Grup Suport pentru Anxietate si Depresie
laura_2008, daca imi permiteti, va recomand sa despartiti topicul in doua. Desi exista unele simptome comune, depresia si anxietatea sunt doua tulburari diferite, ce necesita abordari specifice. Altfel va fi complicat de discutat constructiv, amandoua necesitand discutii complexe.
@ by antonia
Vedeti in septembrie daca va apuca ceva.
Pina atunci stati linistita.
Vedeti in septembrie daca va apuca ceva.
Pina atunci stati linistita.
Buna seara! Ce mai faceti? Din pacate la mine depresia s-a reintors in forta...
Nu. Verificati ultima lui postare. Intrati pe profilul lui la Comentarii. Data.
Imi pare rau sa aud Antonia ca depresia ta a revenit.
Daca esti tensionata, incearca eventual sa faci cateva exercitii din cele doua recomandate in linkurile de mai jos:
http://psihoterapiefamilie.ro/blog/reducerea-tensiunii-din-depresie-si-anxietate-relaxare-musculara-progresiva/
http://psihoterapiefamilie.ro/blog/relaxarea-musculara-progresiva-alte-4-exercitii/
Ai inceput sa inlocuiesti medicatia cu psihoterapia de sustinere pe perioada sarcinii ?
Uneori medicii mai ‘uita’ sa o recomande dar e foarte important sa nu lipseasca daca ai avut stari depresive, renunti la medicatie si iti doresti un copil.
Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Daca esti tensionata, incearca eventual sa faci cateva exercitii din cele doua recomandate in linkurile de mai jos:
http://psihoterapiefamilie.ro/blog/reducerea-tensiunii-din-depresie-si-anxietate-relaxare-musculara-progresiva/
http://psihoterapiefamilie.ro/blog/relaxarea-musculara-progresiva-alte-4-exercitii/
Ai inceput sa inlocuiesti medicatia cu psihoterapia de sustinere pe perioada sarcinii ?
Uneori medicii mai ‘uita’ sa o recomande dar e foarte important sa nu lipseasca daca ai avut stari depresive, renunti la medicatie si iti doresti un copil.
Va multumesc dl.Rares..nu am ramas insarcinata, trebuia sa se intample cand ramaneam cu medicatia pe 0, dar din pacate nu am reusit...Ma gandesc sa ma apuc de psihoterapie
Astazi am reluat tratamentul
Astazi am reluat tratamentul
Tre sa faci minim 3-6 luni dezintoxicare inainte de a ramane insarcinata.
Oricum copilul va avea predispozitie genetica catre o boala psihica. Incearca sa nu il expui mai mult.
Oricum copilul va avea predispozitie genetica catre o boala psihica. Incearca sa nu il expui mai mult.
Doar in unele afectiuni psihice (ex: tulb. bipolara, psihoze ) si in unele cazuri e dovedita o oarecare predispozitie genetica.
In cazul depresiei simple sau a anxietatii, predispozitia genetica nu a fost confirmata.
In aceste afectiuni, evitarea posibilelor efecte secundare este principalul motiv pentru medicii recomanda intreruperea terapiei antidepresive in preajma sarcinii.
In cazul depresiei simple sau a anxietatii, predispozitia genetica nu a fost confirmata.
In aceste afectiuni, evitarea posibilelor efecte secundare este principalul motiv pentru medicii recomanda intreruperea terapiei antidepresive in preajma sarcinii.
salut! laura, excelenta initiativa cu acest grup :)
cred ca cel mai important lucru este sa lupti si sa accepti ca este un dezechilibru (o boala) la fel ca alte boli. terapia ajuta maxim, precum si comunicatul cu oameni care te inteleg
dar este o lupta si trebuie sa recunoastem ca atare
si eu am trecut prin faze supernasoale in viata - depresii lungi, inclusiv idei suicidare
cred ca cel mai important lucru este sa lupti si sa accepti ca este un dezechilibru (o boala) la fel ca alte boli. terapia ajuta maxim, precum si comunicatul cu oameni care te inteleg
dar este o lupta si trebuie sa recunoastem ca atare
si eu am trecut prin faze supernasoale in viata - depresii lungi, inclusiv idei suicidare
@ Dr. Rares Ignat
Lucrurile nu stau chiar asa de roz.
Din parinti cu depresie sau anxietate pot rezulta copii cu boli mai grave ca depresie si anxietate.
Eu nu am facut studii de caz pe mii de persoane dar am facut pe zeci si e o transmisie si pe cale genetica si a acestor boli sau a altor afectiuni psihice.
La unii intai s-a declansat boala psihica a copilului si apoi aceeasi boala psihica a tatalui sau a mamei sau alta boala psihica a acestora.
Cititi aici.
http://www.romedic.ro/forum/gravidele-care-sufera-de-anxietate-nasc-copii-depresivi-78655
Cautam articolul cu mame care iau medicamente in timpul sarcinii dar nu il mai gasesc.
Lucrurile nu stau chiar asa de roz.
Din parinti cu depresie sau anxietate pot rezulta copii cu boli mai grave ca depresie si anxietate.
Eu nu am facut studii de caz pe mii de persoane dar am facut pe zeci si e o transmisie si pe cale genetica si a acestor boli sau a altor afectiuni psihice.
La unii intai s-a declansat boala psihica a copilului si apoi aceeasi boala psihica a tatalui sau a mamei sau alta boala psihica a acestora.
Cititi aici.
http://www.romedic.ro/forum/gravidele-care-sufera-de-anxietate-nasc-copii-depresivi-78655
Cautam articolul cu mame care iau medicamente in timpul sarcinii dar nu il mai gasesc.
Sunt perfect de acord Clara ca depresia postnatala poate sa induca anxietate copilului...dar nu prin transmitere genetica, ci prin faptul ca nu e tratata corespunzator. Nici articolul cu pricina nu spune ca ar exista vreo transmitere genetica, ci stabileste doar o legatura intre mamele depresive si copii anxiosi.
Daca de exemplu eu nu fac o omleta buna, e pentru ca nu am invatat sa o fac cum trebuie, nu neaparat pentru ca nici parintii mei nu stiau sa faca omleta si mi-au transmis genetic asta
Daca de exemplu eu nu fac o omleta buna, e pentru ca nu am invatat sa o fac cum trebuie, nu neaparat pentru ca nici parintii mei nu stiau sa faca omleta si mi-au transmis genetic asta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6ce sa intampla cu mine si ce pot face sa-mi revin?
- 7nu inteleg ce se intampla cu mine???
- 3poate implica anxietatea probleme in viata sexuala?
- 4M-am afundat intr-o tristete teribila de cand fiul meu s-a instrainat de familie
- 3sufar de anxietate sau nu?
- 6Cer prea mult?
- 13Anxietate si dureri de cap
- 5cum ati scapat de anxietate?
- 28Senzatie de sufocare! Amorteli si ameteala
- 8depresie instalata si parca nu-si mai revine
- 6anxietate si depresie de 22 ani
- 4Singur, trist, bolnav
- 3Anxietate sau hipoglicemie?
- 3depresie anxietatate
- 1Durere mana stanga.
- 12Tulburari de anxietate si atacuri de panica !
- 9Recadere anxietate?
- 2Anxietate și depredie
- 6Trec printr-un episod de depresie bipolara?
- 1O senzatie de sufocare
Mai multe informații despre: Anxietatea Depresia depresie si anxietate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Depresia postpartum (postnatală)
- Anxietatea
- Tulburarea de anxietate generalizata
- Tulburarea anxioasa datorata unei afectiuni medicale
- Atacurile de panica
- Depresia
- Ciclotimia - tulburarea ciclotimică
- Anxietatea de sănătate
- Atacul de panică în sarcină