infectie urinara in timpul sarcinii
Sunt in saptamana 30 a sarcinii si la examenul de urocultura mi-a iesit o infectie cu Escherichia coli in concentratie de 10 la a patra/ml.printre medicamentele indicate la antibiograma figurau biseptol, cefuroxim, gentamicin, iar medicul mi-a prescris Cefuroxim 500 mg. timp de 7 zile(2 pe zi).Va rog respectuos sa-mi spuneti daca acest medicament nu afecteaza fatul.Va multumesc.
3 comentarii
Dintre cele trei medicamente enumerate, medicul dumneavoastra
a facut alegerea corecta:biseptolul si gentamicina sunt contraindicate in sarcina. Totusi, trebuie mentionat ca Cefuroximul se da in sarcina cu prudenta, numai atunci cand este absolut necesar, iar infectia urinara este o astfel de situatie deoarece persistenta ei poate insemna complicarea sarcinii.
a facut alegerea corecta:biseptolul si gentamicina sunt contraindicate in sarcina. Totusi, trebuie mentionat ca Cefuroximul se da in sarcina cu prudenta, numai atunci cand este absolut necesar, iar infectia urinara este o astfel de situatie deoarece persistenta ei poate insemna complicarea sarcinii.
PS Personal, as fi recomandat 1g/zi.
buna...sunt insarcinata in 12 saptamani. si la urocultura mia iesit ca as avea o infectie cu Escherichia Coli peste 10.000 UFC/ml. abia azi am primit rezultatele si luni merg la medic...oare este foarte grav?..va trebui sa iau antibiotice neaparat? nu as vera sa afecteze bebelusul. multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2infectie urinara
- 4Infectie urinara
- 16Infectii urinare repetate!!!
- 2restrictii in infectii urinare
- 8oare e infectie urinara sau am contactat vreun BTS?:-s
- 6Analize dupa infectia urinara, pentru sarcina
- 3anticonceptionalele si infectia urinara, rog un doctor
- 1Risc contactare rubeola in sarcina
- 2Infectie urinara
- 0Probleme urinare
- 14infectie urinara + infectie vaginala
- 0infectie urinara recurenta ?
- 1Infectie urinara Proteus
- 1Infectie urinara severa
- 0Infectie urinara in prima luna de sarcina
- 0nu pot scapa de proteus mirabilis
- 0Cui sa ma mai adresez? urinez des si putin
- 0Infectie urinara cu Klebsiella pneumoniae
- 0Sunt însărcinată?
- 2Infectie urinara de 9 luni
Mai multe informații despre: Infectiile urinare in sarcina infectia urinara sarcina saptamana 30
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: