Hemoroizi mixti gr.2/ Polip anal. / SCI / Sigmoidita spastica.

19-04-2022
Vsi
Nu este medic/terapeut
Vsi
Problema mea a inceput cand in aceasta iarna am racit foarte tare si cred ca am avut Covid. Nu prea mincam, eram slabita, tusa nebuna.(Am luat si Klamoks, dar doar 2 zile pu ca de la el imi era mai rau. Dar oricum am baut in a 3 zi pastila unica de fluconazol.) Am inceput sa simt usturime anala foarte mare. Dar initial am avut si un moment constipatic, de o singura data, cu sfortare. Si 2 urme de sange pe hartie exact cat 2 puncte de ac. Am mai avut asa usturime si anul trecut, doar ca mi-a trecut dupa un tratam cu Kreon, Meteospamyl si supoz de catina. Anul acesta am repetat, doar ca nimic efect. Am luat dupa idicatiile proctologilor div medicam, supoz... ( Metyluracil, Natalsid, Hemorzon asta si mai tare ma ustura, Rection Herbal). Apoi am facut rectomanoscopia unde deja diagnosticul clar este : hemoroizi gr.2, csi, polip, sigmoidita spastica. Medicul a zis ca nu e grav si ca operatie categoric nu trebuie. Primesc la moment supozitorii cu catina, duspatalin, kreon, opefera, ulsepam, plebodia 600, eslotin. Problema este ca iarasi fara nici un rezultat. Tot ma ustura, si intern si extern(in extern nu se vad si nu se simt hemoroizi care sa atarne, ma ustura ca sunt zone unde pielea e rosie si iritata, cu sapaturi parca adancite in piele gen vergeturi sa zicem asa). Ma ustura si frige in interior, cel mai tare la defecatie, cand masele fecale sunt deja in fata rectului si vor sa parcurga. In timpul defecatiei la fel usturimea si frigerea e maxima. De parca ating acolo o zona care frige tare.Dupa, e putin mai ok , dar nu trece oricum acea senzatie. De parca defecatia a agravat iar ceea ce tratez. Tin dieta, nu sarat, nu picant, nu acru, nu dulce.Scaunul este spre constipatic. Nu mai stiu ce tratam sa mai iau. Va rog recomandarile dvs. Multum.
14 comentarii
0
19-04-2022, ora 15:03
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descrierea pe care o faceti, pare sa fie o fisura anala.
Ar trebui sa beti lichide suficiente zilnic, sa luati ulei de parafina 3 lingurite la mese, bai caldute de sezut cu ceai de musetel.
0
20-04-2022, ora 18:06
Vsi
Nu este medic/terapeut
Vsi
Pai daca era fisura...nu se vedea la rectomanoscopie asta? Aparatul are camera video la final si totul se vede la ecran chiar. Eu una sunt foarte disperata deja, pu ca aceasta usturime si arsura o simt non stop, doar noaptea cind dorm nu simt nimic. O sa incerc sa beau ce ati recomandat. Mai consum seara kefir amestecat cu ulei de masline si prune uscate inmuiate in apa.Dar medicamentos...e ceva care sa ma ajute sa scap de aceasta frigere continua?
0
20-04-2022, ora 18:09
Vsi
Nu este medic/terapeut
Vsi
P.s: am facut si tratam cu bai de sezut in musetel si chiar si stimularea zonei cu jetul de apa caldut in baie (la recomandarea medicului, desigur), dar fara nici un rezultat a fost iar.
1
20-04-2022, ora 19:55
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Va pot recomanda o alifie ce se prepara la farmacie.
Rp - Neomicina 2 g
- Anestezina 3 g
- Hidrocotizon acetat 200 mg
- Vitamina A 2 f
- Vitamina E 2 f
- Lanolina 30 g
- Vaselina 30 g
DS aplicatii locale * 2 / zi
0
20-04-2022, ora 23:58
Vsi
Nu este medic/terapeut
Vsi
Doar extern, da? Va multumesc mult, o sa incerc si asta deja.
dar intern ce pot face? Caci intern este usturimea si mai mare
1
21-04-2022, ora 08:23
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Aplicati si in interior.
0
21-04-2022, ora 09:05
Vsi
Nu este medic/terapeut
Vsi
Cate zile se poate sa ma ung cu aceasta alifie? Va multumesc mult !!! Pentru raspunsuri si implicare.
0
21-04-2022, ora 11:22
Vsi
Nu este medic/terapeut
Vsi
Din pacate, in tara in care stau, nu exista la farmacia care fac la comanda Neomicina. Exista doar Nidoflor, dar e crema ce se vinde gata facuta si contine si Nistatina, si Triamcinolod acetonid
Ce pot face? Cu ce pot inlocui neomicina?
0
21-04-2022, ora 12:12
Vsi
Nu este medic/terapeut
Vsi
Am gasit iata intr-o farmacie doar Baneocin. pulbere de neomicina, dar iarasi nu este neomicina curata, ci cu zinc de bacitracina. Si nu stiu daca se accepta de folosit aceasta pulbere in crearea acelei alifii.
1
21-04-2022, ora 14:27
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Da, puteti folosi baneocin.
0
23-04-2022, ora 14:05
Vsi
Nu este medic/terapeut
Vsi
Cat timp pot sa ma ung cu aceasta alifie?
1
23-04-2022, ora 17:31
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
7- 10 zile, reevaluare ulterioara.
0
18-05-2022, ora 16:28
Orleans
Nu este medic/terapeut
Orleans
În urma unei colonoscopii mi s-a descoperit un polip rectal din care s-au luat biopsii multiple.Rezultatul anatomo-patologic a fost polip adenomatos tubulo-vilos cu displazie de grad scăzut, iar microscopic se preciza ca nu a depășit
musculara mucoasei care este integra.
As vrea sa știu dacă este de natura maligna sau benigna și dacă este bine ca operatia este amânată de 2 luni?
Mulțumesc.
0
18-05-2022, ora 17:40
Dr. Adrian Platon
Dr. Adrian Platon
Orleans
Este benign, cu o usoara tendinta spre malignizare. Nu trebuie amanaya mai mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •