Concentrarea și memoria

16-01-2019
Marius1577
Nu este medic/terapeut
Marius1577
De mult timp nu mă mai pot concentra la școală și îmi este greu sa mă concentrez/rezolv lucruri simple.
Am convingerea că capacitățile mele cognitive sunt distruse în proporție de 99/100.
Pe de o parte când mă supăr din lucruri banale mă simt tensionat și mă eliberez atunci când iau ceva ce știu că mă afectează mai precis recent am avut o supărare minoră și eram disperat sa iau ceva supradoza(mă gândeam la diazepam), dar nu am găsit așa că am băut o cana cu 4 nesuri, a fost o experiență îngrozitoare dar după, m-am eliberat de supărare/tensiune..
Am senzația că nu mai sunt eu, eu nu eram așa în primii ani de liceu! Nu mă mai recunosc.
Chiar și părinții îmi zic că uit lucruri uzuale și vorbesc precipitat că și când m-aș apară tot timpul.
Cum îmi pot recupera capacitățile cognitive?
1 comentarii
0
16-01-2019, ora 17:23
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Mergeți la un psiholog clinician cu experiență sau la un psihiatru pentru evaluare și astfel veți avea un diagnostic sigur.Pe baza evaluării se va decide ce faceți mai departe.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de concentrare la școlar – cum le identificăm, ce este normal și când cerem ajutorul
  • Aglomerarea informațiilor stocate în creier, o potențială explicație pentru problemele de memorie și concentrare de la bătrânețe
  • Modul în care medicamentul Ritalin crește concentrarea (cercetare)
  •