infectie urinara in timpul sarcinii

Sunt in saptamana 30 a sarcinii si la examenul de urocultura mi-a iesit o infectie cu Escherichia coli in concentratie de 10 la a patra/ml.printre medicamentele indicate la antibiograma figurau biseptol, cefuroxim, gentamicin, iar medicul mi-a prescris Cefuroxim 500 mg. timp de 7 zile(2 pe zi).Va rog respectuos sa-mi spuneti daca acest medicament nu afecteaza fatul.Va multumesc.
3 comentarii

Dintre cele trei medicamente enumerate, medicul dumneavoastra
a facut alegerea corecta:biseptolul si gentamicina sunt contraindicate in sarcina. Totusi, trebuie mentionat ca Cefuroximul se da in sarcina cu prudenta, numai atunci cand este absolut necesar, iar infectia urinara este o astfel de situatie deoarece persistenta ei poate insemna complicarea sarcinii.
a facut alegerea corecta:biseptolul si gentamicina sunt contraindicate in sarcina. Totusi, trebuie mentionat ca Cefuroximul se da in sarcina cu prudenta, numai atunci cand este absolut necesar, iar infectia urinara este o astfel de situatie deoarece persistenta ei poate insemna complicarea sarcinii.

PS Personal, as fi recomandat 1g/zi.

buna...sunt insarcinata in 12 saptamani. si la urocultura mia iesit ca as avea o infectie cu Escherichia Coli peste 10.000 UFC/ml. abia azi am primit rezultatele si luni merg la medic...oare este foarte grav?..va trebui sa iau antibiotice neaparat? nu as vera sa afecteze bebelusul. multumesc.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2infectie genitala?
- 3pot pastra sarcina
- 5in urma unei raceli, am ramas cu o stare subfebrila
- 9leucocite in urina, urocultura negativa - lamuriri
- 19ce sa iau pentru infectii urinare recurente? Urgent, va rog!
- 15Posibila cistita interstitiala
- 10ajutati-ma va rog...
- 9Usturimi la urinare.. de nici pe strada nu puteam sa ies
- 3Infectie urinara sau iritatie?
- 4infectia urinara in sarcina
- 2senzatie de urinare
- 1tratament pentru infectie urinara cu streptocop de grupa B.
- 4urinez de si imi e frica sa merg la doctor..
- 3de 2 ani ma confrunt cu infectiile urinare dar in ultima perioada s-au agravat
- 1Infectie urinara
- 6In legatura cu modul de administrare al granulelor efervescente URICOL
- 1Infectie urinara in sarcina de 37 de saptamani, daca nu se trateaza, se intampla ceva?
- 0Infectie urinara in prima luna de sarcina
- 6Infectii urinare recurente
- 0Infectie urinara in sarcina
Mai multe informații despre: Infectiile urinare in sarcina infectia urinara sarcina saptamana 30
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: