escapelle si chist ovarian

Am un chist de 4 cm pe ovarul drept cu indicatie de tinere sub observatie..din pacate ieri, in a 20 a zi a ciclului(28 de zile e in cazul meu)am avut un contact sexual neprotejat, ejacularea a fost in afara dar nu pot sa fiu suta la suta sigura ca nu a ajuns si in interior o prima parte. Am facut o toaleta stricta imediat inclusiv intravaginal. Intrebarea mea este cat de periculoasa e pastila de a doua zi in cazul chistului existent..poate declansa o boala...am in familie istoric de cancer ovarian.
1 comentarii

Buna ada2014,
Pastila de urgenta utilizata rar nu va determina cancer ovarian. Nu este previzibila influenta asupra chistului ovarian (uneori chisturile ovariene raspund la tratament hormonal, sub forma de anticonceptionale, dar la fel odata cu doza hormonala mare administrata prin contraceptia de urgenta ar putea declansa cresterea chistului). Toaleta intravaginala nu va face nici o diferenta referitor la sansa de a ramane insarcinata.
Pastila de urgenta utilizata rar nu va determina cancer ovarian. Nu este previzibila influenta asupra chistului ovarian (uneori chisturile ovariene raspund la tratament hormonal, sub forma de anticonceptionale, dar la fel odata cu doza hormonala mare administrata prin contraceptia de urgenta ar putea declansa cresterea chistului). Toaleta intravaginala nu va face nici o diferenta referitor la sansa de a ramane insarcinata.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3operatie in timpul sarcinii
- 2m-am ingrasat sau e normal?
- 3pot ramane insarcinata in timp ce iau pilule
- 8pilule ocazionale
- 5jeanine si ciclu foarte putin si maro
- 6Cum sa iau anticonceptionale?
- 4sunt virgina si as vrea s imi incep viata sexuala
- 3karissa - cum se iau?
- 11anticonceptionale terminate - menstruatie venita
- 3buletin examen morfologic - micro Interpretare
- 5Ce se poate intampla? sunt riscuri de a ramane insarcinata?
- 7Diane 35 si spotting
- 11Anticonceptionale DIANE 35
- 6Anticonceptionale prescrise de medic de specialitate sau direct din farmacie?
- 8Sfaturi privind alegerea anticonceptionalelor
- 20Pilulele anticonceptionale provoaca avort timpuriu? Sunt nocive?
- 5am 17 ani si ovare micropolichistice!
- 5sunt insarcinata ?
- 0Anticonceptionalele luate din a 10 zi intarzie menstruatia?
- 3anticonceptionale luate la ore diferite = sarcina?
Mai multe informații despre: Chistul ovarian Administrarea contraceptivelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: