Toti cei care au tulburare bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
Hello, as vrea sa stiu si eu daca un om poate functiona normal cu tulburare bipolara tip 1 ori 2. Adica daca isi ia medicamentele poate sa tina un job, etc. Sau trebuie sa se pensioneze pe caz de boala ? din ce am citit pe aici multi s-au pensionat pe caz de boala, insa eu am auzit de schizofrenici care lucreaza si sunt sub tratament. Desi e o diferenta intre boli, ma poate lamuri cineva ? am o prietena care sufera de TAB de 10 ani. Avem cazuri pe aici care duc o viata normala cu TAB ? stima
7 comentarii
Buna, mai am o intrebare, orice tratament in TAB la un moment dat nu isi mai face efectul si trebuie schimbat ? sau este fals acest fapt ?
Buna
1. Raspund aici deoarece ai optiunile blocate si nu iti pot raspunde la mesajele pe Privat.
2. Nu s-a pus niciodata pe Forum Romedic problema ca toti cu tab trebuie sa se pensioneze. Sunt unii cu tab care lucreaza. Sunt unii cu schizo care lucreaza.
3. Se pune problema daca ai energia sa poti lucra, sa te poti concentra sa lucrezi 4 ore pe zi sau 8 ore pe zi sau cat cere patronul in cazul in care tu suferi de boala asta. Crezi ca faci fata ?
4. Se pune problema ca avem un sistem absolut idiot de sanatate in care, mai nou, sa te angajezi, ai nevoie de la medicul de familie de o adeverinta pe care va scrie ca ai tab. E obligat sa faca asta si crede-ma ca nici un medic nu isi risca functia sa nu o faca. Intrebarea mea este: un patron oarecare din Romania va mai dori sa te angajeze daca vede ca ai o boala psihica ? Cu toate ca nimeni nu stie ce inseamna tab. Dar va accepta ? Tu mergi si incearca !
5. Numai si numai daca tratamentul pentru tab nu isi face efectul, trebuie schimbat. Exista optiuni.
Dar nu se pune nici problema asta ca tratamentul nu isi mai face efectul. Se pune problema ca dupa un numar de luni, ani, iti apar niste efecte secundare sau chiar boli de la tratament pe care nu le poti duce. Si atunci trebuie schimbat.
Daca imi explici mai pe larg de ce te framanta aceasta idee as putea sa iti raspund mai precis.
1. Raspund aici deoarece ai optiunile blocate si nu iti pot raspunde la mesajele pe Privat.
2. Nu s-a pus niciodata pe Forum Romedic problema ca toti cu tab trebuie sa se pensioneze. Sunt unii cu tab care lucreaza. Sunt unii cu schizo care lucreaza.
3. Se pune problema daca ai energia sa poti lucra, sa te poti concentra sa lucrezi 4 ore pe zi sau 8 ore pe zi sau cat cere patronul in cazul in care tu suferi de boala asta. Crezi ca faci fata ?
4. Se pune problema ca avem un sistem absolut idiot de sanatate in care, mai nou, sa te angajezi, ai nevoie de la medicul de familie de o adeverinta pe care va scrie ca ai tab. E obligat sa faca asta si crede-ma ca nici un medic nu isi risca functia sa nu o faca. Intrebarea mea este: un patron oarecare din Romania va mai dori sa te angajeze daca vede ca ai o boala psihica ? Cu toate ca nimeni nu stie ce inseamna tab. Dar va accepta ? Tu mergi si incearca !
5. Numai si numai daca tratamentul pentru tab nu isi face efectul, trebuie schimbat. Exista optiuni.
Dar nu se pune nici problema asta ca tratamentul nu isi mai face efectul. Se pune problema ca dupa un numar de luni, ani, iti apar niste efecte secundare sau chiar boli de la tratament pe care nu le poti duce. Si atunci trebuie schimbat.
Daca imi explici mai pe larg de ce te framanta aceasta idee as putea sa iti raspund mai precis.
Te rog foarte mult sa imi raspunzi pe privat, ai o multime de informatii legate de TAB dupa cate am citit, imi pare rau ca am vorbit urat in trecut pe alt subiect si ti-am vb urat, imi pare rau, dar te rog ajuta-ma chiar am nevoie de ajutor.
Stima
Deblochez acum mesajele incerc
Stima
Deblochez acum mesajele incerc
Problema e ca nu te angajeaza nici un patron daca vad ca ai o boala psihica. Trebuie sa ai tu firma ta sau sa cunosti pe cineva. Persoana cu tab care se angajeaza trebuie sa prezinte la patron adeverinta pe care scrie ca ai o boala psihica cronica. De asta multi tineri stau si se uita pe pereti, desi ei ar dori sa lucreze.
O varianta ar fi sa se angajeze prin Fundatia Estuar care face rost de locuri de munca persoanelor cu o boala psihica. Dar salariile sunt extrem de mici.
O varianta ar fi sa se angajeze prin Fundatia Estuar care face rost de locuri de munca persoanelor cu o boala psihica. Dar salariile sunt extrem de mici.
Salutare tuturor ! Numele meu este Andrei, am 39 de ani si am fost diagnosticat cu TAB in 2012 in urma unui episod maniacal. Renunand la medicamente dupa cateva luni, bineinteles ca, a aparut al doilea episod maniacal, de data asta in aug 2013. Lipsit de informatii am inceput sa urmaresc forumurile despre tulburare bipolara am decis infiintarea Asociatiei de Sprijin pentru Persoanele cu Tulburare Bipolara si Depresie "Equilibrium", alaturi de alti cativa prieteni inimosi, medici si psihoterapeuti. Informatii suplimentare despre asociatie, ceea ce face si doreste sa faca in viitor gasiti pe pagina asociatiei: echilibru.org
Raspunsul scurt la intrebarea ta skybreaker e: Nu, o persoana cu tulburare bipolara a carei terapie (medicamentoasa si psihoterapie) e corespunzatoare si reuseste sa-i controleze simptomele, nu trebuie neaparat sa se pensioneze de boala. Initiativa ta Andrei e una buna insa e important sa gasesti si alte persoane dornice sa se alature. In momentul in care asociatia ajunge 'o voce semnificativa' poate sa vina cu initiative in sistemul de sanatate, cum ar fi decontarea sprijinului psihoterapeutic individual sau cel putin al celui de grup.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Nu e obligatoriu sa te pensionezi pe caz de boala! Dimpotriva serviciul, socializarea iti ridica stima de sine, te simti util societatii! Iar in ceea ce priveste sedintele de terapie decontate de Casa de Asigurari m-am convins!! E imposibil!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 369Depresie, Anxietate, TOC, TAB, Schizofrenie:Gestionare, Terapii, Suplimente-Solutii ajutatoare
- 41Cum vor cei afectati de TAB sau alte tulburari sa fie ajutati?
- 10pot beneficia de pensie de boala cu urmatorul diagnostic?
- 19Ajutor! - Tulburare bipolara la copil 14 ani - am nevoie de sfaturi!
- 0Cercetare tulburarea afectiva bipolara
- 2Tulburare afectiv bi-polara
- 1Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
- 8Adeverinta medic de familie - in evidenta tulburare bipolara/schizoafectiva
- 4Tulburare bipolara
- 0Pensie de boala???Fistula enterocolica..
- 4Sunt depakote și Orfril aceeași chestie?
- 0rinichi unic polichistic pensie
- 1hernie de disc
- 1Tulburare de personalitate si profesie
- 3Tulburare Afectiva Bipolara-Permis Conducere
- 0Anularea pensiei de handicap/încetarea acesteia
- 4Ajutati-ma! sunt insarcinata, am luat f mult pastile
- 44Stare maniacala indusa medicamentos
- 1Tratament tulburare bipolara
- 10Pensie de boala si de handicap
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara tulburarea afectiva bipolara pensia de boala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: