escapelle si chist ovarian
Am un chist de 4 cm pe ovarul drept cu indicatie de tinere sub observatie..din pacate ieri, in a 20 a zi a ciclului(28 de zile e in cazul meu)am avut un contact sexual neprotejat, ejacularea a fost in afara dar nu pot sa fiu suta la suta sigura ca nu a ajuns si in interior o prima parte. Am facut o toaleta stricta imediat inclusiv intravaginal. Intrebarea mea este cat de periculoasa e pastila de a doua zi in cazul chistului existent..poate declansa o boala...am in familie istoric de cancer ovarian.
1 comentarii
Buna ada2014,
Pastila de urgenta utilizata rar nu va determina cancer ovarian. Nu este previzibila influenta asupra chistului ovarian (uneori chisturile ovariene raspund la tratament hormonal, sub forma de anticonceptionale, dar la fel odata cu doza hormonala mare administrata prin contraceptia de urgenta ar putea declansa cresterea chistului). Toaleta intravaginala nu va face nici o diferenta referitor la sansa de a ramane insarcinata.
Pastila de urgenta utilizata rar nu va determina cancer ovarian. Nu este previzibila influenta asupra chistului ovarian (uneori chisturile ovariene raspund la tratament hormonal, sub forma de anticonceptionale, dar la fel odata cu doza hormonala mare administrata prin contraceptia de urgenta ar putea declansa cresterea chistului). Toaleta intravaginala nu va face nici o diferenta referitor la sansa de a ramane insarcinata.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7menopauza precoce
- 4iau anticonceptionale de 2 luni, dar am probleme cu gatul si amigdalele
- 6am luat pilula la 21 de ore dupa actul sexual... exista vreun risc?
- 5AC trebuie incepute din a 5-a zi a menstruatiei?
- 4chist exterior ovarul stang
- 7Yasmine - se poate incepe un blister unul dupa altul?
- 10anticonceptionale dupa mine sau merg la medic?
- 6anticonceptionale... intrerupte o perioada si reluate
- 3Am laut marvelon cam 4 ani fara nici o pauza
- 8este o posibila sarcina ?
- 3ce ela fel de bun ca pastilele marvelon?
- 2herpes genital, chist ovarian, novyette
- 4anticonceptionalele si contactul sexual
- 4Anticonceptionale dupa varsta de 35 de ani
- 3as vrea sa iau anticonceptionale deoarece nici nu am menstruatia regulata
- 12 pastile intr-o zi
- 8Pastila uitata dupa 7 zile de pauza
- 1chist ovarian si rana pe colul uterin
- 0Milligest! Help!
Mai multe informații despre: Chistul ovarian Administrarea contraceptivelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: