escapelle si chist ovarian
Am un chist de 4 cm pe ovarul drept cu indicatie de tinere sub observatie..din pacate ieri, in a 20 a zi a ciclului(28 de zile e in cazul meu)am avut un contact sexual neprotejat, ejacularea a fost in afara dar nu pot sa fiu suta la suta sigura ca nu a ajuns si in interior o prima parte. Am facut o toaleta stricta imediat inclusiv intravaginal. Intrebarea mea este cat de periculoasa e pastila de a doua zi in cazul chistului existent..poate declansa o boala...am in familie istoric de cancer ovarian.
1 comentarii
Buna ada2014,
Pastila de urgenta utilizata rar nu va determina cancer ovarian. Nu este previzibila influenta asupra chistului ovarian (uneori chisturile ovariene raspund la tratament hormonal, sub forma de anticonceptionale, dar la fel odata cu doza hormonala mare administrata prin contraceptia de urgenta ar putea declansa cresterea chistului). Toaleta intravaginala nu va face nici o diferenta referitor la sansa de a ramane insarcinata.
Pastila de urgenta utilizata rar nu va determina cancer ovarian. Nu este previzibila influenta asupra chistului ovarian (uneori chisturile ovariene raspund la tratament hormonal, sub forma de anticonceptionale, dar la fel odata cu doza hormonala mare administrata prin contraceptia de urgenta ar putea declansa cresterea chistului). Toaleta intravaginala nu va face nici o diferenta referitor la sansa de a ramane insarcinata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Cat timp pot fi luate anticonceptionalele?
- 8oare cum sa fac sa-mi vina ciclu mai devreme?
- 2exista tratamente naturiste pt chist ovarian si anexita subacuta?
- 21E prima data cand iau anticonceptionale
- 4in legatura cu anticonceptionalele...
- 3am uitat sa iau anticonceptionale yasmin
- 9astept parerea unui medic urgent. prezervativ spart in timpul actului
- 23uitat pastila Yasmine
- 3buletin examen morfologic - micro Interpretare
- 6sangerari dupa escapelle - 48 ore si continua
- 14Folosire Nuvaring
- 6Menstruatie putina... E posibil sa fie din cauza anticonceptionalelor?
- 4mancarime in zona vaginala
- 2anticonceptionale, ovulatie, placenta groasa.. sunt insarcinata?
- 5cand isi fac efectul anticonceptionalele?
- 6Daca iau Karissa din prima zi de ciclu.. sunt protejata 100% inca din prima zi?
- 3secretii abundente de la anticonceptionale
- 5Trebuie sa iau hepatoprotectoare daca iau contraceptive?
- 1chist ovarian
- 175Marturii despre anticonceptionale
Mai multe informații despre: Chistul ovarian Administrarea contraceptivelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: