Intepaturi asociate cu mancarime
Buna ziua. Problema mea a inceput in perioada Craciunului si de atunci tot persista si parca in ultima vreme s-a agravat. Pe scurt, am o senzatie de intepaturi (uneori mancarimi) in zona sternului si al abdomenului superior. Am facut la recomandarea medicului ekg, ekg de efort si mi-a vazut medicul cardiolog inima printr-un ecran si totul este perfect. Aceste intepaturi/mancarimi din zona abdomenului superior apar in special in momentul in care ma aplec sau cand misc cutia toracica in față. Iar simptomele par sa se inrautateasca de la o zi la alta. Ce ar putea sa fie? Multumesc anticipat.
3 comentarii
Sa nu fie somatizari de anxietate. Va stiti mai anxios?
Intr-un fel da. In trecut am avut atacuri de panica extrem de puternice, la 3 dintre ele a fost chiar nevoie sa chem salvarea. Analizele de sange le-am facut acum o luna. Doar basofilele si colesterolul bun (HDL) au iesit la limita de sus dar nu au depasit limita.
Daca organic la inima v-au controlat si nu aveti nimic, atunci sunt somatizari de anxietate.
In conditiile in care sunt dese si chiar va deranjeaza, ati putea sa mergeti la medicul psihiatru sa va dea un antidepresiv (medicamentul cu care se trateaza anxietatea).
Daca aveti timp, uitati-va pe youtube la un filmulet in engleza cu anxiety si neurotransmitters ca sa vedeti cum disfunctia neurotransmitatorilor poate produce constrictia vaselor de sange si implicit acele dureri. Nu e vorba de infarct, ci de o dereglare a neurotransmitatorilor.
In conditiile in care sunt dese si chiar va deranjeaza, ati putea sa mergeti la medicul psihiatru sa va dea un antidepresiv (medicamentul cu care se trateaza anxietatea).
Daca aveti timp, uitati-va pe youtube la un filmulet in engleza cu anxiety si neurotransmitters ca sa vedeti cum disfunctia neurotransmitatorilor poate produce constrictia vaselor de sange si implicit acele dureri. Nu e vorba de infarct, ci de o dereglare a neurotransmitatorilor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Intepaturi la inima
- 1Ajutati-ma! am simțit o izbitura in piept (nedureroasă) urmată de căldură în tot corpul
- 0Intepaturi in zona toracica si tiuitul urechilor
- 0Înțepături în zona pieptului
- 0Angina?
- 2Dureri persistente în piept
- 0Înțepături in piept si amortire mana dreapta
- 4Intepatura inima
- 2Junghiuri în piept, palpitatii, probleme respiratie
- 2Intepaturi torace
- 0Durere si intepaturi in piept in zona plamanilor si greutate in respiratie
- 1La ce doctor sa mai merg?
- 1Intepaturi piept stern
- 2Ințepaturi piept trahee?