implant şi lucrare
Bună ziua,
Am următoarea problemă: Am avut o lucrare în partea de jos peste primul premolar şi al treilea molar. Când mi-a dat-o jos, medicul a zis că ştiftulde la primulpremolar se misca si am nevoie de implant. Azi am fost la mediculce face implantul şi a zis că ar fi bine săfacă implantul in alt loc/// al 2/lea premolar/ cred, şi după6 luni să scoata premolarul cu stiftul şi să/mi facă lucrare cu extensie.., Se poate?
Vă multumesc
Am următoarea problemă: Am avut o lucrare în partea de jos peste primul premolar şi al treilea molar. Când mi-a dat-o jos, medicul a zis că ştiftulde la primulpremolar se misca si am nevoie de implant. Azi am fost la mediculce face implantul şi a zis că ar fi bine săfacă implantul in alt loc/// al 2/lea premolar/ cred, şi după6 luni să scoata premolarul cu stiftul şi să/mi facă lucrare cu extensie.., Se poate?
Vă multumesc
3 comentarii
evident ca se poate orice! insa intrebarea ar fi ce anume va doriti dumneavoastra? ce doriti sa obtineti? trebuie sa stiti ca o lucare cu extensie are un mare dezavantaj si anume efectul de parghie care duce la pierederea mult mai rapida a implantului sau dintelui pe care se face extensia.:) mi-ar placea sa vad o radiografie si sa va consult pentru a va spune ce alte variante ar exista, toate acestea dupa ce aflu care este dorinta dumneavoastra.
In principiu, ideal este ca fiecare dinte pierdut sa fie inlocuit cu un implant si acesta sa aiba o coroana individuala fixata pe implant. Se accepta ca variante bune de asemenea, lucrari formate din 3 dinti care sa se sprijine pe doua implanturi, dintele lipsa fiind cel intermediar. Spre deosebire de zona frontala, unde se aplica niste reguli putin diferite, din ratiuni de estetica, in zonele laterale sunt de evitat lucrarile pe implant cu extensie, deoarece aici fortele ocluzale in timpul masticatiei sunt mari. In timp, aceste forte pot afecta osul din jurul implantului. Recomandat ar fi sa vi se faca doua implanturi, cate unul pentru fiecare premolar lipsa. Implanturile pot fi facute simultan cu extractia premolarului 1 sau la 2 luni dupa extractie si vindecarea osoasa completa, in functie de prezenta sau absenta infectiei la nivelul radacinii premolarului 1. Eu prefer varianta de implant la 2 luni postextractional, dar decizia aceasta ar trebui sa o ia chirurgul dvs avand in vedere ca are o imagine mai clara asupra situatiei dvs clinice.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Recomandare cabinet - implanturi dentare
- 49implant dentar - cost?
- 12Implant sau punte dentara?
- 33Implant pe teren nepregatit?
- 11implant dentar - analize?
- 4Lucrare dentara sau nu?
- 2implant dentar sau lucrare portelan?
- 77Implant masea dupa cat timp se poate face?
- 7Durere dinte alaturat implantului
- 2Implant dentar
- 0Dinte zirconiu - pata neagra
- 2Durere de dinţi după implant
- 3Durere dupa aditia de os sintetic
- 2Implant dentar imediat dupa extractie sau pauza de 6 luni
- 8Aditie de os, cand se stie exact daca este nevoie sau nu!
- 1Implanturi dentare
- 1Doua implanturi alaturate. Pot fi inserate la o distanta de cateva luni unul de altul?
- 1Implant dentar care se misca
- 3Intrebare.. vreau să renunț la implanturi
- 4Implant dentar dupa protezare valvulara
Mai multe informații despre: implantul dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: