Golul mental si lipsa trairilor
D-ra Persistenta :) e bine ca reusim sa comunicam chiar daca la un nivel basic, sarind peste amanunte, dar tot e ceva ! Deci acest abilfy este un AGONIST de dopamina, efectul neuroleptic se manifesta numai in cantitati mai mari si am impresia ca este mai mult un efect paradoxal spre deosebire de celelalte neuroleptice clasice care sunt ANTAGONISTI de dopamina asa cum bine stii si simti pe pielea ta, insa chiar si acestea in doze mici au efect stimulator, de aceea se adauga intotdeauna la tratamentele depresiilor ! Asa vom face si noi ! Repet daca nu ai inteles, este vorba de numai 2-2, 5 mg de abilify ! Compris ?!
Ce comprimate ai acasa, cu ce gramaj ?
Parerea mea este ca orice problema are o rezolvare cu conditia sa cauti unde trebuie, sa vorbesti cu oamenii potriviti !
Ce comprimate ai acasa, cu ce gramaj ?
Parerea mea este ca orice problema are o rezolvare cu conditia sa cauti unde trebuie, sa vorbesti cu oamenii potriviti !
stevens, mai tii minte ceaiurile NEFASTE pe care mi le-ai recomandat? Cum v-ati permis asa ceva, tu si ceilalti rechini???
Prin asta nu vreau sa spun ca toate ceaiurile sunt nefaste in anumite situatii, ci ca intentiile unor rechini de pe acest forum nu sunt cele mai bune pentru oamenii obisnuiti.
Buna tuturor.
Revin pe acest forum cu aceleasi probleme..Zilele trecute am avut cativa musafiri, din familie.Toata lumea a vorbit, au spus glume, au analizat diverse situatii..Eu in schimb nu am putut sa spun nimic, sa particit la discutii.Pur si simplu am tacut tot timpul, nu-mi veneau idei, ganduri, nu puteam sa vorbesc deloc! Gandirea mea e tat de saraca incat nu pot purta nici cea mai simpla disctutie cu cineva!Capacitatea intelectuala mi-a scazut MULT sub nivelul avut inainte de boala!Nu mai pot sa gandesc, mintea mea e blocata, nu mai genereaza idei.Probabil ca parte din neuronii mei si-au pierdut functia, nu mai sunt activi, iar eu gandesc din ce in ce mai putin.Gandirea mi-a saracit enorm de mult iar memoria mi-am pierdut-o aproape complet! Creierul meu functioneaza deficitar iar inteligenta mi-am pierdut-o aproape complet!Si cred ca aceasta stare este ireversibila.Cel putin asta crede doctorita mea!In plus, mi-am pierdut intreaga afectivitate.Nu am nici cele mai simple emotii, nu experimentez nici un fel de trairi!Nu pot sa plang, indiferent de situatie, nu pot sa rad, pur si simplu nu simt nimic nici teama nici furie, dragoste sau orice altceva! AJUTATI-MA sa simt, sa-mi revina emotiile si gandirea! Spuneti-mi ce sa iau, ce medicamente ma pot ajuta.Intrebati despre cazul meu oriunde aveti ocazia pentru ca medicul meu nu ma ajuta absolut deloc.
Astept raspunsuri cat mai curand, va rog
Revin pe acest forum cu aceleasi probleme..Zilele trecute am avut cativa musafiri, din familie.Toata lumea a vorbit, au spus glume, au analizat diverse situatii..Eu in schimb nu am putut sa spun nimic, sa particit la discutii.Pur si simplu am tacut tot timpul, nu-mi veneau idei, ganduri, nu puteam sa vorbesc deloc! Gandirea mea e tat de saraca incat nu pot purta nici cea mai simpla disctutie cu cineva!Capacitatea intelectuala mi-a scazut MULT sub nivelul avut inainte de boala!Nu mai pot sa gandesc, mintea mea e blocata, nu mai genereaza idei.Probabil ca parte din neuronii mei si-au pierdut functia, nu mai sunt activi, iar eu gandesc din ce in ce mai putin.Gandirea mi-a saracit enorm de mult iar memoria mi-am pierdut-o aproape complet! Creierul meu functioneaza deficitar iar inteligenta mi-am pierdut-o aproape complet!Si cred ca aceasta stare este ireversibila.Cel putin asta crede doctorita mea!In plus, mi-am pierdut intreaga afectivitate.Nu am nici cele mai simple emotii, nu experimentez nici un fel de trairi!Nu pot sa plang, indiferent de situatie, nu pot sa rad, pur si simplu nu simt nimic nici teama nici furie, dragoste sau orice altceva! AJUTATI-MA sa simt, sa-mi revina emotiile si gandirea! Spuneti-mi ce sa iau, ce medicamente ma pot ajuta.Intrebati despre cazul meu oriunde aveti ocazia pentru ca medicul meu nu ma ajuta absolut deloc.
Astept raspunsuri cat mai curand, va rog
@ perseverenta
Eu ti-am mai spus-o si ti-a spus-o si @ stevens.
O parte dintre simptomele tale mi se par si de depresie, chiar daca tu nu esti trista.
Ia articolele de depresie la rand de pe Internet ca sa te convingi.
Parerea mea persomala este ca trebuie sa iei si un ad in cantitate destul de mare.
De ex. 3 pastile de anafranil pe zi.
Ia-le si tu prin excludere: antipsihotice nu, pentru ca le-ai incercat pe toate si nu ai simptome pozitive, benzodiazepine nu ca nu stiu la ce te-ar ajuta, stabilizatori de dispozitie nu, ca n-ai emotii, raman ad-urile.
Eu ti-am mai spus-o si ti-a spus-o si @ stevens.
O parte dintre simptomele tale mi se par si de depresie, chiar daca tu nu esti trista.
Ia articolele de depresie la rand de pe Internet ca sa te convingi.
Parerea mea persomala este ca trebuie sa iei si un ad in cantitate destul de mare.
De ex. 3 pastile de anafranil pe zi.
Ia-le si tu prin excludere: antipsihotice nu, pentru ca le-ai incercat pe toate si nu ai simptome pozitive, benzodiazepine nu ca nu stiu la ce te-ar ajuta, stabilizatori de dispozitie nu, ca n-ai emotii, raman ad-urile.
Buna Clara,
Am luat si ad-uri dar fara nici un rezultat.Ajunsesem sa iau si 150 mg efectin, venlafaxina dar nu am simtit absolut nimic, din contra eram si mai absenta.Am mai luat si Cipralex o perioada, dar in zadar.In momentul de fata nu mai raspund la nici un tratament, fie el cu neuroleptice sau antidepresive.In plus, saracirea gandirii si aplatizarea afectiva completa nu cred ca mai tin de o depresie.Doctorita mi-a zis ca astea sunt simptomele caracteristice, dupa care se recunoaste schizo simpla.Este singura forma de schizo care este prezenta in absenta vreunei forme de psihoza.De fapt in schizo simpla nu exista psihoza ci absenta completa a afectelor, saracirea si deteriorarea gandirii, este afectata gandirea formala..Adica pe fond nu sunt derapaje sau ruperi de realitate dar ca si forma, gandirea si-a pierdut mult din consistenta, din volum.Asta inseamna ca poti gandi corect, logic dar mult mai putin, cu idei putine sarace in continut.Ce as putea sa fac in situatia asta?
Am luat si ad-uri dar fara nici un rezultat.Ajunsesem sa iau si 150 mg efectin, venlafaxina dar nu am simtit absolut nimic, din contra eram si mai absenta.Am mai luat si Cipralex o perioada, dar in zadar.In momentul de fata nu mai raspund la nici un tratament, fie el cu neuroleptice sau antidepresive.In plus, saracirea gandirii si aplatizarea afectiva completa nu cred ca mai tin de o depresie.Doctorita mi-a zis ca astea sunt simptomele caracteristice, dupa care se recunoaste schizo simpla.Este singura forma de schizo care este prezenta in absenta vreunei forme de psihoza.De fapt in schizo simpla nu exista psihoza ci absenta completa a afectelor, saracirea si deteriorarea gandirii, este afectata gandirea formala..Adica pe fond nu sunt derapaje sau ruperi de realitate dar ca si forma, gandirea si-a pierdut mult din consistenta, din volum.Asta inseamna ca poti gandi corect, logic dar mult mai putin, cu idei putine sarace in continut.Ce as putea sa fac in situatia asta?
Perseverenta asa cum ti-am mai spus ai nevoie probabil pe langa un antidepresiv si de ritalin sau adderal dar pt inceput incercam cu abilify dimineata ! Insa primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te hotarasti apoi sa scapi de vigilenta mamei si in acelasi timp sa ceri sprijinul colegilor de forum sa-ti trimita medicamentele respective tu neavand de unde le procura !
Cam asa as vedea eu strategia in ce te priveste !
Cam asa as vedea eu strategia in ce te priveste !
Buna tuturor,
Sunt foarte dezamagita.Starea mea nu se mai schimba, indiferent ce as face eu. Desi iau in continuare leponex, nu inregistrez nici cea mai mica ameliorare! Gandirea mi-e la fel de saraca, volumul de ganduri si idei este foarte redus, nu pot purta o conversatie, nu pot socializa, mi s-a redus extrem de mult capacitatea cognitiva, nu pot gandi nu ma pot integra social.Inainte de boala aveam o gandire logica, argumentativa si extrem de elastica.Din orice cuvant puteam dezvolta o idee pertinenta.Acum conversatiile mele se reduc la cateva propozitii si alea mult gandite si greu exprimate.In plus, ca si pana acum, nu am nici cea mai mica emotie, afectivitatea mi-a disparut complet, desi cand eram perfect sanatoasa aveam emotii vii si foarte puternice, de multe ori reprosandu-mi-se ca sunt prea patimasa.ACUM NU MAI POT SA VARS O LACRIMA, nimic nu ma impresioneaza, nu pot sa rad, sa plang, traiesc ca o leguma.Dar asta stiti deja, v-am spus-o de atatea ori..Saptamana viitoare merg la doctorita, spuneti-mi voi ce sa-i cer, ce sa-i spun? A trecut un an de cand am plans ultima oara, dar atunci eram pe alta schema de tratament. Din pacate, trat nu-mi ajuta si cognitia, de aceea am renuntat la el. Ce sa mai iau sa-mi revina trairile?Dar gandirea? Exista vreo schema de tratament minune si pt mine?
Va rog, astept raspunsul vostru!!
Cu drag
Sunt foarte dezamagita.Starea mea nu se mai schimba, indiferent ce as face eu. Desi iau in continuare leponex, nu inregistrez nici cea mai mica ameliorare! Gandirea mi-e la fel de saraca, volumul de ganduri si idei este foarte redus, nu pot purta o conversatie, nu pot socializa, mi s-a redus extrem de mult capacitatea cognitiva, nu pot gandi nu ma pot integra social.Inainte de boala aveam o gandire logica, argumentativa si extrem de elastica.Din orice cuvant puteam dezvolta o idee pertinenta.Acum conversatiile mele se reduc la cateva propozitii si alea mult gandite si greu exprimate.In plus, ca si pana acum, nu am nici cea mai mica emotie, afectivitatea mi-a disparut complet, desi cand eram perfect sanatoasa aveam emotii vii si foarte puternice, de multe ori reprosandu-mi-se ca sunt prea patimasa.ACUM NU MAI POT SA VARS O LACRIMA, nimic nu ma impresioneaza, nu pot sa rad, sa plang, traiesc ca o leguma.Dar asta stiti deja, v-am spus-o de atatea ori..Saptamana viitoare merg la doctorita, spuneti-mi voi ce sa-i cer, ce sa-i spun? A trecut un an de cand am plans ultima oara, dar atunci eram pe alta schema de tratament. Din pacate, trat nu-mi ajuta si cognitia, de aceea am renuntat la el. Ce sa mai iau sa-mi revina trairile?Dar gandirea? Exista vreo schema de tratament minune si pt mine?
Va rog, astept raspunsul vostru!!
Cu drag
@ perseverenta
Iti sugerez sa iei pix si carnetel si sa notezi toate lucrurile prin care a trecut si pe care le-a luat @ livia, ce a ajutat-o si in ce mod.
Este singurul caz asemanator pe care il avem pe Forum.
Iti sugerez sa iei pix si carnetel si sa notezi toate lucrurile prin care a trecut si pe care le-a luat @ livia, ce a ajutat-o si in ce mod.
Este singurul caz asemanator pe care il avem pe Forum.
In primul rand medicii ar trebui sa spuna pacientilor ca antipsihoticele date in doze de antipsihotic blocheaza receptorii de dopamina si deci ajuta doar pe simptomele pozitive incurajnd chiar pe cele negative din pacate, iar date in doze mici se folosesc ca AD eventual asociat cu un AD la depresii, ca incurajeaza dopamina deci ar ajuta pe negative dar nu pe pozitive.
Nu se incurca chestia asta ca e de bun simt. Ei la tine Perseverenta au incurcat si ti-au dat antipsihotice asa aiurea la doze de schizo, era normal sa nu te ajute, in afara de Seroquell care pe ala ti l-a dat bine, de aia si te-ai simtit mai bine.
Cu dumnezeu am si eu aceias parere cu Perseverenta. Suntem aici sa aflam solutii reale, nu fantasme si aiureli care nu ajuta la nimic.
In rest fata isi vrea viata inapoi, o inteleg f bine.
De ce sa nu gaseasca solutii aici ? O parere de colo, una de dincolo, asa dai de solutie pana la urma ca in fond si medicii ce fac ? Incearca si ei diverse combinatii, altceva nu fac.
Tu Prozac vorbesti de parca ei cine stie ce metode minune au diferind total de ce am da noi cu parerea !!!!
Medicamentele sunt aceleasi si alea de le stiu ei si alea de le-am studiat noi...se dau in diferite doze, se combina, combinatii pe care le stim si noi poate mai bine ca ei uneori, evident ca trebuie sa fim in evidenta lor, asta este altceva, si sa luam dapa ce ne dau ei oficial, ca nu avem voie sa luam aiurea, dar asta este altceva.
Din contra, uneori ei sunt mai dezinteresati ca noi si dau niste solutii naspa, ca dovada cum o tot aburesc pe Perseverenta.
Putem veni si noi cu propuneri la ei, discutam, analizam, constatam si aplicam cumva.
Aaa da, daca ar face ceva ce noi nu putem face, ar fi corect sa ne lasam total pe mana lor, dar asa nu merge.
Deci ptr Perseverenta eu mizez pe antipsihotice in doze de AD adica doze mici inclusiv Abilify, mai propun Stimulante gen Ritalin (Concerta), Elontril desi el nu este stimulant cu toate ca este tot un NDRI ca si Concerta.
Ar mai ramane dopamine agonists gen Dostinex si Mirapexin in doze mici deci nu in doze de Parkinson insa astia au risc ca dupa 3 luni de folosinta sa cazi mai tare in depresie si apatie, sau adca nu aveai, sa faci. Acesti dopamine agonists s-au dat si se dau in SUA in asociere cu un AD ptr anhedonie si apatie, Perseverenta nu are asa ceva dar tot aia e ca tot pe dopamina e problema, adica le are si pe astea la pachet in aplatizarea aia.
Sau daca o fi simptom de depresie, mai poate fi incercat si alt AD pur si simplu.
Nu se incurca chestia asta ca e de bun simt. Ei la tine Perseverenta au incurcat si ti-au dat antipsihotice asa aiurea la doze de schizo, era normal sa nu te ajute, in afara de Seroquell care pe ala ti l-a dat bine, de aia si te-ai simtit mai bine.
Cu dumnezeu am si eu aceias parere cu Perseverenta. Suntem aici sa aflam solutii reale, nu fantasme si aiureli care nu ajuta la nimic.
In rest fata isi vrea viata inapoi, o inteleg f bine.
De ce sa nu gaseasca solutii aici ? O parere de colo, una de dincolo, asa dai de solutie pana la urma ca in fond si medicii ce fac ? Incearca si ei diverse combinatii, altceva nu fac.
Tu Prozac vorbesti de parca ei cine stie ce metode minune au diferind total de ce am da noi cu parerea !!!!
Medicamentele sunt aceleasi si alea de le stiu ei si alea de le-am studiat noi...se dau in diferite doze, se combina, combinatii pe care le stim si noi poate mai bine ca ei uneori, evident ca trebuie sa fim in evidenta lor, asta este altceva, si sa luam dapa ce ne dau ei oficial, ca nu avem voie sa luam aiurea, dar asta este altceva.
Din contra, uneori ei sunt mai dezinteresati ca noi si dau niste solutii naspa, ca dovada cum o tot aburesc pe Perseverenta.
Putem veni si noi cu propuneri la ei, discutam, analizam, constatam si aplicam cumva.
Aaa da, daca ar face ceva ce noi nu putem face, ar fi corect sa ne lasam total pe mana lor, dar asa nu merge.
Deci ptr Perseverenta eu mizez pe antipsihotice in doze de AD adica doze mici inclusiv Abilify, mai propun Stimulante gen Ritalin (Concerta), Elontril desi el nu este stimulant cu toate ca este tot un NDRI ca si Concerta.
Ar mai ramane dopamine agonists gen Dostinex si Mirapexin in doze mici deci nu in doze de Parkinson insa astia au risc ca dupa 3 luni de folosinta sa cazi mai tare in depresie si apatie, sau adca nu aveai, sa faci. Acesti dopamine agonists s-au dat si se dau in SUA in asociere cu un AD ptr anhedonie si apatie, Perseverenta nu are asa ceva dar tot aia e ca tot pe dopamina e problema, adica le are si pe astea la pachet in aplatizarea aia.
Sau daca o fi simptom de depresie, mai poate fi incercat si alt AD pur si simplu.
@ perseverenta
Dr. T a zis doza maxima de injectie de Rispolept si 40 mg Paroxetina care lucreaza pe sentimente.
Dr. T a zis doza maxima de injectie de Rispolept si 40 mg Paroxetina care lucreaza pe sentimente.
Ce ciudat.... ce rau a ajuns OMUL.... si ce aberatii a ajuns sa creada...
.....ca sentimentele ranite, sufletul paralizat de durere si psihicul rupt in doua sa fie rezolvate cu injectii.
Vorba vine "rezolvate", ca in veacul veacurilor durerile sufletesti nu vor putea fi alinate si reparate cu chimicale!
Cand o accepta psihiatria ca sufletul si psihicul se repara tot asa cum au fost stricate, dar pe fir in jos, si nu pompand substante chimice in creier, atunci vor exista si cazuri de vindecari adevarate.
.....ca sentimentele ranite, sufletul paralizat de durere si psihicul rupt in doua sa fie rezolvate cu injectii.
Vorba vine "rezolvate", ca in veacul veacurilor durerile sufletesti nu vor putea fi alinate si reparate cu chimicale!
Cand o accepta psihiatria ca sufletul si psihicul se repara tot asa cum au fost stricate, dar pe fir in jos, si nu pompand substante chimice in creier, atunci vor exista si cazuri de vindecari adevarate.
Clara unde a facut ma dr T asta facultate ? Pe camp ?
Paroxetina pe ce sentimente actioneaza ? Pe sentimente.ro ? :)))))))))))))))).
Nu ti-a spus Perseverenta ca Rispolept NU i-a facut bine ? Plus ca doza maxima de Rispolept face invers adica aplatizeaza prin modul de actiune ! Blocheaza receptorii de Dopamina ca sa anuleze efectele pozitive ale schizofeniei, plus ca ala si sedeaza deci te face mai praf, deci le agraveaza pe cele negative. Poate ar ajuta in doze mici, dar asta chiar nu stiu, cel putin de Rispolept nu stiu.
Paroxetina este un AD din clasa SSRi si actioneaza ca Serotonina reuptake inhibitor, iar prin asta chiar este posibil sa duca la indiferenta dat fiind ca prea multa Serotonina in cortexul prefrontal inhiba secretia de Dopamina si Noradrenalina acolo, desi nu toti dezvolta asa zis-ul AAS (Antidepressant Apathy Syndrome) luand antidepresive din clasa SSRi.
Ca sa nu mai spun ca totodata stimularea receptorilor 5HT2C de Serotonina duce si ea la randul ei la o secretie redusa de dopamina si noradrenalina in cortex din pacate, ca automat ai si mai multa Serotonina si pe receptorii aia cu SSRI nu ?
Sigur ca Paroxetina ar putea sa-i mearga dar doar teoretic daca ce are ea ar fi un simptom depresiv, insa putin probabil.
Stiu ca tu nu stii si nu vrei sa stii, dar eu am explicat ptr cine stie.
Paroxetina pe ce sentimente actioneaza ? Pe sentimente.ro ? :)))))))))))))))).
Nu ti-a spus Perseverenta ca Rispolept NU i-a facut bine ? Plus ca doza maxima de Rispolept face invers adica aplatizeaza prin modul de actiune ! Blocheaza receptorii de Dopamina ca sa anuleze efectele pozitive ale schizofeniei, plus ca ala si sedeaza deci te face mai praf, deci le agraveaza pe cele negative. Poate ar ajuta in doze mici, dar asta chiar nu stiu, cel putin de Rispolept nu stiu.
Paroxetina este un AD din clasa SSRi si actioneaza ca Serotonina reuptake inhibitor, iar prin asta chiar este posibil sa duca la indiferenta dat fiind ca prea multa Serotonina in cortexul prefrontal inhiba secretia de Dopamina si Noradrenalina acolo, desi nu toti dezvolta asa zis-ul AAS (Antidepressant Apathy Syndrome) luand antidepresive din clasa SSRi.
Ca sa nu mai spun ca totodata stimularea receptorilor 5HT2C de Serotonina duce si ea la randul ei la o secretie redusa de dopamina si noradrenalina in cortex din pacate, ca automat ai si mai multa Serotonina si pe receptorii aia cu SSRI nu ?
Sigur ca Paroxetina ar putea sa-i mearga dar doar teoretic daca ce are ea ar fi un simptom depresiv, insa putin probabil.
Stiu ca tu nu stii si nu vrei sa stii, dar eu am explicat ptr cine stie.
Si este posibil cum ai spus tu Clara sa fie si un simptom de depresie ramas, nu este exclus !!!
Adica sa nu mai aiba altele dar doar acesta, e destul de complicat.
In cazul asta ar trebui sa raspunda la AD-uri, insa care umbla pe aria asta ? Mai greu.
Adica sa nu mai aiba altele dar doar acesta, e destul de complicat.
In cazul asta ar trebui sa raspunda la AD-uri, insa care umbla pe aria asta ? Mai greu.
Buna tuturor,
N-am mai intrat demult pe acest forum, pentru ca starea mea de sanatate nu s-a imbunatatit deloc.Gandirea este profund saracita, nu am idei, ganduri, nu pot purta o conversatie cu cineva.Si nu mai am deloc emotii, nu pot sa plang, sa rad, pur si simplu nu mai SIMT NIMIC, NU AM AFECTIVITATE.
De aceea, va rog pe voi cei care intrati aici sa-mi recomandati un medic din Bucuresti care ar fi specializat pe simptomele negative ale schizofreniei.Imi trebuie neaparat cineva care are experienta in acest domeniu pentru ca la mine in oras nu gasesc un asemenea medic. Va rog mult informati-va si dati-mi un raspuns!
Va multumesc!
N-am mai intrat demult pe acest forum, pentru ca starea mea de sanatate nu s-a imbunatatit deloc.Gandirea este profund saracita, nu am idei, ganduri, nu pot purta o conversatie cu cineva.Si nu mai am deloc emotii, nu pot sa plang, sa rad, pur si simplu nu mai SIMT NIMIC, NU AM AFECTIVITATE.
De aceea, va rog pe voi cei care intrati aici sa-mi recomandati un medic din Bucuresti care ar fi specializat pe simptomele negative ale schizofreniei.Imi trebuie neaparat cineva care are experienta in acest domeniu pentru ca la mine in oras nu gasesc un asemenea medic. Va rog mult informati-va si dati-mi un raspuns!
Va multumesc!
livia sa stii ca de 1 an si jumatate sunt in situatia ta!boala mea psihica a debutat cu o psihoza cu halucinatii fff nasoale
(vedeam negru in fata ochilor, auzeam voci, mi se ingrosase vocea si spuneam mereu ca sunt in iad si o sa mor plus alte tampenii).si la fel am mintea goala, nu mai retin mare lucru, imi lipsesc trairile, nu am emotii, nu mai am sentimente, nu mai
vibrez la auzul melodiilor, nu ma mai pot indragosti, nimic nu ma mai impresioneaza etc, cred k stii si u.acum iau cipralex de
10 mg 2 pe zi, irropia de 5 mg una seara si am luat si rivotril care acum mi l-a scos.ce alte remedii mai stii ca sa ne revenim si noi la ce am fost odata.sa gandim si sa simtim ca niste oameni normali?eu am fost si prin preoti, ma spovedesc, ma impartasesc, merg la SF Maslu, la dezlegari, dar merg mai mult k asa faceam inainte de boala;acum sunt ca un robot nu mai simt nici-o satisfactie, nici-o bucurie, nici macar k vin sarbatorile de iarna!astept sa imi raspunzi cat mai repede!
(vedeam negru in fata ochilor, auzeam voci, mi se ingrosase vocea si spuneam mereu ca sunt in iad si o sa mor plus alte tampenii).si la fel am mintea goala, nu mai retin mare lucru, imi lipsesc trairile, nu am emotii, nu mai am sentimente, nu mai
vibrez la auzul melodiilor, nu ma mai pot indragosti, nimic nu ma mai impresioneaza etc, cred k stii si u.acum iau cipralex de
10 mg 2 pe zi, irropia de 5 mg una seara si am luat si rivotril care acum mi l-a scos.ce alte remedii mai stii ca sa ne revenim si noi la ce am fost odata.sa gandim si sa simtim ca niste oameni normali?eu am fost si prin preoti, ma spovedesc, ma impartasesc, merg la SF Maslu, la dezlegari, dar merg mai mult k asa faceam inainte de boala;acum sunt ca un robot nu mai simt nici-o satisfactie, nici-o bucurie, nici macar k vin sarbatorile de iarna!astept sa imi raspunzi cat mai repede!
livi86 ma numesc georgiana moraru, am 27 de ani si ma confrunt si eu cu aceleasi simptome pe care le ai si tu de 1 an si
jumatate;in prezent fac tratament cu cipralex ca antidepresiv si cu irropia ca antipsihotic;nici eu nu stiu ce sa mai fac k sa simt si eu din nou emotii si sentimente!da mi adresa ta de facebook sau cauta -ma tu cu numele meu ca sa vorbim mai multe, te rog!
jumatate;in prezent fac tratament cu cipralex ca antidepresiv si cu irropia ca antipsihotic;nici eu nu stiu ce sa mai fac k sa simt si eu din nou emotii si sentimente!da mi adresa ta de facebook sau cauta -ma tu cu numele meu ca sa vorbim mai multe, te rog!
Buna ziua am si eu o nelamurire la varsta de20 de ani am cazut intr-o depresie urata de atunci am mai avut depresi adica ma enervez aproape din orce aminpresea ca o sa ma abandoneze toata lumea plang foarte des am dureri de cap si mai ales la anumitesunete sau cand mi se pare ceva neinregula sunt niste dureri fulgeratoare am fost la un pshiolog dar mi-au dat niste medicammente de epileptici care ma-m refuzat sa le iau, mise mai intampla sa am voturi de memorie, ma emoztionez repede plang si din plansdevin destul de agresiva cu cine sta langa mine, ma linistesc doardaca nu zice nimc si ma mangaie, crizele de nervi sunt urate am o fortza in mine care nu o pot descrie si vroiam sa zic ca am avut si acuma mai am cate o data o voce in cap si la prima depresie mi-am auzit nume cum mar fi strigat cineva dar nu era nimeni de multe ori nu reusesc sa vorbesc cu nimeni nu ma intelege sperca ati inteles ce am vrut sa scriu.
@ papusica1
Trebuie sa va evalueze un medic psihiatru si sa va dea un tratament de intretinere.
Luati ce va dau medicii, caci nu va doresc raul.
Din acest motiv s-au facut medicamentele. Ca sa ne ajutam cu ele.
Pace.
Trebuie sa va evalueze un medic psihiatru si sa va dea un tratament de intretinere.
Luati ce va dau medicii, caci nu va doresc raul.
Din acest motiv s-au facut medicamentele. Ca sa ne ajutam cu ele.
Pace.
sunt la fel ca si perseverenta.daca pe ea a-ti ajutat-o cumva va rog ajutati-ma si pe mine!
@ georgy_ana2386
Citeste postarile Liviei, care a avut oarecum ce ai tu.
http://forum.romedic.ro/prod/Tratament_prin_suflet_bun__077381.html
Citeste postarile Liviei, care a avut oarecum ce ai tu.
http://forum.romedic.ro/prod/Tratament_prin_suflet_bun__077381.html
De 5 ani ma confrunt si eu cu aceasta problema, care in termeni de specialitate se numeste anhedonie.Aceasta boala este punctul culminant al depresiei majore.Dupa aproximativ 4 ani de depresie majora in adolescenta, am inceput treptat sa simt cum emotiile si sentimentele incep sa scada in intensitate, intr-un an ajungand aproape de zero si de atunci au mai trecut 5 ani de anhedonie completa, desi in acesti 5 ani n-am mai fost deprimat si am invatat sa gandesc numai pozitiv.Mentionez ca in aceasta perioada nu am luat niciun fel de medicament antidepresiv (sunt persoane pe forumuri care spun ca au inceput sa sufere de anhedonie dupa ce au inceput tratament cu antidepresive, insa nu e cazul meu).Abia in acest moment am inceput sa realizez ca am o problema si am inceput sa merg pe la medici.Am facut toate analizele de sange posibile, de la cele banale la cele endocrinologice si toate au iesit normale, am fost si la neurolog unde mi s-a facut o electroencefalograma si o tomografie computerizata, si acestea au iesit normale.Neurologul a fost cel care a luat in considerare depresia si mi-a prescris coaxil.Am luat coaxil timp de o luna dupa care am renuntat deoarece ma simteam mai rau.De atunci am renuntat sa mai merg la medici pentru ca am realizat ca nu ma pot ajuta si mai cheltuiam si bani pe consultatii.Am inceput sa citesc pe forumuri straine, pe care sunt o gramada de oameni care sufera de boala asta si am inceput sa experimentez pe cont propriu diferite medicamente (cele care necesitau precriptie medicala le luam cu o reteta trasa la imprimanta si cu o parafa falsificata.a mers de fiecare data).Vreau sa spun ca am incercat tot ce se putea incerca, de la antidepresive si anxiolitice, la medicamente care influenteaza sistemul endocrin, ajungand in final la toate suplimentele alimentare care au ca target sistemul nervos si sistemul endocrin.Nimic nu a adus vreo imbunatatire, ba chiar unele inrautateau simptomele.Singurul caz de vindecare de anhedonie de pe forumuri, este al unei persoane care zice ca a luat suplimente pe baza de radacina de lemn dulce.Am incercat si acest supliment fara nicio reusita.Am ajuns la concluzia ca depresia si ulterior anhedonia sunt boli ale sufletului, care nu pot fi tratate cu medicamente.Medicamentele incearca sa trateze simptomele dar nu cauza.Gandurile negative prezente in depresie ne epuizeaza sufletele de energie, rezultatul fiind anhedonia.Nu ne ramane decat sa ne impunem sa gandim numai pozitiv tinand cont cat rau ne-a facut depresia si sa nu mai punem la suflet orice nimic, numai asa putem sa-i acordam mintii sansa de vindecare, oricat de mult ar dura.Mintea este mult prea complexa ca sa fie tratata cu o pastila.
Am un gol mintal nu am ganduri de nici un fel si memoria e slaba foarte tare ce pot face?
Livia am aceeasi problema ca tine nu am ganduri am capu gol am memoria varza si nu pot tine minte nimic, ce ai facut ai rezolvat problema daca da, cum dami mesaj te rog
buna ziua am si eu o problema foarte serioasa am 19 ani si am fost internat in spital cu diagnosticu tulburare psihotica polimorfa eu consider ca este un diagnostic gresit mi sa dat tratment rispolept, pe care l-am luat o perioada apoi am renuntat la el pentru ca nu ma simteam bine dupa putin timp de cand am iesit din spital am incept sa ma simt blocat nu mai puteam sa vorbesc nu am idei, ganduri, nu ma simteam in stare sa fac nimic nu ma puteam concentra nici macar la un film si starea asta se prelungeste de 4 luni simt ca nu pot iesi din ea, nu vad rezolvarea as fi recunoscator daca persoane care au patit la fel ar lua legatura cu mine sa imi spuna cum au rezolvat situatia multumesc frums id de facebook alin.teodor.9
@ Alinsasha
Livia a imbinat tratamentul dat de medic cu credinta si faptele bune.
Da click pe numele ei si citeste-i postarile si istoria.
Livia a imbinat tratamentul dat de medic cu credinta si faptele bune.
Da click pe numele ei si citeste-i postarile si istoria.
Asa i, Clara are dreptate. Cel putin intr o mare masura. Spun asta pt ca am urmarit evolutia Liviei si este absolut remarcabila si reprezinta un semn de incurajere pt toti cei care ne luptam cu situatia asta ingrata.
Spun in mare masura, pt ca ( spre binele tau sper sa nu fie cazul ) de cele mai multe ori drumul e lung si greu, presupunand sa o iei iarasi si iarasi de la capat experimentand o alta schema de tratament, sa ti pui din nou speranta in medicatia care te va scoate, , la lumina, , .
Culmea sau ironia sortii este ca in situatia noastra este nevoie de tarie psihica mai mult decat in orice patologie. Si la fel si de rabdare.
Succes si sanatate !
Spun in mare masura, pt ca ( spre binele tau sper sa nu fie cazul ) de cele mai multe ori drumul e lung si greu, presupunand sa o iei iarasi si iarasi de la capat experimentand o alta schema de tratament, sa ti pui din nou speranta in medicatia care te va scoate, , la lumina, , .
Culmea sau ironia sortii este ca in situatia noastra este nevoie de tarie psihica mai mult decat in orice patologie. Si la fel si de rabdare.
Succes si sanatate !
Noul an să vă aducă speranţă, sănătate şi fericire!
La mulţi ani!
Gabriel PÈ‹rvan psihoterapeut
La mulţi ani!
Gabriel PÈ‹rvan psihoterapeut
Costy2007, ţi-am dat un mesaj privat, verifică mesageria.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6anxietate, atacuri de panica
- 6Sotul meu are tulburare schizoafectiva
- 8anxietate generalizata pe fond ciclotimic
- 1ce evolutii au bolile psihice
- 10Tulburare anxios depresiva
- 13Atac de panica?
- 20Mari probleme. au aparut situatii de anxietate, stres, nervi dar si putin T.O.C.
- 24Tulburare de personalitate psihastenica
- 4stres si panica
- 6Oare sufar de atac de panica?
- 11Batai slabe ale inimii, senzatia de oprire a inimii, nu imi simt pulsul uneori
- 3Anxietate, TOC, atacuri de panica
- 2Extrasistole ventriculare
- 6Anxietate
- 0Anxietatea generalizata si atacuri de panica
- 3Se poate scapa de anxietate
- 2Despre anxietatea cronică - de 15 ani sufăr de anxietate
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica Tulburare schizoafectiva Tulburarea de depersonalizare Pierderea memoriei golul mental
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: