Bacterie urinara
Buna ziua. La cultura de col mi-a ieșit Klebsiella oxytoca și enterobacteriaceae prezent. La examenul de urina a iesit bacterii, dupa am fost la ginecolog si mi-a recoltat. Urmeaza sa fac si urocultura Știu ce sunt dar nu.mi dau seama de unde le-am luat. Mentionez ca nu am dureri abdominale si nici usturimi, febra, doar senzatia de a merge la toaleta(asta dupa ce consum lichide). Este grav? In curand voi merge la medic, dar pana atunci sunt foarte ingrijorata.
1 comentarii
Klebsiella oxytoca și Enterobacteriaceae sunt bacterii parte a florei intestinale normale, dar pot deveni patogene dacă invadează alte zone ale corpului unde nu sunt prezente în mod obișnuit. Îți voi explica câteva aspecte generale despre aceste bacterii și potențialul lor impact asupra sănătății.
Klebsiella oxytoca și Enterobacteriaceae
1. Origine și transmitere:
- Klebsiella oxytoca și alte Enterobacteriaceae sunt comune în mediul înconjurător și fac parte din flora normală a tractului gastrointestinal uman. Aceste bacterii pot fi transmise prin contact direct cu suprafețele contaminate sau prin contact indirect (de exemplu, prin alimente sau apă contaminată).
2. Patogenitate:
- Deși sunt comensale în intestine, dacă ajung în alte zone (cum ar fi tractul urinar sau sistemul reproductiv) pot cauza infecții. Faptul că nu prezinți simptome severe poate indica o infecție ușoară sau localizată, dar este important să monitorizezi situația.
3. Simptome:
- Simptomele infecțiilor cu Klebsiella sau alte Enterobacteriaceae pot varia de la absente la moderate sau severe, incluzând disconfort la urinare, urgență urinară, și în cazuri mai grave, febră sau dureri.
Abordare și Management
- Urocultura: Este foarte important să faci această analiză, deoarece va ajuta la identificarea specifică a bacteriei din tractul urinar și la determinarea sensibilității acesteia la antibiotice, ceea ce este crucial pentru tratamentul adecvat.
- Consultul medical: Vizita la medic este esențială. Medicul va evalua rezultatele testelor de laborator și va decide dacă este necesar un tratament cu antibiotice sau alte intervenții.
- Igienă personală: Menținerea unei igiene riguroase, în special după utilizarea toaletei și înainte de a mânca, este importantă pentru a preveni răspândirea bacteriilor.
Concluzie
Deși prezența acestor bacterii la nivelul culturii de col poate fi alarmantă, absența simptomelor severe este un semn pozitiv. Totuși, este crucial să urmezi recomandările medicului și să completezi investigațiile recomandate. Infecțiile cu astfel de bacterii sunt de obicei gestionabile cu tratament adecvat.
Klebsiella oxytoca și Enterobacteriaceae
1. Origine și transmitere:
- Klebsiella oxytoca și alte Enterobacteriaceae sunt comune în mediul înconjurător și fac parte din flora normală a tractului gastrointestinal uman. Aceste bacterii pot fi transmise prin contact direct cu suprafețele contaminate sau prin contact indirect (de exemplu, prin alimente sau apă contaminată).
2. Patogenitate:
- Deși sunt comensale în intestine, dacă ajung în alte zone (cum ar fi tractul urinar sau sistemul reproductiv) pot cauza infecții. Faptul că nu prezinți simptome severe poate indica o infecție ușoară sau localizată, dar este important să monitorizezi situația.
3. Simptome:
- Simptomele infecțiilor cu Klebsiella sau alte Enterobacteriaceae pot varia de la absente la moderate sau severe, incluzând disconfort la urinare, urgență urinară, și în cazuri mai grave, febră sau dureri.
Abordare și Management
- Urocultura: Este foarte important să faci această analiză, deoarece va ajuta la identificarea specifică a bacteriei din tractul urinar și la determinarea sensibilității acesteia la antibiotice, ceea ce este crucial pentru tratamentul adecvat.
- Consultul medical: Vizita la medic este esențială. Medicul va evalua rezultatele testelor de laborator și va decide dacă este necesar un tratament cu antibiotice sau alte intervenții.
- Igienă personală: Menținerea unei igiene riguroase, în special după utilizarea toaletei și înainte de a mânca, este importantă pentru a preveni răspândirea bacteriilor.
Concluzie
Deși prezența acestor bacterii la nivelul culturii de col poate fi alarmantă, absența simptomelor severe este un semn pozitiv. Totuși, este crucial să urmezi recomandările medicului și să completezi investigațiile recomandate. Infecțiile cu astfel de bacterii sunt de obicei gestionabile cu tratament adecvat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Urina mea isi schimba culoarea
- 5de mai bine de 3 luni urinez foarte des
- 2durere lombara dr., probleme de mictiune (urinari dese)
- 3Infectie urinara sau altceva?
- 7ce as putea sa am? va multumesc
- 3infectia urinara
- 9urinari foarte dese
- 1prostata, infectia urinara, incontinenta urinara?
- 7Dureri mijloc, urinat frecvent, transpiratii nocturne, vedere incetosata
- 2Infectie urinara
- 0Rezultate uimitoare in cistite si infectii urinare
- 2Urinez des
- 0Stare generala de rau, urinari frecvente
- 0Infecție urinară cu klebsiella >100000
- 0Vă rog să raspundeti!!! se poate vorbi de o cistită sau o infectie a tractului urinar ?
- 3Infectie urinara
- 1Infecție urinare
- 4Dureri mari vezica, intepaturi ca de cuțit, urinari dese...
- 2Infectie urinara de 9 luni
- 1Klebsiela
Mai multe informații despre: Urinarea frecventa infectia urinara klebsiella
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: