Episod psihotic sau tulburare deliranta

08-07-2020
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Buna...ajutati.ma si pe mine cu cateva informatii va rog, sfaturi.cam de o saptamana jumatate mama mea a inceput sa aiba pareri ca toata lumea are ceva cu noi familia, cu ea, ca vor sa ne faca rau...ca fratele meu si tatal meu sunt batjocoriti de catre prieteni, ei fiind plecati in strainatate...am mers cu ea la medic si i s.a prescris uniquet(quetiapina)de 50 mg de 2 ori pe zi, doxepin 25 mg de 2 ori pe zi si o pastiluta de rivotril seara care o ajuta sa adoarma...mama a mai si consumat alcool uneori, a mai avut doua astfel de recaderi prima data si.a revrnit cu extraveral, iar a doua oara cu imovane si naturiste.acum tratamentul acesta il ia de vreo 7 zile, nu vad nimic schimbat decat ca doarme si mai mananca uneori..cat dureaza un astfel de episod?in cat timp ar trebui sa isi revina cat de cat?multumesc
4 comentarii
0
08-07-2020, ora 15:13
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua.
Un episod psihotica poate dura între câteva săptămâni și câteva luni. Cheia sta în găsirea tratamentului potrivit, fapt care poate dura câteva săptămâni.
Dacă situația nu se schimba în următoarele 2 săptămâni ar fi bine sa luați în calcul internarea
Atenție sa nu consume alcool pe ascuns. Alcoolul poate anula efectul medicației
1
08-07-2020, ora 19:45
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Fiecare individ e unic și reacționează în felul său la tratament. E bine să se țină legătura cu psihiatrul, astfel încât să se vadă reacția pacientului și în funcție de schimbările de dispoziție să se găsească tratamentul adecvat, precum și dozele necesare. Așa cum vă spunea și colegul meu, dacă mai continuă să consume alcool tratamentul nu-și face efectul.
0
08-07-2020, ora 20:14
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Dar nu consuma si cand a consumat, a consumat foarte rar
0
09-07-2020, ora 12:44
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Foarte rar, nu inseamna deloc. Sustin ce au zis colegii mei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: