele necesare depistarii unei infectii la nivelul aparatului genital. In cazul examenului de secretie vaginala au iesit urmatoarele :
Cultura (inclusiv antibiograma) : PE MEDIILE DE CULTURA INSAMANTATE NU S-A DEZVOLTAT FLORA MICROBIANA PATOGENA (Flora microbiana patogena absenta)
Cultura fungi (inclusiv fungigrama) : LEVURI ABSENTE LA 48 DE ORE.
In cadrul testului PAP sunt bifate urmatoarele :
Status hormonal : Ciclica ; Tip frotiu : citologie mediu lichid ; Calitate frotiu : satisfacator pentru evaluare ; celule endocervicale : prezente ;
Rezultat : Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate ; Infectii : Cocobacili ; Alte modificari non neoplazice : inflamatorii.
Indicatii : repetare de rutina (ritm de examinare organizare obisnuita pentru depistare precoce).
Urmeaza sa merg la un medic ginecolog cu aceste rezultate pentru a-mi da un tratament. Pana atunci, as vrea sa stiu daca ceea ce am este ceva cat de cat mai ok.. fata de alte infectii cum ar fi Candida, Tricomonas si altele.
Ceea ce nu scrie deloc...este daca sunt cocobacili gram negativi sau gram pozitivi. Este vreo pb in asta?
MULTUMESC MULT SI ASTEPT RASPUNSURILE VOASTRE!
Cultura (inclusiv antibiograma) : PE MEDIILE DE CULTURA INSAMANTATE NU S-A DEZVOLTAT FLORA MICROBIANA PATOGENA (Flora microbiana patogena absenta)
Cultura fungi (inclusiv fungigrama) : LEVURI ABSENTE LA 48 DE ORE.
In cadrul testului PAP sunt bifate urmatoarele :
Status hormonal : Ciclica ; Tip frotiu : citologie mediu lichid ; Calitate frotiu : satisfacator pentru evaluare ; celule endocervicale : prezente ;
Rezultat : Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate ; Infectii : Cocobacili ; Alte modificari non neoplazice : inflamatorii.
Indicatii : repetare de rutina (ritm de examinare organizare obisnuita pentru depistare precoce).
Urmeaza sa merg la un medic ginecolog cu aceste rezultate pentru a-mi da un tratament. Pana atunci, as vrea sa stiu daca ceea ce am este ceva cat de cat mai ok.. fata de alte infectii cum ar fi Candida, Tricomonas si altele.
Ceea ce nu scrie deloc...este daca sunt cocobacili gram negativi sau gram pozitivi. Este vreo pb in asta?
MULTUMESC MULT SI ASTEPT RASPUNSURILE VOASTRE!
1 comentarii
Rezultatul la testul Babeş-Papanicolaou este unul bun, de aceea este si specificat:Negativ pentru leziuni intraepiteliale si margine.Corespunde unui tip II inflamator si se recomanda sa-l faceţi de rutina testul.Inflamatia se datorează cocobacililor si de aceea trebuie sa faceţi examen culturi din conţinutul vaginal, iar tratamentul se da in urma rezultatului antibiogramei.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3va rog interpretare PAPANICOLAU
- 5testul papanicolau la cat timp trebuie facut?
- 2mi-am facut testul papanicolau si rezultatul a iesit bine, parca sunt cateva probleme
- 4test papanicolau
- 3Analize secretii vaginale - leucocite+celule epiteliale
- 7rezultat test papanicolau
- 3examen secretie vaginala
- 1Rezultate secretie vaginala
- 2Testul Babes-Papanicolau
- 3Am facut un test Papanicolau si examen secretie
- 9Analize OK, neplaceri in cuplu din cauza secretiei vaginale albe
- 12test papanicolau - rezultate
- 0examen microscopic al secretiei vaginale
- 0interpretare test babes papanicolau
- 5Rezultate analize Papanicolau contradictorii