intarzierea luarii pastilelor

19-08-2008
julia90
Nu este medic/terapeut
julia90
folosec karissa din luna decembrie...pana acum nu am avut probleme...saptamana trecuta joi trebuia sa incep o noua folie...si am uitat sa iau pastila la ora la care trebuia...cand mi-am amintot am luat o pastila ramasa dintr-o folie anterioara dupa cateva ore...si vinerea am avut contact sexual...apoi am continuat sa iau pastila la ora normala...se poate intampla ceva???
5 comentarii
0
20-08-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ati procedat corect.
0
19-10-2012, ora 18:52
letao
Nu este medic/terapeut
letao
buna ziua.iau diane 35 de 2 ani jumate si nu am facut pauza este vreo problema?si am uitat intro seara(joi) o pastila si am avut contact sexual dar am luato vineri si pe aceasta pot sa raman insarcinata?
0
23-10-2012, ora 21:07
EuRaluca
Nu este medic/terapeut
EuRaluca
Buna, Am si eu o intrebare.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. Iau anticonceptionale logest de 4 ani cu 2 pauze, iar intr-o zi am uitat sa iau o pastila seara la 23 asa cum o luam deobicei si am luat-o a 2 zi la ora 16:00, iar imediat am inceput sa sangerez. Pastila care am luat-o a 2 zi la ora 16 era ultima din folie, dupa care urma pauza de 7 zile.Am sangerat de atunci 2 saptamani, iar cand am inceput o alta folie, am luat 2 pastile si am facut sex neprotejat. intrebarea mea este: ESTE POSIBIL SA RAMAN INSARCINATA DACA AM FACUT ACEASTA INTRERUPERE, CHIAR DACA AU TRECUT PAUZA DE 7 ZILE, EU MAI SUNT PROTEJATA? VA ROG MULT S AIMI DATI UN RASPUNS CA SA STIU CE MASURI SA IAU.MULTUMESC
0
24-10-2012, ora 09:49
pufoasa24
Nu este medic/terapeut
pufoasa24
Buna,

Nu mai esti protejata, deoarce au trecut 12 ore de cand ai uitat sa iei pastila, daca o luai pana la 11 dimineata, era totul ok. Deobicei cand se uita ultimile pastile se continua cu o noua folie fara pauza pt a fi protejata.
Mie mi-a recomandat doct sa iau Postinor 2, deoarece in ultima sapt de anticonceptionale, am luat 4 zile de Ospen, dupa care a urmat pauza, si cand am inceput o noua folie am luat doar o pastila si a 2 zi am avut un contact. Acum nu stiu, mai asteapta sa iti raspunda si altcineva, poti sa iei Postinor 2 sau Escapelle pana in 72 de ore, cu cat mai repede, cu atat mai bine.
0
24-10-2012, ora 21:54
EuRaluca
Nu este medic/terapeut
EuRaluca
Multumesc frumos! Va rog din suflet sa imi dati si alte raspunsuri. oricum m-as bucura sa primesc un raspuns de la domnul doctor. va multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •