infectie urinara in timpul sarcinii
Sunt in saptamana 30 a sarcinii si la examenul de urocultura mi-a iesit o infectie cu Escherichia coli in concentratie de 10 la a patra/ml.printre medicamentele indicate la antibiograma figurau biseptol, cefuroxim, gentamicin, iar medicul mi-a prescris Cefuroxim 500 mg. timp de 7 zile(2 pe zi).Va rog respectuos sa-mi spuneti daca acest medicament nu afecteaza fatul.Va multumesc.
3 comentarii
Dintre cele trei medicamente enumerate, medicul dumneavoastra
a facut alegerea corecta:biseptolul si gentamicina sunt contraindicate in sarcina. Totusi, trebuie mentionat ca Cefuroximul se da in sarcina cu prudenta, numai atunci cand este absolut necesar, iar infectia urinara este o astfel de situatie deoarece persistenta ei poate insemna complicarea sarcinii.
a facut alegerea corecta:biseptolul si gentamicina sunt contraindicate in sarcina. Totusi, trebuie mentionat ca Cefuroximul se da in sarcina cu prudenta, numai atunci cand este absolut necesar, iar infectia urinara este o astfel de situatie deoarece persistenta ei poate insemna complicarea sarcinii.
PS Personal, as fi recomandat 1g/zi.
buna...sunt insarcinata in 12 saptamani. si la urocultura mia iesit ca as avea o infectie cu Escherichia Coli peste 10.000 UFC/ml. abia azi am primit rezultatele si luni merg la medic...oare este foarte grav?..va trebui sa iau antibiotice neaparat? nu as vera sa afecteze bebelusul. multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 17ce boala poate fi si cum sa o tratez?
- 2acum 3 saptamani am avut o infectie urinara grava
- 3Pierderi urinare mici imediat dupa urinare
- 3pentru doctor dermato-venerice! BTS
- 8usturimi severe la urinat
- 3infectie urinara
- 4la cat timp dupa terminarea tratamentului cu antibiotic pot face urocultura?
- 3infectia urinara
- 4am infectie urinara
- 7Durere pelvina
- 5infectii urinare repetate cu e. coli
- 1infectie urinara si urinez foarte des 25 - 30 de oripe zi
- 1prostata, infectia urinara, incontinenta urinara?
- 0Infectie urinara.. urina tubure + secretie alba
- 0Infectie urinara de 10 ani fara leac
- 1Infectii urinare si pungute cu lichid pe vezica
- 1Infecție urinară, usturimile au devenit insuportabile - Cunoașteti un tratament Naturist?
- 0Sarcina si infecția urinară. Prezintă un risc? Se poate trata?
Mai multe informații despre: Infectiile urinare in sarcina infectia urinara sarcina saptamana 30
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: