intarzierea luarii pastilelor
folosec karissa din luna decembrie...pana acum nu am avut probleme...saptamana trecuta joi trebuia sa incep o noua folie...si am uitat sa iau pastila la ora la care trebuia...cand mi-am amintot am luat o pastila ramasa dintr-o folie anterioara dupa cateva ore...si vinerea am avut contact sexual...apoi am continuat sa iau pastila la ora normala...se poate intampla ceva???
5 comentarii
buna ziua.iau diane 35 de 2 ani jumate si nu am facut pauza este vreo problema?si am uitat intro seara(joi) o pastila si am avut contact sexual dar am luato vineri si pe aceasta pot sa raman insarcinata?
Buna, Am si eu o intrebare.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. Iau anticonceptionale logest de 4 ani cu 2 pauze, iar intr-o zi am uitat sa iau o pastila seara la 23 asa cum o luam deobicei si am luat-o a 2 zi la ora 16:00, iar imediat am inceput sa sangerez. Pastila care am luat-o a 2 zi la ora 16 era ultima din folie, dupa care urma pauza de 7 zile.Am sangerat de atunci 2 saptamani, iar cand am inceput o alta folie, am luat 2 pastile si am facut sex neprotejat. intrebarea mea este: ESTE POSIBIL SA RAMAN INSARCINATA DACA AM FACUT ACEASTA INTRERUPERE, CHIAR DACA AU TRECUT PAUZA DE 7 ZILE, EU MAI SUNT PROTEJATA? VA ROG MULT S AIMI DATI UN RASPUNS CA SA STIU CE MASURI SA IAU.MULTUMESC
Buna,
Nu mai esti protejata, deoarce au trecut 12 ore de cand ai uitat sa iei pastila, daca o luai pana la 11 dimineata, era totul ok. Deobicei cand se uita ultimile pastile se continua cu o noua folie fara pauza pt a fi protejata.
Mie mi-a recomandat doct sa iau Postinor 2, deoarece in ultima sapt de anticonceptionale, am luat 4 zile de Ospen, dupa care a urmat pauza, si cand am inceput o noua folie am luat doar o pastila si a 2 zi am avut un contact. Acum nu stiu, mai asteapta sa iti raspunda si altcineva, poti sa iei Postinor 2 sau Escapelle pana in 72 de ore, cu cat mai repede, cu atat mai bine.
Nu mai esti protejata, deoarce au trecut 12 ore de cand ai uitat sa iei pastila, daca o luai pana la 11 dimineata, era totul ok. Deobicei cand se uita ultimile pastile se continua cu o noua folie fara pauza pt a fi protejata.
Mie mi-a recomandat doct sa iau Postinor 2, deoarece in ultima sapt de anticonceptionale, am luat 4 zile de Ospen, dupa care a urmat pauza, si cand am inceput o noua folie am luat doar o pastila si a 2 zi am avut un contact. Acum nu stiu, mai asteapta sa iti raspunda si altcineva, poti sa iei Postinor 2 sau Escapelle pana in 72 de ore, cu cat mai repede, cu atat mai bine.
Multumesc frumos! Va rog din suflet sa imi dati si alte raspunsuri. oricum m-as bucura sa primesc un raspuns de la domnul doctor. va multumesc frumos!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Anticonceptionalele si menstruatia
- 8oare cum sa fac sa-mi vina ciclu mai devreme?
- 2Am 38 de ani, sunt inca recomandate anticonceptionalele?
- 4contraceptia - cat de sigura este?
- 3cum se iau corect anticonceptionalele?
- 6Contraceptive si ingrasare
- 7Curatire genitala
- 4anticonceptionalele sunt daunatoare?
- 4iau anticonceptionale si ma dor sanii
- 10regulon contraceptiv
- 11anticonceptionalele karissa nu sunt eficiente din prima luna?
- 4Doresc sa ma lamuriti va rog !
- 6am luat pastila cu 12 ore mai tarziu.. sunt insarcinata?
- 4Sex in a 5-a zi dupa pastile
- 0pastilele melleva - anticonceptionale
- 2De ce trebuie sa iau anticonceptionale?
- 4Anticonceptionale fara pauza
- 7Sex neprotejat dupa menstruatie
- 0Ac Stodette-intarziere
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor karissa
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: