Infectie urinara recidivanta cu pseudomonas aeruginosa la 92 ani
Buna ziua,
Bunica mea in varsta de 92 de ani se confrunta cu o infectie urinara recidivanta cu frecventa mare (la o luna de la administrarea antibioticului).
Bacteria este: pseudomonas aeruginosa.
Va rog sa imi propuneti un eventual tratament (atat alopat cat si homeopat).
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Bunica mea in varsta de 92 de ani se confrunta cu o infectie urinara recidivanta cu frecventa mare (la o luna de la administrarea antibioticului).
Bacteria este: pseudomonas aeruginosa.
Va rog sa imi propuneti un eventual tratament (atat alopat cat si homeopat).
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
1 comentarii
E complicat...din 3 motive:
1. varsta bunicii - e un pacient imunocompromis si cu rinichi si ficat care nu pot elimina un toxic la fel ca ai unui tanar. Asta inseamna ca efectele adverse ale medicatiei pot pune probleme.
2. P.aeruginosa - e o bacterie destul de nasoala pentru ca de multe ori este MDR (rezistenta la multe antibiotice), luata din spital si greu de tratat.
3. infectiile urinare recidivante - sunt deseori greu de eliminat chiar si la persoanele tinere. In plus bunica deja a facut niste tratamente cu antibiotice ceea ce creste rezistenta agentului patogen si o scade pe a bunicii.
S-a facut urocultura imediat dupa terminarea tratamentului anterior? Pt ca eu cred ca nu s-a reusit de fapt eradicarea infectiei initiale.
S-a facut antibiograma?
Nu vreau sa par pesimist ci doar sa subliniez ca e un caz mai dificil care necesita un urolog cu experienta care sa puna in balanta starea generala de sanatate a bunicii, gravitatea simptomelor si riscul de complicatii.
Homeopatia din pacate nu ajuta.
1. varsta bunicii - e un pacient imunocompromis si cu rinichi si ficat care nu pot elimina un toxic la fel ca ai unui tanar. Asta inseamna ca efectele adverse ale medicatiei pot pune probleme.
2. P.aeruginosa - e o bacterie destul de nasoala pentru ca de multe ori este MDR (rezistenta la multe antibiotice), luata din spital si greu de tratat.
3. infectiile urinare recidivante - sunt deseori greu de eliminat chiar si la persoanele tinere. In plus bunica deja a facut niste tratamente cu antibiotice ceea ce creste rezistenta agentului patogen si o scade pe a bunicii.
S-a facut urocultura imediat dupa terminarea tratamentului anterior? Pt ca eu cred ca nu s-a reusit de fapt eradicarea infectiei initiale.
S-a facut antibiograma?
Nu vreau sa par pesimist ci doar sa subliniez ca e un caz mai dificil care necesita un urolog cu experienta care sa puna in balanta starea generala de sanatate a bunicii, gravitatea simptomelor si riscul de complicatii.
Homeopatia din pacate nu ajuta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2infectie genitala?
- 3infectie urinara?
- 5Analiza urina.. reprezinta indicii de infectii urinare grave?
- 2infectie urinara si nisip la rinichi
- 10ajutati-ma va rog...
- 4cum as putea sa ma vindec de infectia urinara?
- 3Urinez foarte galben...mai inchis asa
- 3Jet urinar fara presiune
- 1Infectie urinara sau?
- 0In ultimul timp face foarte des infectie urinara
- 0Infectie urinara.. urina tubure + secretie alba
- 0Problema uretra, posibila infectie urinara recurenta
- 3Secreţii vaginale
- 1Infectii urinare si pungute cu lichid pe vezica
- 3Pseudonomas aeruginosa
- 2Ovule
- 0Uronat gold
- 0Eritrocite si leucocite urina
Mai multe informații despre: infectia urinara infectiile urinare bacteriene infectie urinara recidivanta pseudomonas aeruginosa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: