mononucleoza
Buna ziua.In urma cu 2 luni am facut o amigdalita destul de urata care a trecut in aproximativ o saptamana iar la vreo luna au inceput niste stari de oboseala, ameteala, somnolenta.
Am facut testul pt mononucleoza infectioasa si a iesit pozitiv.Se poate sa-l fi avut din inainte (din copilarie) sau (incepand de la amigdalita).
Se poate face ceva test sa stiu daca mai sunt infectat cu virusul sau este latent.
Am facut testul pt mononucleoza infectioasa si a iesit pozitiv.Se poate sa-l fi avut din inainte (din copilarie) sau (incepand de la amigdalita).
Se poate face ceva test sa stiu daca mai sunt infectat cu virusul sau este latent.
4 comentarii
Buna ziua! Daca ati facut IgM antiVEB inseamna ca era boala acuta, recenta; daca ati facut IgG era vorba de o boala veche, posibil din copilarie. De obicei aceasta viroza are o evolutie autolimitanta, rar dureaza mult: in suprainfectii bacteriene sau in caz de imunodepresie. Se poate insa ca aceasta boala sa va lase imunodeprimat si in aceste conditii sa apara simptomele altei afectiuni tinute sub control pana atunci de organism. Faceti si teste hepatice pt virusurile B si C(AgHBs si Ac antiVHC), o hepatita cronica poate da oboseala, somnolenta.
Sanatate!
Sanatate!
Am intrebat la laboratorul la care am facut testul petru mononucleoza si au spus ca este test latex.Nu stiu acuma daca acesta indica o infectie in trecut sau actuala.
Va multumesc
Va multumesc
Am facut si testele hepatice pentru virusurile B si C si sunt negative. Tot ce a iesit rau a fost mononucleoza pozitiva(text latex) si stafilococ auriu la exudat faringian pentru care iau antibiotic conform antibiogramei.
Imi puteti explica ce inseamna imunodepresiv ca nu inteleg de pe internet.Va multumesc
Imi puteti explica ce inseamna imunodepresiv ca nu inteleg de pe internet.Va multumesc
Sistemul imun este cel care prin secretia de anumite substante sau crearea de celule speciale lupta pentru pastrarea organismului sanatos cu toti agresorii: bacterii, virusuri, celulele canceroase care se formeaza in toate organismele prin mutatii sau defecte celulare, fum de tigara, etc.
Atunci cand ne infectam cu un virus, datorita suprasolicitarii, scade puterea de lupta si spunem ca exista imunodepresie. Aceasta e de obicei trecatoare, sau progresiv accentuata ca in cazul cancerelor deja formate sau a infectiei HIV.
Diverse extracte din plante: catina, echinaceea au rol in cresterea imunitatii prin stimularea acestui sistem
Stressul, toxice precum alcoolul, drogurile, tutunul, deprima sistemul imun si ne predispun la imbolnaviri.
Gandirea pozitiva trimite mesaje corpului ce duc la stimularea sistemului imun, de aici diferentele intre oameni: cine e optimist, e mai sanatos.
Atunci cand ne infectam cu un virus, datorita suprasolicitarii, scade puterea de lupta si spunem ca exista imunodepresie. Aceasta e de obicei trecatoare, sau progresiv accentuata ca in cazul cancerelor deja formate sau a infectiei HIV.
Diverse extracte din plante: catina, echinaceea au rol in cresterea imunitatii prin stimularea acestui sistem
Stressul, toxice precum alcoolul, drogurile, tutunul, deprima sistemul imun si ne predispun la imbolnaviri.
Gandirea pozitiva trimite mesaje corpului ce duc la stimularea sistemului imun, de aici diferentele intre oameni: cine e optimist, e mai sanatos.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8amigdalita cronica...sunt foarte speriata
- 3Amigalita stanga umflata
- 3aseara pe amigdalita dreapta aveam o pata alba cam maricica
- 4Tuse cronica si resturi amigdaliene inflamate
- 6Durere usoara de genunchi!
- 4amigdale marite
- 6Simt ca tot sistemul nas-gat-urechi e la pamant
- 8de cand a inceput gradinita am inceput cu racelile foarte dese
- 8Amigdale inflamate de 2 saptamani
- 40Ceva negru si mic pe amigdale - cum tratez?
- 4Amigdale inflamate
- 10puncte albe pe amigdala stanga...
- 9Amigdale amigdalectomie operatie scoatere amigdale post dupa amigdalectomie
- 6amigdala dubla
- 10Probleme cu amigdalele
- 4puncte albe pe amigdale
- 4Rog sfat operatie amigdala linguala
- 3Amigdala inflamata pe partea dreapta, jena, ganglion unilateral
- 1Amigdale Umflate
Mai multe informații despre: Mononucleoza infectioasa amigdalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: