incurajari va rog... vreau sa-mi incep viata sexuala
buna ziua! am 18 ani si de un an am prieten.as vrea sa-mi incep viata sexuala, dar am o mare frica, mi e frica sa raman gravida.. oricum prezervativul o sa il folosim, dar am tot auzit de cazuri in care s-a rupt. O alta metoda pe langa prezervativ recomandabila varstei mele care ar fi? despre pastile am auzit ca au efecte adverse, iar pentru sterilet sau altceva mi se pare ca sunt prea tanara. ne iubim, si nu imi e frica de durere, iar problema cu sarcina tinde sa se transforme intr-o obsesie.va multumesc anticipat pentru raspuns.
3 comentarii
Cea mai buna solutie este abstinenta; Dumnezeu a randuit sexul in cadrul casatoriei, iar mijloacele anticonceptionale nenaturale contravin scopului casatoriei care este nasterea de copii si binele celor doi parteneri.
Abstinenta este o solutia optima in cazul tau caci fereste de capricii si de "razgandiri". Cum poti fi sigura daca partenerul tau te iubeste daca nu se poate pastra curat pana la casatorie? Cum poti fi sigura ca esti demna de el daca nici tu nu te poti pastra intr-o astfel de stare? Iubirea nu inseamna doar afect, ci se concretizeaza in dorirea binelui real unei persoane. Daca il iubesti (si cred ca il iubesti pe prietenul tau) nu vei accepta sa primeze partea senzoriala si te vei pastra curata pana la casatorie.
Sa nu spui ca nu se poate, pentru ca se poate. Poti spune, insa, ca e greu. Si e foarte adevarat lucrul acesta insa miza e mare: e chiar iubirea nonegoista.
Abstinenta este o solutia optima in cazul tau caci fereste de capricii si de "razgandiri". Cum poti fi sigura daca partenerul tau te iubeste daca nu se poate pastra curat pana la casatorie? Cum poti fi sigura ca esti demna de el daca nici tu nu te poti pastra intr-o astfel de stare? Iubirea nu inseamna doar afect, ci se concretizeaza in dorirea binelui real unei persoane. Daca il iubesti (si cred ca il iubesti pe prietenul tau) nu vei accepta sa primeze partea senzoriala si te vei pastra curata pana la casatorie.
Sa nu spui ca nu se poate, pentru ca se poate. Poti spune, insa, ca e greu. Si e foarte adevarat lucrul acesta insa miza e mare: e chiar iubirea nonegoista.
Am uitat. http://www.profamilia.ro/soti.asp?autofer. Aici gasesti informatii despre autocontrolul fertilitatii pe cale naturala.
da.l dreq d preot... folositzi prezervative bune... + nu o facetzi intr.un fel brutal ka tunci se rup:)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 32 virgini.
- 8nu stiu ce se intampla
- 2de ce nu am placere in timpul actului sexual.ne puteti ajuta, va rugam mult!!!
- 3Este bine sa fac spalaturi vaginale cu Tantum Rosa?
- 2Ii este frica prima data
- 5E posibil o sarcina nedorita?! As dori raspunsul unui medic
- 3Este posibil sa o am prea mica? Sau este himenul ei prea elasic?
- 17este bine sa imi incep viata sexuala de la 14 ani?
- 6dezvirginarea cu ob uri..help
- 13la 15 ani - sex?
- 5nu stiu ce sa cred: a observat o sangerare, nu e ciclu
- 4Sex la 16 ani
- 8'prima data'!
- 6dureri in timpul actului sexual (am 16 ani)
- 9mi-a intarziat ciclul.. sunt insarcinata?
- 2Dezvirginare imposibila
- 3contact sexual neprotejat URGENTA (nevoie sfat medic)
- 6Buna ziua va rog sa ma ajutati!! Frenul sublingual
- 2Sex inainte de a-ti veni ciclul vreodata
Mai multe informații despre: Sexul la adolescenti
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: