Grad de handicap/pensie
Bună ziua!
Acum 21 ani am fost diagnosticatăcu keratită la ochiul stâng când am fost însărcinată cu primul copil. Acum 10 ani m-am prezentat la Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Râmnicu Vâlcea pentru a fi evaluată, primind gradul IV de handicap fără plată.
În 24.06.2014 ochiul bolnav mi s-a perforat ajungând la ulcerație corneană, atunci lucram, după perforație am beneficiat de 6 luni de medical. De atunci nu mai văd absolut deloc cu ochiul stâng (indicații medicale: să nu lucrez în condiții de stres, în praf, curent, lumină puternică etc). Astfel, urmând condițiile impuse, nu am mai putut găsi un loc de muncă. În urma reevaluării după cele 6 luni de medical mi s-a spus că trebuie să am cel puțin 50% vederea pierdută și la ochiul drept, astfel nu am putut beneficia de niciun fel de ajutor de handicap, fără drept de pensie.
Până mi s-a perforat ochiul, am activat în câmpul muncii cu ochiul stâng afectat de keratită timp de 15 ani.
Întrebarea mea este: pot beneficia de pensie de handicap/orice alt fel de ajutor sau nu? (Vă rog să-mi spuneți cum ar trebui să procedez în caz afirmativ)
Vă mulțumesc!
Acum 21 ani am fost diagnosticatăcu keratită la ochiul stâng când am fost însărcinată cu primul copil. Acum 10 ani m-am prezentat la Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Râmnicu Vâlcea pentru a fi evaluată, primind gradul IV de handicap fără plată.
În 24.06.2014 ochiul bolnav mi s-a perforat ajungând la ulcerație corneană, atunci lucram, după perforație am beneficiat de 6 luni de medical. De atunci nu mai văd absolut deloc cu ochiul stâng (indicații medicale: să nu lucrez în condiții de stres, în praf, curent, lumină puternică etc). Astfel, urmând condițiile impuse, nu am mai putut găsi un loc de muncă. În urma reevaluării după cele 6 luni de medical mi s-a spus că trebuie să am cel puțin 50% vederea pierdută și la ochiul drept, astfel nu am putut beneficia de niciun fel de ajutor de handicap, fără drept de pensie.
Până mi s-a perforat ochiul, am activat în câmpul muncii cu ochiul stâng afectat de keratită timp de 15 ani.
Întrebarea mea este: pot beneficia de pensie de handicap/orice alt fel de ajutor sau nu? (Vă rog să-mi spuneți cum ar trebui să procedez în caz afirmativ)
Vă mulțumesc!
2 comentarii
Ati fost si la comisia de pensie si la comisia de handicap si v-au spus acelasi lucru?
Din nefericire nu sunt pe forum medici de comisie,
Din nefericire nu sunt pe forum medici de comisie,
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
- 1chisturi sinoviale
- 1sindromul asperger
- 0Pensionare
- 21Daca am schizofrenie pot beneficia de pensie de invaliditate grad 2 sau grad 3
- 5Encefalită Subacută cu Sindrom Epileptic
- 7Internarea in spital presupune un nou tratament indiferent daca este necesar sau nu ?
- 7Pensie boală schizofrenie paranoidă
- 3Tulburare de personalitate schizotipala
- 11Varul meu are schizofrenie pensie
- 1Pensie de Handicap
- 4Tulburare bipolara si autism pensie
- 2Se schimba gradul la pensie pt tulburare bipolara?
- 7Pensie de handicap si de boala
- 3Întrebare pensie pe caz de boală și titularizare
- 9Revizuire pensie de boala, diagnostic LLC
- 1Se mai poate pensiona pe tulburare bipolara?
Mai multe informații despre: Keratitele pensia de boala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: