va rog ajutati-ma cu un sfat !!!
Am 28 ani, sunt insarcinata in 11 luni si am fost diagnosticata cu infectie urinara si eistenta unei micoze in urma un control efectuat in prealabil. Urmez un tratament cu Ampicilina forte 500 mg, 1 la 6 ore, si sunt foarte ingrijorata daca acest medicament nu va avea repercursiuni asupra copilasului. Mentionez ca este primul copil si sunt foarte foarte ingrijorata in privinta sarcinii.Daca cunoasteti un caz similar va rog sa ma ajutati cu un raspuns si anume daca a avut influente asupra copilasului tratamentul cu acest antibiotic.
11 comentarii
Buna Elena! In cate sapt esti insarcinata?? 11 saptamani, nu? Daca ai primit tratament antibiotic de la medic, inseamna ca acesta a cantarit bine ce este mai periculos: sa iti dea antibiotic sau sa lase infectia sa isi faca de cap. Ampicilina nu are dovezi de efecte toxice asupra copilului, dar trebuie administrata in timpul sarcinii numai daca se considera necesar. Se pare ca la tine este necesar...Pentru ca altfel risti sa treaca infectia la bebe, ceea ce ar fi mai grav.
Ma scuzati 11 saptamani are sarcina mea. Va multumesc foarte mult pentru raspuns ; am fost de acord cu sfatul medicului doar ca sunt nelinistita cum orice viitoare mamica ae fi; inca o data multumesc si tin sa mentionez ca doctorul a optat pentru ampicilina alegand intre AUGMENTIN si AMPICILINA.mULTUMESC
si eu am luat in timpul sarcinii ampicilina si sarcina mea era mai avansata, am nascut un baietel sanatos care are 2 ani jumate deja, eu zic ca medicii nu prescriu chiar asa usor antibiotice gravidelor decat daca este necesar, va urez o sarcina usoara si mai ales o nastere usoara!
ampicilina si augumentinul sunt antibioticele cu spectrul larg de activitate recomandate la gravide. Nu trebuie sa te ingrijorezi, conform studiilor nu au fost observate efecte toxice si nici efecte teratogene la nou nascutii ai caror mame au luat unul dintre aceste antibiotice. Asa ca. urmeaza tratamentul
Va rog sa ma ajuati cu un sfat
Sunt insarcinata in 17 saptamani ;am avut o infectie urinara si am luat Ampicilina recomandata de doctor; Am vazut o emisiune la televizor in care era prezentat cazul unei fetite din Botosani care s-a nascut surda si mama ei zicea ca a luat Ampicilina pt infectie urinara.
Sunt foarte ingrijorata si de aceea va rog sa ma jutati cu un sfat ;
Multumesc mult de tot.
Sunt insarcinata in 17 saptamani ;am avut o infectie urinara si am luat Ampicilina recomandata de doctor; Am vazut o emisiune la televizor in care era prezentat cazul unei fetite din Botosani care s-a nascut surda si mama ei zicea ca a luat Ampicilina pt infectie urinara.
Sunt foarte ingrijorata si de aceea va rog sa ma jutati cu un sfat ;
Multumesc mult de tot.
Va rog ajutati-ma cu un sfat
Sunt insarcinata in 33 de saptamani si de ceva timp ma confrunt cu o mare problema : imi amortesc mainile, in special degetele si mai ales noaptea.Este foarte dureros si am o senzatie de usturime chiar Am primit de la medic tratament cu calciu lactic si pe langa asta iau Elevit lunar. Mi s-a spus ca se mai intampla in sarcina astfel de simtome dar va spun drept ca este atat de dureros ca sunt disperata caci avand in vedere natura serviciului ( lucru la calculator) sunt foarte afectata caci am momente cand nu-mi mai simt degetele si astfel nu pot lucra, Va multumesc anticipat si astept sa ma ajutati cu un sfat.
Sunt insarcinata in 33 de saptamani si de ceva timp ma confrunt cu o mare problema : imi amortesc mainile, in special degetele si mai ales noaptea.Este foarte dureros si am o senzatie de usturime chiar Am primit de la medic tratament cu calciu lactic si pe langa asta iau Elevit lunar. Mi s-a spus ca se mai intampla in sarcina astfel de simtome dar va spun drept ca este atat de dureros ca sunt disperata caci avand in vedere natura serviciului ( lucru la calculator) sunt foarte afectata caci am momente cand nu-mi mai simt degetele si astfel nu pot lucra, Va multumesc anticipat si astept sa ma ajutati cu un sfat.
Sunt o viitoare mamica, disperata.sunt insarcinata in 8 saptamani si mi-a iesit la analize o infectie urinara cu geremeni mobili.In urma cu cativa ani am facut prima infectie urinara iar in urma uroculturii facute mi-a iesit escherichia coli.M-am luptat in acesti ani cu diverse antibiotice care nu au dat rezultate decat pe termen scurt.In urma cu cateva luni, am descoperit pe net un produs naturist pe baza de extract de ienupar pe care l-am folosit si care mi-a fost de mare ajutor.Problema este ca acest extract este total interzis in timpul sarcinii si nu stiu ce sa ma fac...:(( Am dureri in jurul bazinului, am luat No Spa (la indicatia medicului) dar tot simt acel disconfort la nivelul uretrei.Mi-e frica pentru copil sa nu fie afectat de aceasta infectie, mai ales ca sunt abia la inceput.Mi-a fost recomandat de medicul de familie sa iau ampicilina.Am citit ca nu ar fi contraindicata in timpul sarcinii dar.parca mi-e frica sa o iau.Sunt intre ciocan si nicovala.Nu stiu ce sa fac..Daca as putea nu as lua nimic ca sa-mi feresc copilul de toate medicamentele dar pe de alta parte ma gandesc ca poate aceasta infectie se va complica si atunci il va afecta mai tare.Va rog sa-mi dati cateva sfaturi daca ati fost cumva in situatia mea (sarcina de 8 saptamani).Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsuri.
Trebuie sa precizez cateva lucruri:In urma antibiogramei mi s-a depistat escherichia coli, iar medicamentul la care era sensibil se numea:Acid Nalidixic (negram)
buna sunt si eu o viitoare mamica sunt ansarcinata an 12 saptamani si am o scurgere branzosa nesuferita care uneori ami provoaca mancarimi, an fost la ginecolog si nici nu prea ma bagat an seama.mia sp k trebuia s m tratez anainte s fiu ansarcinata dar eu pana sa raman ansarcinata aveam o scurgere normala.dak ami afecta bebele ami spunea banuiesc, ce sfat ami dati s merg la alt ginecolog sau s merg la farmacie sa cer ceva?astept raspunsurile voastre
Draga Lili, din ceea ce descrii tu se pare ca ai facut o candidoza.Poate ca ai luat antibiotic inainte sa ramai insarcinata.Citeste despre aceasta afectiune pe net dar din cate stiu eu candidoza nu trece de la sine ci trebuie tratata cu ovule si tratament pe gura.tinanad cont ca esti insarcinata in 12 sapptamani sincer nu stiu ce tratament ai putea face, dar eu iti spun tratamentul pe care mi l-a recomandat ginecologul meu Iti bagi un OB inmuiat in iaurt (simplu nu cu fructe)in vagin.se pare ca iaurtul are rolul de a lupta cu bacteriile din vagin.Eu am facut candidoza in urma multor tratamente facute cu antibiotice si sincer ma cam saturasem de ovule si medicamente pe gura.Incearca si poate te va ajuta.Stiu ca mancarimile sunt deranjante asa ca sper ca te-am putut ajuta.Ps. AI grija la igiena, , fierbe lenjeria si fereste-te de umezeala care ajuta bacteriile sa se inmulteasca.Succes:)
nu am luat nici un fel te pastile anainte de a ramae ansarcinata, dar o s ancerc cu iaurt
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2este infectie urinara sau altceva?
- 4nu raman insarcinata, de ce?
- 2restrictii in infectii urinare
- 2infectie urinara si nisip la rinichi
- 3prostata, uretrita, infectie urinara
- 3infectie urinara
- 13RMN in prima luna de sarcina?
- 5infectii urinare repetate cu e. coli
- 4infectie urinara, sange in urina
- 0Infectie urinara.. urina tubure + secretie alba
- 2Problema urinala!
- 1infectie urinara?
- 1Radiografie si RMN la o saptamana de sarcina
- 103Infectie urinara cu enterococcus faecalis
- 0Micoza vaginala
- 0Tratament cu Nolicin
- 2Klebsiella SPP
- 2Urinare extrem de frecventa (non-stop)
- 1Bacterie urinara
- 1Infectie urinara Escherichia Coli
Mai multe informații despre: Micoza genitala infectia urinara riscuri in sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: