Grup de suport pentru TOC-CAP 15

5310 comentarii 1 2 ..... 166167168 ..... 176 177 Înainte ›
0
21-03-2014, ora 20:36
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Cum poate un medic psihiatru sa prescrie un medicament care va modifica chimia creierului, daca el nu stie cum arata acea chimie si cum ar trebui sa arate o chimie normala?Iar voi de ce acceptati medicatia?Din disperare probabil o acceptati, si sa zicem ca la inceput o sa va simtiti ceva mai bine, va mascheaza simptomele, pt ca va drogheaza, dar dupa o perioada mai lunga, creierul dezvolta toleranta la acel medicament si el nu mai este eficient.Iar apare panica, mergeti iar la psihiatru sa va prescrie un altul.La fel, va este mai bine cateva luni, dupa care iar apare toleranta, si tot asa.Creierul este un organ foarte sensibil la substantele ce vin din exterior, tocmai de aceea el este prevazut cu acea bariera a creierului, care nu permite moleculelor nocive din sange sa treaca in neuroni.Dar aceste medicamente sunt concepute in asa fel incat sa treaca de acea bariera si numai dzeu stie ce schimbari produc in creier.
0
21-03-2014, ora 20:49
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Verbina, eu am 5 ani de cand nu mai stiu ce-i aia depresie, si te rog sa ma crezi pe cuvant!
Legat de acele raspunsuri fundamentale v-am dat decat indicii, v-am spus ca trebuie cercetat ce spune stiinta si ce spune religia despre viata.Le puneti in balanta si vedeti ce concluzii trageti.Voi trebuie sa cautati singuri acele raspunsuri, pt ca pe mine oricum nu ma credeti.Si in momentul in care ajungeti la concluzii, acele concluzii va vor ramane intiparite in minte, ca doar voi singuri le-ati tras, nu vi le-am bagat eu in cap.Iar informatie aveti la discretie pe internet, va mai trebuie doar putina inteligenta.
0
21-03-2014, ora 21:26
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David gata, da-o in mama ei de treaba, parca conteaza cine are sau nu dreptate, nu stie nimeni oameni buni, nici macar medicii!! Unii se vindeca, altii nu, nu toti sntem la fel!Ce merge la Costy la tine e posibil sa nu merga, oamenii sunt atat de diferiti...
0
21-03-2014, ora 21:33
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, ai vorbit cand trebuia sa taci! Vorba aia 'Men to the left, because women are always right'.Mai ganditi si voi inainte sa comentati.
0
21-03-2014, ora 22:40
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Asa e, toata lumea e diferita cum zice Andreea.
David iti zic eu cum au demonstrat cum arata o chimie buna, s-a aratat ca aceste medicamente functioneaza dat fiind ca multi pacienti s-au simtit bine cu ele, rezulta ca s-a indreptat chimia, ca doar asa au ajuns pe piata medicamentele alea, nu asa aiurea.
Fara medicatie ai o stare de iad, iti zic eu, un rau general urat, iritare extrema, nervi, anxietate, durere sufleteasca in cazul depresiei, ce faci ? Stai si te rogi la cine ? Ai ma ca rad de mor nu alta. In cazul unei depresii urate ziceam ca e asa. Daca tu ai scapat cu credinta ta aia iluzorie, aia nu era depresie, era joaca probabil.
Ca nu trece la unii, e ori de la tratament inadecvat, ori defectiunea este foarte complexa si nu merge nici un tratament, dar nici altceva nu va merge, nu depinde de tine intelege.
Te dai si tu mare acuma, ca daca aveai depresie adevarata naspa mai scapai fix pix fara tratament.
De aia se ajunge si la suicid de la depresie, ca problema scapa asa de sub control ca nu ai ce face.

Adevarat ca SSRi antidepresivele la unii duc la anhedonie din cauza ca pica dopamina si noradrenalina in favoarea serotoninei.

De ce nu te rogi la stele sa-ti revina functia sexuala la loc, a ? Ca nu revine orice ai face, recunoaste asta. Roaga-te la creatorul ala imaginar si zi 'neneeee vreau sa fac seeeeex, da din degete sa imi revina la loc smecherezul', sa vedem !!!
Ca daca exista cum zici, dovedeste-ti tie intai si apoi noua, cum a facut lumea asa...poate sa te faca si pe tine bine instant daca ar vrea nu ? Dar oare cine sa te faca daca nu exista totul decat in mintea ta ! :)))))))))))))).
0
21-03-2014, ora 23:09
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Ma face bine, stai tu linistit, dar trebuie sa-i mai platesc niste pacate, ca na, ma abatusem tare de tot de la traseu. :)))Crezi ca te vindeca, cand vrei tu?Trebuie sa meriti sa fii vindecat.Degeaba zici doamne, doamne daca nu faci ce zice el.
Tu oricum esti un om pierdut, te-ai adancit de tot in prapastie si greu mai iesi de-acolo.
0
21-03-2014, ora 23:24
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Te face pe dracu bine :))))))))))))), daca o sa-ti revii, o sa fie de la sine ca se echilibreaza chimia.
Si de ce sa fac ce zice el ? Eu fac ce vreau eu nu ce zic altii indiferent cine-s aia. Bine asta in cazul in care paradoxal ar fi ce zici tu, dar evident ca nu e.
Nu exista nimic si motivezi tu iar iluzoriu de ce nu te-ar ajuta creatorul din capul tau :), ca ai pacate si asa mai departe, tot tu te invinovatesti de fapt. Ca daca nu ai scorni ca esti tu vinovat, rezulta ca nu exista daca nu te ajuta si nu ti-ai mai alimenta convingerea ca exista, asa zici 'exista dar.eu sunt vinovat si de aia nu ma ajuta', o psihoza in toata regula.
Andreea e mica si la 16 ani va depaseste pe toti in gandire, e realista, logica, vede cum sta treaba real, bravo Andreea, esti fata desteapta foc.

Si pana la urma oricum ar fi, nu pot crede in cineva care nu-mi face ce am nevoie, doar nu cred ca sa fac tot ce vrea el, ar fi culmea, ori imi reprezinta interesele si discutam, ori adios muciacios.

Si inca ceva, omul care face ceva in viata in loc sa zica 'eu am facut ca am putut si e meritul meu', el tot asa zice ca l-a ajutat tampenia din capul lui :)))))))), asta e neincredere in sine.
Asa mai zicea cineva 'roaga-te la nu stiu ce sfant sa iei examenele', le-am luat si fara sa ma rog la nimeni :)))), de ce sa credem ca altii ne ajuta si nu noi, puterea sta sau nu sta in noi, atat.
0
22-03-2014, ora 00:09
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea e realista si logica pt ca iti sustine tie ideile bazate pe nimic argumentat.Ea abia da piept cu viata si imi spui mie ca are gandire realista si logica?

Iar legat de medicamente, ca s-a demonstrat treaba cu chimia prin faptul ca s-au simtit aia bine, bine te-ai simti si daca ai lua droguri ilegale.Asta inseamna ca iti corecteaza chimia din creier? Daca corecteaza chimia atunci de ce e nevoie sa schimbi tratamentul permanent?De ce nu iei toata viata unul si te simti bine pana mori?
0
22-03-2014, ora 00:29
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Pai nu conteaza ca are 16 ani, poti avea si 50 daca nu te duce mintea, e tot una, si eu am 36 si gandesc ca si ea fara sa fi stiut dinainte ca gandeste asa, deci se pare ca nu conteaza ca e la inceputul vietii cum spui tu, pur si simplu suntem noi mai open mind si ne dam seama de realitate.

Cu medicatia uite sa-ti spun ceva, e diferenta mare intre droguri ilegale si astea, cu drogurile te simti bine pe moment si atat, mai rau te strica, eu in 2012 aveam o depresie neagra si urata de nu-ti pot descrie, am luat Zoloft (Sertraline) 2, 5 luni pana in Noiembrie 2012 si pot sa-ti spun ca niciodata nu m-am mai intors la depresia aia neagra de dinainte de Zoloft, deci ceva a corectat si asa a ramas desi nu am mai luat, ca nu mi-a facut bine cum trebuia, e altceva.
Eu nu am gasit tratament bun sa-mi mearga nici macar 3 luni ca lumea, ptr ca apoi sa fie nevoie sa-l schimb, asa ca nu stiu de ce altii il schimba, dar boala e boala, pana la urma si medicina isi are limitele ei, atata se poate face, nu ca medicatia nu e ok sa existe. Peste 100 ani precis depresia o sa fie ca o banala raceala, vor exista tratamente eficace.
Asa si diabetul, nu exista tratament sa vindece, dar nu ca nu e buna medicatia si ca nu ar trebui luata, foarte multi si cu dieta si sport si medicatie si tot nu pot tine diabetul sub control ca si asta e boala dracului.

Am gasit pe net ca Ketamina ar avea un efect antidepresiv instantaneu insa tine doar 4 ore efectul unei doze, doza e mult mai mica decat cea de anestezic. Astia se screm acum cum sa faca sa tina mult mai mult efectul, daca le iese, va fi un nou AD desi sincer eu nu vad pe ce baza inlatura depresia, nu vad mecanismul de actiune.
0
22-03-2014, ora 00:47
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Tu din ce ai scris pana acum, o secunda n-ai demonstrat ca te duce mintea, si ai 40 de ani aproape, ti-au crescut dude.:))Ar trebui sa facem un sondaj daca nu ma crezi pe cuvant.

Diabetul e o boala masurabila si poti trata cauza, adica nivelul scazut de insulina.Ca nu te vindeci asta e altceva, daca pancreasul e obosit n-ai ce sa-i mai faci.Dar cu insulina o duci toata viata bine mersi.In veci nu o sa fie depresia si orice afectiune psihica, tratata ca o banala raceala, pt ca virgula cauza nu tine de creier, iar odata si odata stiinta o sa priceapa si asta.Asta e ultimul raspuns pe care ti-l mai dau, ca oricum ma lupt cu morile de vant.
0
22-03-2014, ora 02:28
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ma, ma cam duce mintea sa stii, dar tu cum sa vezi sau sa recunosti ? Pe mine nu ma duce, pe Andreea tot n-o duce doar ca nu crede in ce crezi tu, toti suntem prosti, doar tu destept, mai sa fie ? Nu iti convine ca nu cred in psihoza ta cu religia, nu cred, asta e. Si nu cred nici in aia cu conspiratia contra medicatiei.
Ce sondaj sa facem ? Un om pe care nu-l duce mintea nu era in stare da duca asa discutii, asa ca asta e, dupa cum vezi nu discutam aici ca in piatza da ?
Tu cum ai aratat ca te duce capul ? Spunandu-ne ca, crezi intr-o iluzie fabricata de mintea ta ? Sau spunandu-ne ca suntem noi de vina ptr depresia sau anxietatea noastra ? Esti chiar penibil.
Du-te tu si demonstreaza la academicieni ca suntem vinovati ptr depresie si iei premiul Nobeli (n-o beli) :)))))))))) adica Noebel, renunta astia la cercetare si gata ! Apare metoda David antidepresie.

Daaaa o tii cu insulina la diabet toata viata si te injectezi de 4 ori pe zi si stai nemancat mereu, ca si la parnaie se mananca mai bine, iti masori glicemia de n ori pe zi, risti hipoglicemie, asta e viata ? Fi serios. Dar ma refeream ca nu se vindeca doar.
Si nu neaparat hipoinsulinismul este cauza ci si rezistenta la insulina, multi au chiar prea multa insulina dar nu mai intra bine in celule (Diabetul de tip 2) adica la cei supraponderali, astia iau medicatie, stau nemancati ca la Auschwitz si tot avanseaza diabetul, deci tot naspa este.
Eu azi am avut chef de prajituri si am aterizat la cofetarie si am cumparat trei choux a la creme si le-am ras instant, nici n-as putea sta nemancat o viata, asa macar mor mancat dracu hahaahahahah

Ba da, depresia va fi vindecata peste n ani pentru ca e problema chimica desi tu nu-ti dai seama, o tii in prostie ca nuuu aia e cauza cand exact aia este, daca eram noi de vina ptr depresie, nu se mai luptau astia sa gaseasca AD-uri noi si bune.
Ptr ca matale nu stii ca depresia schimba si afectul, gandirea, trairile, tot, deci te conduce din radacina, nu ai tu cum controla, iar daca ai controlat, rezulta ca nu prea era depresie serioasa.
De ce 70 % din suicidari sunt de la depresie daca e asa simplu cum tu zici ? Adica dupa tine aia-s prosti ca nu s-au opus gandului de suicid nu ? Ca asta ai sa zici adica alta bazaconie.
0
22-03-2014, ora 06:38
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Sa vezi ce te mai gandesti la suicid cand tataie rahatu in tine ca ai putea sa ajungi mai rau dincolo.
0
22-03-2014, ora 08:00
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David eu n-o sa ma contrazic cu tine ca nu mi-mi place, ti-am mai spus si ma repet, oamenii sunt fiinte libere, cu dreptul la opinie:-) Vreau sa cred ca m-am nascut libera si ca pot face ce ma taie pe mine capul atata timp cat nu-i ranesc pe cei din jur.De ce sa n-am dreptul sa cred in ce vrea muschiul meu, de ce sa nu fac ce ma face pe mine fericita?Daca Dumnezeu ma iubeste ma iubeste asa cum sunt, accept sa fiu orice, dar nu ipocrita:-)
De ce suntem eu cu Costy imaturi?Ca nu suntem ipocriti?In ziua de azi daca unii oameni nu snt ipocriti sunt automat nebuni si imaturi.Eu nu inteleg de ce un om care are o opinie diferita fara de a ta trebuie jignit.Asta arata cine e imatur, ca tu faci cum fac aia in cls a2a, te superi ca nu facem ca tine si ne jignesti:))))Culmea ca ne faci tot pe noi imaturi.

Eu n-am incercat o clipa sa te conving ca ceea ce crezi tu e o aberatie, o prostie..pentru ca eu accept faptul ca un om poate vedea viata altfel fata de cum o vad eu.Si ma bucur pt ca alfel am fi toti niste clone:-) Bravo tie, daca tu crezi.Bravo tie, daca tu te-ai vindecat prin credinta:-) Foarte tare, ai ceva in plus fata de mine, ti-ai gasit linistea in ceva, asta doar daca este adevarat ce susti tu:-)
Eu si Costy probabil ca nu am ajuns inca la acest nivel, nu am ajuns inca sa ne bazam pe un nene ca ne scoate el mereu din rahat, poate ca noi ne putem scoate singuri si nu avem nevoie decat de propria noastra forta.De ce sa-l tinem pe Dumnezeu din treaba daca n-avem nevoie de el?Nu crezi ca s-ar supara:))))))))?Sunt o gramada de oameni ca tine de care tre' sa aiba grija saracu':)))))
Accepta omu' asa cum e David ca asa dai dovada de maturitate si intelepciune, nu spunand ca esti tu mare credincios:-)
0
22-03-2014, ora 09:13
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Accept omul asa cum e, dar nu-l accept pe ala care refuza sa gandeasca.Eu vin cu argumente de fiecare data cand exprim ceva, iar voi parca nici nu vreti sa ganditi ceea ce spun eu, sa ziceti bai stai ca s-ar putea ca prostu asta sa aiba dreptate, ia sa ma documentez in legatura cu ce zice, ca poate chiar asa e.La tine Andreea imaturitatea asta e de inteles la16ani, dar la Costi nu prea.
0
22-03-2014, ora 09:29
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Las-o dracu de documentare ca poti sa te documentezi tu pana maine ca tot n-ai de unde sa stii pana nu mori daca e ceva sau nu:-)

Degeaba aduci tu argumente ca asa pot sa aduc si eu, da e pointless ca nu duce nicaieri contrazisul asta, deja devine plictisitor
0
22-03-2014, ora 13:29
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
David, argumentele tale sunt false, un baiat destept stie ca totul e manipulare si emisiuni si interviuri si carti si toate ! Deci nu am cum sa ma iau dupa alea ca stiu ca nu sunt adevarate.
Si eu nu cred intr-un nene care ne scoate din rahat pentru simplu fapt ca nu m-a scos niciodata, adica practic si la obiect.
Pe 10 Februarie mi-am dat cu cutitul intr-o unghie cand vroiam sa tai salam, si am scapat abia pe 19 Martie cand unghia a crescut, deci nici vorba sa vad o minune ca trece pana a doua zi sau altceva care sa-mi arate real ca exista minuni.
Iti dai seama la un accident mai urat ce ma chinuiam si nimeni nu intevenea de sus sau de jos ori din lateral.
Cred doar in ce stiinta explica si se verifica in realitate, nu in ce nu se verifica si n-are nici o logica.
De ex se spunea ca Serotonina da calm si rabdare, asa este, am testat si merge, nu m-am luat doar dupa zvonuri.
Dopamina pe motivatie si chef, iar s-a verificat relativ rapid.
Lipsa Serotoninei da draci, iritare, depresie, iar am verificat si relativ rapid am dat in asa ceva (Coaxil care ia serotonina din sinapse deci invers la SSRI gen Zoloft), evident ca am testat AD-uri ptr dpresia mea, si intamplator am avut efecte exact cum spun astia.
Se spune ca daca mananci multe dulciuri te ingrasi, perfect real, am verificat si asta fara sa vreau.
Dar cand rudele au zis 'lasaaa ca are dzeu ala grija ca tu sa nu te ingrasi', ete ca asta a fost fals, n-a fost asa.
Ma pot gandi la sucid cand doresc eu daca nu-mi convine viata si apare o stare imposibila, nu exista nici o dovada reala ca ar exista ceva dupa, si daca ar exista, starea aia urata m-ar fi facut sa mor ca are si omul o limita, nu poti rezista la infinit si vrei sa scapi de suferinta aia care nu mai trece, deci tot nu-s eu de vina, asa ca nimic din teoriile tale nu dau.
E in mintea ta ca dupa e mai rau, creierul tau te pacaleste ca sa ai o motivatie sa nu mori in caz de chin si suferinta, doar ca tu nu constientizezi mecanismul asta. Oricum la tine nu e cazul ca esti cat de cat bine afara de sex, dar ziceam doar la o adica.
Tu aduci argumente false din ce auzi, citesti si vezi la TV, eu aduc fapte si explicatie logica conform realitatii si faptelor, e o mare diferenta.
Ca aia ca arzi in iad, dar nu pune problema nimeni ca fara materie nu ai cum sa arzi, focul este excitatie atomica de fapt, atomii se freaca intre ei asa rapid ca apare caldura aia imensa, fara interactie atomica, nu arde nimic, deci adica nu ai corp, asa ca.:)))))))))))))))))). Nu aveti nici cele mai elementare notiuni de fizica.
Voi spuneti ceva de genu 'porcul zboara' ca asa am vazut la TV, am citit, dar nu s-a vazut real nici un por zburand, si nici nu ne explicati cum ar putea sa zboare, ca real n-are cum dupa legile fizicii si da ca e fals automat, si mai da ca sursele de informare sunt false toata ziua.
Si daca scrie in 10 carti, apare la TV o duzina de oameni si popi care zic ca au vazut porc zburand, tu crezi ? Pai aia au fabricat astea tocmai ca stiau ca voi nu va puneti problema ca n-are cum, a speculata sta ca sa va manipuleze.

Plus altceva, la ce e real se explica si mecanismul si anume cum se produce fenomenul, la voi nu, se spune doar ca ala a facut, ca s-a intamplat fara sa ne zica cum, si aici iti dai seama ca-s povesti.

Daca eu la 36 ani gandesc ca si Andreea la 16 ani pe subiectul religie, nu crezi ca nu depinde de imaturitate ? Depinde de inteligenta, de agilitate, de logica. Ca si unchiul meu la 69 ani la fel gandeste, doar nu o fi si ala imatur, a fost economist in comert exterior si a plecat prin toate tarile in delegatii deci nu e un prost !
Si vorba Andreei, tu vrei ca toata lumea sa gandeaca ca tine ! Nu se poate. Poate in sistemul nostru de valori, e buna gandirea asta, in al tau e buna gandirea aia, desi a noastra se pupa cu faptele, a ta nu. Tie iti face bine sa traiesti in iluzie, pe noi nu ne ajuta deloc asta.
Imaturitate e la tine ca, crezi in prostiile astea.
0
22-03-2014, ora 13:40
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Pai adu si tu argumente ca asa se face cand ai o opinie, vii si o sustii cu argumente, ca altfel sunt vorbe-n vant, spui doar ce iti debiteaza tie creierasul ala de 16 ani.
Legat de imaturitate si ipocrizie, tu esti imatura pt ca judeci oamenii prin prisma aspectului fizic care oricum e trecator, la 60 de ani oricum o sa atarne pielea si pe cel mai frumos om, iar costi e si imatur si ipocrit.Imatur a recunoscut chiar el ca e, si ipocrit prin faptul ca se contrazice in declaratii.

Si mai lasa-l pe dracu in pace ca nu prea e frumos ca o fata sa foloseasca expresia asta.Esti fata crescuta la oras ce naiba, am pretentii.
0
22-03-2014, ora 13:43
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
TI-am dat argumente mai sus dar tu nu le iei in seama.
Da, am recunoscut ca sunt imatur, imaturul poate fi destept, imaturitea nu are legatura cu intligenta. Poti fi matur si prost. Sunt copii la 8 ani care au 2 facultati, oameni maturi la 50 ani cu care nu poti duce o discutie inteligenta.
Unde ma contrazic in declaratii ? Ia arata-mi te rog.
0
22-03-2014, ora 13:48
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Costi, tu ai vazut cum arata dopamina si serotonina?Esti chimist?
Un om ratat in veci n-o sa fie considerat un om inteligent.
0
22-03-2014, ora 13:56
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Da, am vazut cum arata dopamina si serotonina ca da, intamplator am fost f bun la chimie, stiu cum arata molecula si de aia si de ailalta.
Chiar era nu stiu ce drog care cica pacalea receptorii de serotonina si aia considerau ca e serotonina, s-a verificat, molecula de drogul ala, era 95 % asemanatoare cu cea de serotonina.
Dopamina si serotonina exista si in sange, deci se stie cum arata, aceiasi structura chimica are dopamina si serot si in sinapsa, diferenta e ca nu se poate masura cantitatea lor in sinapsa, ci doar aia din sange care nu are leg cu cantitatea din sinapsa.
Ratat de ce sunt ? Ca ma duce capul si te tine nu te duce ?
0
22-03-2014, ora 16:12
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David am un prieten care a facut doua facultati, este foarte inteligent, stie orice legat de orice domeniu si nu are un loc stabil de munca, pt ca asa se intampla in tara asta:-) Nu are legatura inteligenta cu ratarea:)))Ca sunt si oameni plini de bani, cu familie mare care au realizat multe in viata da cu care n-ai ce discuta ca nu le mege mintea:-)

Costy, ti-am lasat pm.
0
22-03-2014, ora 16:20
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David, eu am o problema, nu as vrea sa judec oamenii dupa aspectul fizic, dar din pacate am o problema:-) Ce faci acum?Ma judeci prin prisma problemei mele?Imi doresc sa scap de aceasta obsesie pt ca stiu ca nu e ok sa judec oamenii numai dupa asta si stiu ca nu e ok sacred ca aspectul fizic este cel mai important, deasta vreau sa ma schimb.In schimb tu nu vrei sa te scgimbi, continui sa crezi in aberatii, tu n-ai scuza:-)
0
22-03-2014, ora 17:44
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
David nu se referea la latura profesionala cu ratarea ci la starea mentala :).
I-am dat oricum argumentele mai sus de nu mai are ce sa mai zica.
0
22-03-2014, ora 19:46
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, eu nu am de ce sa ma mai schimb.Eu m-am schimbat deja si mi-e bine asa cum sunt acum.In schimb tu trebuie sa te schimbi, ca sa iti fie tie mai bine, dar vad ca nu faci nimic in sensul asta.Astepti sa treaca boala de la sine?Nu va trece, ba chiar se va agrava daca continui sa o alimentezi.Cand o sa ajungi si tu in situatia lui Costi, in care streangul e ultima solutie, poate abia atunci iti vine mintea la cap si incepi si tu sa iei in considerare "aberatiile" in care cred eu.Mai vorbim peste cativa ani.
0
22-03-2014, ora 22:02
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
David, nu poti impune unei persoana sa aiba aceeasi credinte ca si tine, oricat de mult ti-ar placea acel lucru. Daca Andreea nu are o credita profunda, asa cum o ai tu, este bine sa iti vezi de treaba. Nu o forta!

La fel si in privinta lui Costy!
Costy, ii amintesc prin 2009 imi facea capul calendar ca medicamentele nu sunt bune, ca fac rau ca bla, bla, bla. Pina la urma, i-a fost asa de rau de le-a incercat pe toate, nu la indemnul meu bineinteles.
Eu il iau asa cum e:)

In privinta dopaminei/serotoninei, acestea exista, nu se determina serotonina in fundul paharului sau la mama Omida si pentru acestea sunt creeate aceste medicamente pe care persoane ca tine nu le agreeaza. Insa, in lume exista oameni care beneficiaza dupa urma lor si isi vad linistiti de viata.

Nimic nu ma irita mai mult decat atunci cand vad oameni care nu fac altceva dacat sa improaste cu noroi munca de-o viata a unor medici care chiar au facut ceva pentru pacienti ca mine si ca altii.

Exista situatii, cand nu fac bine, sau sunt persoane foarte sensibile care nu pot tolera, insa nu uita, depresia in sine omoara mai multe persoane decat tratamentul dat.La fel si in cazul persoanelor grav bolnave violente.
Eu de pilda, as prefera de o mie de ori sa iau tratament decat sa devin o persoana violenta sau un pericol social.

Sunt situatii si situatii de viata, tu nu ai vazut nimic, ca sa te convingi de competenta psihiatriei te-as invita sa faci o vizita la Obregia, la sectia celor agitati sa vad daca mai blamezi medicatia. Nu vorbi daca nu stii.
Mai gandeste-te ca acolo lucreaza medici, asistente, infirmieri si au zi de zi de aface cu oameni foarte bolnavi, periculosi chiar. Nu vrei sa stii cunm reactioneaza oamenii aia fara tratament?!
Sunt cateva subiecte pe romedic si pe alte forumuri daca le citesti, ti se face parul maciuca!!!!
Asadar, medicatia este utila si atata vreme cat este data de un medic bun, este benefica si il poate face pe bolnav sa ajunga sa lucreze, sa isi vada de viata si familie.
0
22-03-2014, ora 22:20
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Foarte bine ai zis Prozac:-)
Te apreciez.
0
22-03-2014, ora 22:52
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Da, corect ce spune Prozac.
Recunosc ca in 2010 eram ca si Andreea, aveam nick TheMaster eram contra medicatiei ferm, aveam o frica teribila de ingrasare, fiind convins (total fals) ca mediul este de vina si ca aia la psihanaliza spuneau ca trebuie sa ne rezolvam problemele ca de aia nu ne e bine si ca nu ne poate fi cu tratament, Prozac s-a suparat si a plecat de aici pe alt forum din cauza ca eu sustineam asta :))))))))). Eu am aflat unde s-au dus, dar am promis ca nu mai intru acolo la ei si n-am mai intrat.
Eram Gica contra medicatie de la anxietate.
Dupa aia prin 2011 vara a mai trecut din anxietate si am inceput sa accept ca medicatia este ultranecesara si ca aia de la psihanaliza bat campii de fapt, am inceput sa incerc diverse tratamente ptr depresie si anxietate pana in prezent.
Conflictele de care ei psihanalistii discutau, erau doar descrierea a cum se manifesta boala fie depresia fie anxietatea, fie TOC, nimic mai mult, boala care se trateaza doar cu medicatie adecvata.
Am scapat de anxietate abia acum in Noiembrie 2014 de la Lamictal probabil, dar de depresie nu.

Nu puteam avea credinta in tampenii cand eu muream cu zile dat fiind ca, chimia creierului meu se deteriora continuu. Daca iti permiti sa crezi in din astea, rezulta ca esti bine inca.
0
23-03-2014, ora 19:09
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Prozac, nu stiu cum ai inteles tu ca eu o fortez pe Andreea sau pe oricare din voi sa creada in ce cred eu, pt ca nu asta fac.Tocmai de aia v-am zis sa cautati singuri raspunsuri.

Dopamina si serotonina cu siguranta exista.Nu la asta m-am referit cand l-am intrebat pe costi daca a vazut cum arata.Pe mine ma deranjeaza cand el spune ca un medicament anume i-a modificat dopamina si acel lucru s-a simtit, sau i-a modificat serotonina si la fel s-a simtit.Pai de unde stie el ce i-a modificat medicamentul respectiv? Nici chimistii care au creat medicamentele respective nu stiu exact ce substante modifica in creier, pentru ca nu au fost masurate.Sunt doar teorii, iar costi le ia ca pe ceva batut in cuie.

De ce blamez eu psihiatria? Simplu, pt. ca nu este bazata pe stiinta.Cand incerci sa tratezi simptome si nu cauza, atunci nu este stiinta.Ramurile medicinei, cum sunt cardiologia, urologia, ortopedia, orl, etc, alea se bazeaza pe stiinta, pt ca trateaza cauza, vindeca.Pe cand psihiatria nu vindeca.

Prozac, tu cate tratamente ai schimbat pana acum ca sa iti fie bine, sa nu devii violenta?Ce o sa faci cand nu o sa mai mearga niciunul? Ca presupun ca esti de acord ca dupa un timp creierul dezvolta toleranta la un medicament, iar atunci trebuie gasit altul.Cat timp crezi ca o sa suporte si creierul aceste schimbari majore ale chimiei?O sa mai apuci batranetea sa te bucuri de nepoti?

Imi imaginez cum este intr-un spital de psihiatrie, cu oameni foarte bolnavi care pot deveni violenti, periculosi.Acolo da, este nevoie de medicamente care sa-i sedeze, sa-i linisteasca.Dar chestia este ca acei oameni nu vor mai iesi de acolo sanatosi la cap, asta daca vor mai iesi vreodata, sau vor iesi in sicriu, ca in cazul fratelui lui stevens.Crezi ca intamplator i se spune spitalului de psihiatrie "inchisoarea diavolului"? Dar voi nu sunteti in aceasta situatie.

Problema voastra este ca voi respingeti orice idee care nu are legatura cu medicatia, parca ati fi indoctrinati, voi nu concepeti alta cale.
0
23-03-2014, ora 19:48
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David, care voi?Ti se pare tie ca iau eu vreun medicament?Desi nu mie deloc bine nu iau, tocmai pt ca snt de acord partial cu tine in legatura cu medicamentele, doar partial.

Adica eu cred ca ele nu vindeca, dar amelioreaza starea aia de rau:-) In schimb nu vindeca, niciun medicament pt boli psihice nu vindeca definitiv cum o fac alte medicamente pt alte boli fizice:-)Inteleg David ce zic?
0
23-03-2014, ora 19:54
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, imi cer scuze, trebuia sa te exclud din ultima afirmatie. :D
Dar tu ce o sa faci ca sa iti fie mai bine?
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
5310 comentarii 1 2 ..... 166167168 ..... 176 177 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: