Hipertrofie amigdale gr.4
Buna ziua! Ma numesc Raluca si am un baietel de 3 ani care de o perioada de timp ( mai exact 6 luni) prezinte urmatoarele simptome:
- apnee in somn
-sforait
-respiratie cu gura deschisa
-"fornait".
-trezit noaptea cu plans isteric si evidenta prezenta durerii
In urma acestor simptome am fost la 3 medici pana acum..unul mi a zis ca are putin rosu in gat si sa administrez nurofen
-unul la fel, un pic rosu in gat si tratament cu nurofen, tantum verde
-azi mi s a zis ca are hipertrofie a amigdalelor gradul 4(mai au un pic si se unesc). Mi s a recomandat extirparea lor...aici e problema..sunt in dilema..intre timp..nu exista nimic care sa amelioreze situatia? Pt durere? maine ma duc la medicul de familie..sa mi dea o trimitere la un medic orl bun, sper..cu toate ca m am interesat despre domnul Fluerau Valeriu si am inteles ca este un medic exceptional...multumesc pt eventualele raspunsuri
- apnee in somn
-sforait
-respiratie cu gura deschisa
-"fornait".
-trezit noaptea cu plans isteric si evidenta prezenta durerii
In urma acestor simptome am fost la 3 medici pana acum..unul mi a zis ca are putin rosu in gat si sa administrez nurofen
-unul la fel, un pic rosu in gat si tratament cu nurofen, tantum verde
-azi mi s a zis ca are hipertrofie a amigdalelor gradul 4(mai au un pic si se unesc). Mi s a recomandat extirparea lor...aici e problema..sunt in dilema..intre timp..nu exista nimic care sa amelioreze situatia? Pt durere? maine ma duc la medicul de familie..sa mi dea o trimitere la un medic orl bun, sper..cu toate ca m am interesat despre domnul Fluerau Valeriu si am inteles ca este un medic exceptional...multumesc pt eventualele raspunsuri
1 comentarii
1... -trezit noaptea cu plans isteric si evidenta prezenta durerii. acestea sunt simptome de reflux gastro eosfagian in somn. acidul gastric Urca in somn.. cand copilul doarme pe burta sau pe dreapta..si produce arsura si durere pe esofag pana sus.. inclusiv mareste amigdalele si polipii
2. - apnee in somn -sforait. Omul respira cu DIAFRAGMA , acel muschi.. intre burta si plamani. cand avem o brta mare, intestine intoxicate, balonari. diafragma nu poate sa mai coboare liber in jos. se opereste din parcursul ei normal..asta si da acea oprire a respiaratiei in somn. Sforaitul este deja ca si consecina a acestor probleme digestive cu refux de mai mult timp... cand tot faringfele pana sus, in spatele nasului se infamaeaza, se ingroasa mucoasele...si Vibreaza la trecerea aerului pe acolo
In concluzie vorbim de un copil alimentat gresit seara de mult timp
pe forum am explicat ce alimente NU trebuie sa consumam seara
Tratamentul se incepe cu investiagtii la gastrologie
cu schimbarea radicala a stilului alimentar
mai departe depinde de parinti si copil
1. daca păarintii au rabdare si putearea sa schimbe radical stilul de viata si alimentatie. atunci se merita incercat si tratament local ORL
2 daca stiti ca copilul e capricios.. nu accepta tratamente locale. are diverse pofte la care nu puteti renunta.. mai bine din start interventie chirurgicala..si Dupa la gastro si regim altfel revin probleme cu gatul oarecum daca nu se trateaza si refluxul
2. - apnee in somn -sforait. Omul respira cu DIAFRAGMA , acel muschi.. intre burta si plamani. cand avem o brta mare, intestine intoxicate, balonari. diafragma nu poate sa mai coboare liber in jos. se opereste din parcursul ei normal..asta si da acea oprire a respiaratiei in somn. Sforaitul este deja ca si consecina a acestor probleme digestive cu refux de mai mult timp... cand tot faringfele pana sus, in spatele nasului se infamaeaza, se ingroasa mucoasele...si Vibreaza la trecerea aerului pe acolo
In concluzie vorbim de un copil alimentat gresit seara de mult timp
pe forum am explicat ce alimente NU trebuie sa consumam seara
Tratamentul se incepe cu investiagtii la gastrologie
cu schimbarea radicala a stilului alimentar
mai departe depinde de parinti si copil
1. daca păarintii au rabdare si putearea sa schimbe radical stilul de viata si alimentatie. atunci se merita incercat si tratament local ORL
2 daca stiti ca copilul e capricios.. nu accepta tratamente locale. are diverse pofte la care nu puteti renunta.. mai bine din start interventie chirurgicala..si Dupa la gastro si regim altfel revin probleme cu gatul oarecum daca nu se trateaza si refluxul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3amigdalita cronica cazeoasa
- 6Exudat faringian cu rezultat streptococ auriu, ulterior patogen - rezultate analize de sange
- 4Exudat faringian
- 8otita --urmari
- 4respir doar pe gura si sforai ingrozitor
- 7probleme mari ORL: otite dese, amigdalita si polipi
- 3un rest amigdalian ramas in urma unei op. de indepartare a amigadalelor
- 1Operatia de micsorare amigdale
- 1scoaterea amigdalelor
- 7Ganglion inflamat in partea dreapta a gatului
- 3Puroi pe amigdale
- 1amigdalita
- 3Intrebare urgenta! usturime groaznica in gat
- 2Amigdala stanga umflata/ senzatie de ceva la inghitire