Idee deliranta
Bună ziua,
De aproximativ 5 luni, prietenul meu are o idee deliranta cum ca eu îl înșel cu persoane apropiate lui. Mi-a verificat telefonul, m-a urmărit, ba chiar a renunțat și la serviciu pentru a putea strânge dovezi. Refuza categoric sa meargă la psiholog deoarece nu considera ca are nevoie. Momentan am rupt legătură sperând ca se vor remite toate simptomele astea. Întrebarea mea este dacă, în lipsa unui tratament adecvat, el se va vindeca și va putea conștientiza vreodată ca acele idei au fost doar în mintea lui, iar toate asocierile pe care le făcea erau ilogice ?
Mulțumesc
De aproximativ 5 luni, prietenul meu are o idee deliranta cum ca eu îl înșel cu persoane apropiate lui. Mi-a verificat telefonul, m-a urmărit, ba chiar a renunțat și la serviciu pentru a putea strânge dovezi. Refuza categoric sa meargă la psiholog deoarece nu considera ca are nevoie. Momentan am rupt legătură sperând ca se vor remite toate simptomele astea. Întrebarea mea este dacă, în lipsa unui tratament adecvat, el se va vindeca și va putea conștientiza vreodată ca acele idei au fost doar în mintea lui, iar toate asocierile pe care le făcea erau ilogice ?
Mulțumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6schizofrenie, delir mistic, halucinatii auditive si vizuale
- 4a fost diagnosticat cu tulburare psihica acuta..
- 13traiesc in lumea viselor si nu mai pot scapa de ea.
- 16dereglari psihice la copii
- 8Episod psihotic
- 27Pentru mine este extaz mistic iar pentru voi delir mistic
- 2delir si halucinatii dupa externare
- 7Mama mea sufera de tulburare deliranta
- 9trauma si ideile delirante
- 2Nelamurire idei delirante
- 1intrebare delir
- 3aceleasi deliruri
- 3Delir dupa operatie
- 3Delir care persista; urmez tratament pshiatric
- 2Am nevoie de ajutor, pun două întrebări în acest subiect