Hemoroizi - Credeti ca mai pot face ceva daca imi schimb stilul de viata?

17-01-2019
Krm12
Nu este medic/terapeut
Krm12
Buna seara! Am 19 ani si sufar de hemoroizi interni ( ies afara dupa scaun) de 4 luni. Cand am sezizat problema am fost la farmacie si am primit o crema ProctolizMed. Nu a avut nici un efect. Eu aveam dureri dupa ce se retragea ( dupa o flatulatie) erau niste dureri severe oarecum care tineau cateva ore. Am.fost intr un final la un medic chirurg, care mi-a dat diagnosticul de Boala hemoroidala si Fisura anala. Nu mi-a spus nimic de gradul lor de avansare ci doar ca nu e grav.
Mi-a dat Vimovo pt o saptamana si Revada UN COMPRIMAT PE ZI timp de 6 luni si ceai Sveltaflor. Dupa 2 saptamani, acele dureri de dupa retragere, au disparut, insa, ies incontinuare afara dupa scaun. Sunt si sangerari mai mult sau mai putin. Atunci cand scaunul este tare (si asta se intampla cam des) sunt sangerari si uneori si cand este moale dar ff putin. Va puteti da cu parerea despre gradul lor de avansare? Stiu ca problema mea este constipatia si sedentarismul si nici alimentatia nu am schimbat o foarte mult. O sa incerc pe viitor.
Mi am comandat dupa net un pachet Hemstop care contine ceai, fibre si crema pe care inca nu l am folosit. Credeti ca mai pot face ceva daca imi schimb stilul de viata si folosesc acea crema cel putin fara sa se ajunga la interventie chirurgicala?
7 comentarii
0
19-01-2019, ora 12:53
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Da, incercati tratamentul, dar ulterior, dacă nu apar îmbunătățiri, trebuie intervenție chirurgicală.
0
19-01-2019, ora 13:02
Krm12
Nu este medic/terapeut
Krm12
Dar am inteles ca nici dupa interventie nu revine totul la normal. Si pot recidiva
0
19-01-2019, ora 14:19
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Da, pot recidiva, dar in anumite conditii.
1
23-01-2019, ora 00:40
Aryana16
Nu este medic/terapeut
Aryana16
Buna! Și eu am aceeași problema identic, numai ca la mine s-au agravat după ce am nascut acum un an, eu am 25 de ani. Și am la activ o nastere normala (tăietura plus forceps) nu am nascut in România din păcate și de aceea mi s-au agravat și problemele cu hemoroizi, medici de aici (uk) in afara de anusol crem și lactoza nu știu altceva mi-am mai comandat chiar și din tara hemorzon crema cu hidrocortizon care este foarte buna dar sincer doar pe moment ca apoi e la fel exact cum ai spus și tu la fiecare scaun apar dureri sângerări și inflamația. Băile in șezut cu pelin iar sunt frt Ok și vitamina c din când in când sa iei câteva picături Pt ca reface țesuturile vasculare in rest altceva nici eu nu mai știu Pt ca toate astea la mine sunt pe moment repet apoi revine la normal. Cât despre operatie mie frica de mor dar am inteles ca cea cu laserul ar fi mai Ok. O seara buna
0
23-01-2019, ora 01:08
Krm12
Nu este medic/terapeut
Krm12
Eu m-as fi operat si maine daca stiam ca nu o sa mai am nimic, dar daca nu faci niste schimbari in viata ta respectiv alimentatie si sedentarism care la mine asta primeaza ei pot recidiva. Am probleme si cu constipatia si asta e un factor foarte important. Tot ce putem face este sa ne schimbam stilul de viata si poate asa o sa treaca..
1
23-01-2019, ora 01:54
Tyna28
Nu este medic/terapeut
Tyna28
In cazul in care sunt inflamati si dor: se ia o manușă chirurgicala se umple cu apa, se dă la congelator.. cand a inghețat, rupi un deget de la manusa, este subtirel il introduci putin ( doar varful !!! Nu tot)..durerea trece. E neplacut insa cateva secunde sa il tii, pe mine m.a ajutat, recomandare de la medic nu invenție de-a mea. Numai bine!
0
20-11-2020, ora 01:18
Anita123
Nu este medic/terapeut
Anita123
Solutia mea pentru hemoroizi si fisuri anale dupa nastere, este urmatoarea:
1. Mamaliga sarata in loc de paine si multe alte fibre alimentare, legume, fructe, ovaz.
2. Un pahar de apa dimineata pe stomacul gol si mai stam intinsi in pat 20 de min pentru a-si face efectul.
3. Crema de galbene Krauterhof (catena). Se aplica intern si extern. Amelioreaza simptomele si ajuta la eliminarea scaunului prin lubrifiere daca o aplicati si inainte de a avea un scaun. De evitat hartia igienica, spalati zona doar cu ala calduta.
4. Pozitie in genunchi si sprijinit pe coate. M-a ajutat foarte mult si reduce considerabil durerea. Ajunsesem sa stau chiar si cate 2 ore pe zi in aceasta pozitie.
5. Bai de sezut cu bicarbonat de sodiu
6. Cura cu inulina din cicoare in caz de constipatie. Se amesteca intr-un pahar de apa o lingura de inulina si eu recomand sa fie servita pe stomacul gol.
7. Beti doi litrii de apa zilnic

Sanatate si Doamne ajuta sa scapam definitiv de durere!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Discuție: cea mai bună intervenție pentru hemoroizi (ligatura, scleroterapia, capsarea, extirpare chirurgicala, etc.)
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •