Dependenta de Xanax

07-01-2019
Mirela.felicia
Nu este medic/terapeut
Mirela.felicia
Buna ziua,

In urma unei depresii destul de uratica, mi s-a prescris printre altele Venlafaxina0.75 si Xanax 0.5 mg.
Ideea este ca am devenit dependenta de aceste medicamente mai sus mentionate (se implinesc 11 ani de cand le inghit)

Intrebare : cum pot sau ce trebuie sa fac, sau exista ceva similar...habar n-am..dar nu mai vreau sa tremur la gandul ca termin cutiile si trebuie sa iau altele.
ce pot face ? (teorie cunosc...totul tine de vointa mea...trebuie sa reduc treptat dozele..)

multumesc
4 comentarii
0
07-01-2019, ora 20:33
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,

Inainte de toate: cum mai este depresia acum? Tot...uratica? A trecut sau.?!

Sigur ca cele doua medicamente pot fi inlocuite cu altele, sunt destule disponibile, dar ce veti face oe urma, deveniti dependenta de celelalte, adica schimbari o dependenta cu alta?

In primul rand, inainte de orice trebuie evaluata situatia actuala si stabilit ce se poate face acum, daca este nevoie de medicatie in continuare. Nu scrieti daca ati incercat si psihoterapie, ca sa aflati si ce provoacă depresia in cauza.

Renuntarea la medicatie se face printr-un plan bine pus la punct de catre un psihiatru, de micșorare a dozelor pana la renuntare, proces care poate dura si un an de zile.
Mai exista si o alta parte a procesului. Inlocuirea efectelor tratamentului cu doze de.realitate. O realitate care sa aduca bucurie, relaxare, stare de bine. Organismul va di pus in situatia de a produce el insusi ceea ce ii lipseste.
0
08-01-2019, ora 18:36
Mirela.felicia
Nu este medic/terapeut
Mirela.felicia
Buna seara,

Tumultul vietii de zi cu zi s-a schimbat in acesti ultimi 11 ani.depresia mea a debutat odata cu divortul meu, intre timp m-am recasatorit(ceea ce este foarte bine si-n zilele noaste), am avut chiar o perioada 2011-2013 cand chiar renuntasem la medicamente(in acea perioada l-am cunoscut pe actualul meu sot), dar chiar nu-mi aduc aminte pricina din cauza careia am reluat mai ales Xanax-ul.si Venlafaxina.
Psihoterapie nu am incercat, dar este bine de retinut si va multumesc.
Cred ca mai degraba sunt o fire lasa care ajunsa in fata unor incercari mai dure ale vietii, prefera sa inghita ceva sa doarma si sa nu mai vada nimic.Stiu ca asta nu duce la rezolvare insa...cred ca am nevoie de ajutor(recunosc si cred..ca este un pas important ca accept ca am o problema)
Hmmm, vad eu ce voi face in final...oricum nu ma asteptam la nici un raspuns si vazandu-l totusi va multumesc frumos
O seara tihnita!
0
04-03-2019, ora 15:01
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Xanaxul poate da dependenta daca e luat prea mult timp insa antidepresivele moderne, inclusiv venlafaxina, nu au problema asta Mirela. In schimb e important sa-ti iei inima in dinti si sa incepi sa privesti un pic si in interiorul mintii tale…sa incerci sa evaluezi, cu sprijinul unui psihoterapeut, ce anume stimuleaza revenirea trairilor tale neplacute.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
04-03-2019, ora 18:54
Mirela.felicia
Nu este medic/terapeut
Mirela.felicia
Va multumesc penrtu raspuns...sunt foarte mandra de mine, statusul actual este 0.25 mg/zi.Sper sa reusesc sa il elimin pe de tot.O seara tihnita s-aveti!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: