Grup de suport pentru TOC-CAP 15

5310 comentarii 1 2 ..... 168169170 ..... 176 177 Înainte ›
0
25-03-2014, ora 11:54
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Ma bucur sa va vad asa optimiste, m-ati motivat si pe mine :-)
Cata, ai dreptate, trebuie sa ma gandesc doar la ce am eu de facut, desi e cam greu sa stau singura 6 ore fara sa comunic:(

Spor la treaba fetelor!
0
25-03-2014, ora 12:13
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Andreea, fugutza la scoala, nu te mai gandi decat ca primul pas pe care treb sa il faci e sa iei bacul.
Vizualizeaza-te in halat alb de medic, iti va da o stare buna si te va motiva sa nu te mai gandesti la neajunsuri.
Orice drum are obstacolele lui, nimic nu ni se ofera pe tava.
0
25-03-2014, ora 13:15
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Multumesc Cata pentru incurajare :D Te imbratisez
Asa o sa fac ^_^
0
25-03-2014, ora 14:47
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Nu e chiar asa simplu..Katy daca ti-ai propus sa vezi jumatatea plina a paharului rezulta ca esti bine, altfel chiar daca-ti propuneai, nu reuseai, ma bucur ca esti bine, si tu Prozac la fel.
Andreea are niste blocaje undeva ce nu prea poate sa le depaseasca asa doar gandindu-se ca e bine sa faca cutare, e mai complicata treaba, stiu asta de la mine, ea daca are anxietatea aia, probabil ca de acolo apar problemele astea. Acele blocaje trebuie sa treaca de la sine si apoi automat face ce trebuie, nu zic ca nu e bine sa faca la comanda, dar poate ? Daca poate, e super ! Si eu o sfatuiesc la fel, sa se tina de scoala si sa-si urmeze drumul si sa nu mai aiba treaba cu altii.
Faptul ca nu comunica ca nu are cu cine, faptul ca are probleme mari cu anxietatea si obsesiile, nu ii lasa atmosfera sa poata invata, ii ia ambitia, vointa, atentia, concentrarea, cel putin asa cred eu.
Cu colegii asta e, nu se compatibilizeaza si asta e, nu e nici o problema.
0
25-03-2014, ora 15:01
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Costy, incerc si eu sa imi schimb mentalitatea, ca in felul pesimist in care gandeam nu ajungeam prea departe.
Astazi mi-a reusit, m-a incantat peisajul cu copacii infloriti si frumos mirositori, m-am mai intalnit din intamplare si cu o fosta colega de grupa de la facultate, m-am bucurat din lucruri mici, pentru ca astea conteaza pana la urma.
Sper ca si tu esti bine :).
0
25-03-2014, ora 18:59
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Eu am spus altceva, ca daca esti binisor merge sa faci ce zici tu, daca nu esti si esti serios mai naspa cu starea, nu prea poti sa schimbi nimic nici daca vrei.
De fapt la tine nu e cazul ca tu nu ai depresie, la depresie ma refer, dar si la anxietate daca e prea intensa, nu mai poti face ce trebuie.
Gandeai pesimist probabil tot de la anxietate sau de la depresia data de anxietate. Depresia ia optimismul.
Oricum e brici ca te-ai simtit mai bine, nu cumva de la reducerea dozei de Sertralina ? Ca eu banui ca de acolo e, daca mai reduci la 100 n-ar fi mai bine ?! Ca, cu 200 erai praf.

Eu sunt cam naspa ca vad ca Pramipexolul asta imi da o stare de relativ rau, sa vad mai in colo cum o fi.
0
26-03-2014, ora 09:30
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Pai nah, tu esti la inceputul tratamentului, stii ca asa este pana se obisnuieste organismul cu el.
Eu am si depresie si anxietate si toc, o dau cand pe una, cand pe alta, dar mai sunt si momente de liniste (desi ft putine).
Nu cred ca e de la reducerea dozei pt ca in paralel am inceput sa iau si hyper-calm, 2 pe zi, ma gandesc ca si astea au contributia lor.
Incerc sa preiau controlul asupra gandurilor mele, pare absurd sa auzi asta tinand cont de boala, dar eu sunt convinsa ca se poate si o sa tot incerc, am castigat o batalie, poate am noroc si castig razboiul :)
0
26-03-2014, ora 10:43
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
A luat cineva Remotiv 250?Are vreun efect advers, ca am inteles ca e pe baza de sunatoare?
0
26-03-2014, ora 12:03
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Doar fotosensibilizare, asa ca e bine sa incepi sa iei cat mai repede pana nu se mareste ziua prea tare si va incepe vremea de plaja !;)
0
26-03-2014, ora 12:17
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Stevens tu vorbesti serios?In cazul asta nu il mai iau, nici nu ma gandesc.
0
26-03-2014, ora 12:28
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Sunt unele medicamente care au contraindicatii la expunerea la soare, are dreptate Stevens.
0
26-03-2014, ora 12:32
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Inca se poate lua dar fara sa te expui la soare ! Fotosensibilizarea nu se manifesta decat la un procent mic de oameni cu o anume predispozitie !
0
26-03-2014, ora 12:40
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Stevens, mie un dr psihiatru mi-a zis ca concediile la mare mai mult de cateva zile ar intensifica nevrozele, asa o fi?
0
26-03-2014, ora 14:04
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Padurea si muntele sunt bune in sezonul estival pt nevroze, in primul rand, acolo soarele este chiar mai puternic decat la plaja ! Marea e buna mai prin septembrie cand briza are acea incarcatura de ioni negativi benefici !
0
26-03-2014, ora 15:00
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Andreea, poate te ajuta, ca ce e pe sunatoare e si anxiolitic si antidepresiv. Pe mine m-a agitat de nu s-a putut.

Katy, nu reusesti sa te controlezi, iti zic eu, de aia se numeste boala, ca te controleaza ea pe tine, cand reusesti sa controlezi, e ca a mai dat inapoi, nu ca ai putut tu. Ai nevoie de un tratament adecvat ca sa te simti bine si ai sa vezi ca starile se duc de la sine fara sa mai faci tu nici un efort.
0
26-03-2014, ora 15:04
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Deci si pe tine te agita sunatoarea.
Costy, crezi ca exista "tratament adecvat"? Eu pana nu demult eram convinsa ca exista, acum nu mai sunt atat de sigura.
Cu seroxat m-am simtit bine pana intr-un punct, cu anafranil deloc, cu cipralex nici atat, cu serlift la fel de rau, cate sa mai schimb? Si fara sa ma ingrase? Ca eu prefer sa ma chinui cu serlift numai pentru motivul asta, ca imi taie pofta de mancare. Poate dau de alt antidepresiv care ma ajunge la o tona si ce am rezolvat atunci?
0
26-03-2014, ora 15:24
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Pai si obsesia ta cu greutatea e tot de la anxietate.
Si de unde stii tu ca o sa ai o tona cu alt AD ?! E aiurea. Si ce faci, stai asa in chinul asta toata viata ?
Pai ai incercat alt medic sa-i explici si sa va consultati ?
Mai exista si alte clase de AD-uri f bune care-s anxiolitice si antidepresive, nu doar SSRI (Serlift, Cipralex, Seroxat), nu triciclice (anafranil), de exemplu Valdoxan e un NDDI care nu ingrasa deloc, mai exista Moclobemide care e un RIMA un AD f bun de generatie mai veche si la altii a mers asta si nu celelalte, nu e la noi, dar exista un site unde-l poti lua din Europa f simplu daca medicul iti da reteta cum mi-a dat mie. Deci sunt solutii pe care nu le stii si medicul tau nu ti le-a zis, de acolo l-am luat eu.
Mai este Coaxil care este un SSRE adica inversul SSRI.
Cedezi asa ? Nu lupti ptr sa-ti iei viata inapoi ? Eu inca lupt desi am incercat f multe, de aia am ajuns la Pramipexol sa vad daca asta ma ajuta.
Gaseste alt medic colaborant, ne consultam aici si apoi discuti cu el variantele, e interesul tau sa cauti solutii si sa le discuti cu el apoi, daca vrei, daca nu.si deja te-ai complacut cu viata asta neagra, asta e.
Lupta ta asta e, sa gasesti medicatia buna sa scapi, nu sa incerci sa te opui bolii care e o lupta in zadar.
0
26-03-2014, ora 15:52
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nu, nu am de gand s-o las asa.
Deocamdata imi transfer dr de fam in bucuresti si sunt nevoita momentan sa raman asa.
Apoi o sa incerc si la alt dr, asta si am in plan, dar treb s-o iau cu inceputul.
Problema cu ingrasatul stiu ca tot de la toc este o obsesie la fel ca si parul, simt ca dc nu arat bine, nu sunt luata in seama.
Stiu si ca exista si alte variante de antidepresive, problema stii care e?
Ca pe unii ii ingrasa si pe altii ii slabesc, vorbesc despre acelasi antidepresiv.
Am auzit mai multe cazuri din astea, si chiar si serliftul pe mine m-a ajutat sa dau jos 2 kg, si pe o prietena a 'ajutat-o' sa puna 5.
Deci depinde de fiecare organism cum reactioneaza la el.
Ca sa nu mai zic ca si lipsa hormonilor ma agita si imi da stari proaste. O sa reiau substitutia..
0
26-03-2014, ora 19:16
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Pe unii ii ingrasa si pe altii invers, dar e ti-am spus eu acolo nu ingrasa pe nineni.
Eu m-am dus la privat, nu am stat dupa medicul de familie, ca mai nebunie era, plus ca am considerat ca la privat colaboreaza mai bine ca la stat.
De la anxietate e obsesia cu greutatea, asta clar. Si daca iei hormoni cum te simti ? Nu cumva de la lipsa lor esti asa ? Daca nu are legatura, trebuie sa ajungi pana la urma la medic si sa discutati alta varianta de tratament, ti-am dat variante mai sus, ca multi din ei nici nu pomenesc de Moclobemid de exemplu.
0
26-03-2014, ora 20:04
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, am incercat si eu sunatoarea sub forma de comprimate, pt. anhedonie.Efectele erau urmatoarele: anxietate amplificata, o stare de letargie de abia puteam sa mai articulez cuvintele cand vorbeam cu colegii de camera si ma enervam foarte repede din lucruri marunte.Tin minte ca de la o gluma facuta pe seama mea, le-am facut un scandal monstru, imi venea sa-i iau la bataie, sa-i strang de gat, si eu eram un tip care imi permiteam multe glume cu colegii.Cum am intrerupt tratamentul, gata, au disparut toate aceste stari.Pt. anhedonie n-a facut nimic.
0
26-03-2014, ora 20:12
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu e cazul de asa ceva aici Costy !

Katalyna mai ai inca o multime de variante in afara de cele incercate : fluoxetina, fluvoxamina, venlafaxina, trazodona, nefazodona si clomipramina ca varianta de rezerva foarte eficienta ! Dar cel mai bun sfat este sa-l cauti pe doctorul lui Prozac ! ;)

Andreea nu e cazul sa te panichezi degeaba, inca vreo 2 luni poti lua sunatoarea chiar si in doze mai mari ! Incearca intai pastilele de Procalm de la Remedia ! Se gasesc la plafare sau in farmaciile Catena si nu costa mult !

P.S. Ma refeream la Imao Costy, alea n-au ce cauta la Toc ! Poate pt Davidel e ok in schimb !
0
26-03-2014, ora 20:18
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Pai si alea dar si ce am zis eu, ca sunt din alta clasa, Fluvoxamina si FLuoxetina sunt tot SSRI. Poate incepe cu oricare din astea si ale mele si ale tale.
0
26-03-2014, ora 22:14
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Lasa-l ma pe doctorul lui Prozac ca toti sunt buni in felul lor pana la urma, desi la mine nu prea au fost buni cand au zis ca mediu e de vina si nu chimia.
0
27-03-2014, ora 10:45
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Am auzit si eu ca acel medic este foarte bun.
In clinica asta unde mi-am transferat dr de fam au si sectie de psihiatrie si as prefera acolo.
Venlafaxina am luat pentru atacuri de panica, si intr-adevar am rezolvat, nu am mai avut de atunci la intensitatea aia (atunci ajungeam la urgenta aproape in fiecare saptamana si refuzam sa cred ca e pe fond nervos).
Iar cu hormonii, daca nu-i iau e ca si cum as intra la menopauza si nu vreau.
Dat fiind ca asta mi se trage de la o anomalie cromozomiala, genetica se pare, nu am alta varianta.
Fara hormoni am toate acele simptome de menopauza, plus ca as putea sa ma si ingras si asta ar fi de-a dreptul oribil..
0
27-03-2014, ora 13:20
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Pai la Venlafaxina daca stii ca-ti facea bine, de ce ai trecut pe Sertraline ? Dar te duci acolo la clinica aia si rezolvi cu alt medic.
Unde e medicul lui Prozac si la ce clinica, ca daca nu e in orasul tau, degeaba.
0
27-03-2014, ora 13:47
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Medicul lui Prozac este tot in bucuresti, in Titan.
Am facut tratamentul cu Venlafaxina la alt dr, 12 luni, am terminat "cura".
0
27-03-2014, ora 15:12
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Multumesc Andreea!
0
28-03-2014, ora 09:10
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Si, Costy, chiar as manca o gogoasa cu nutella, faci cinste? :)
0
28-03-2014, ora 10:28
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Katy neata, si eu vreau gogosicaaaaa:)))))Sa nu uitati de mine!
Cum esti azi?Eu aseara am fost foarte deprimata, nici nu mai puteam sa vorbesc...
0
28-03-2014, ora 10:33
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna, Andreea!
Pai sa il rugam pe Costy sa ne faca cinste cu doua gogosi atunci, daca tot ne-a starnit apetitul :).
Nici eu nu sunt prea bine, imi da de furca anxietatea rau, pana acum ma musca numai dupa amiaza, dar de cateva zile nu ma mai lasa deloc.
Iau calmepam si hyper-calm zilnic sa ma linisteasca, sunt convinsa ca merg pe o cale gresita dar o scot eu la capat pana la urma.
O fi si vremea asta, vor veni si zilele insorite sa ne simtim si noi mai bine.
Deja ma gandesc la briza marii :P, si ma vad departe de tzarm plutind pe apa..e atat de liniste acolo imi place maxim.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
5310 comentarii 1 2 ..... 168169170 ..... 176 177 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: