Genunchi stâng rigid, cu dureri

04-02-2023
Lenibaier
Nu este medic/terapeut
Lenibaier
În urma rmn făcut au reieșit următoarele:ligament încrucișat anterior cu leziuni fibrilare fără ruptură. Ligament încrucișat posterior fără ruptură ligament colateral ușor edematizat fără ruptură. Menisc medial corn și corp posterior cu leziuni degenerative liniare grad II/III.Menisc lateral corn anterior cu leziune liniară grad II și corn posterior cu semnal neomogen la nivelul rădăcinii posterioare. Chist parameniscal antero lateral. Acumulare lichidiana supra și retro patelar în cantitate medie. Chist Backer septata de 40/20 mm.Ascutirea spinelor tibiale și mici osteofite marginale platouri tibiale. Chiste osoase degenerative subcondrale condil femural lateral posterior s și platou tibial lateral. Se poate vindeca sau necesită artroscopie?Genunchiul este așa din octombrie 2022.Mulțumesc pt.eventualul răspuns
3 comentarii
0
04-02-2023, ora 13:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si eforturi practicate, antecedente traumatice sau reumatologice etc.
Asteptam elemente cu adevarat relevante (textul trimis nu are nici o relevanta practica).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
04-02-2023, ora 14:12
Lenibaier
Nu este medic/terapeut
Lenibaier
Am 55 de ani, 1.60 m înălțime, 65 kg greutate. Am poliartrita reumatoida. În octombrie am căzut far nu pe piciorul afectat. De atunci se tot umflă și e tot mai rău. Lucrez 8 ore în picioare. Acum dacă iau ceva mai greu în mâini și încerc să pășesc mă doare rău de tot.
0
04-02-2023, ora 15:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Probabil genunchiul este distrus ca urmare a bolii severe de sange (poliartrita reumatoida), din cauza kilogramelor in exces si a efortului fizic fabulos.
Trebuie sa va concentrati doar pe aceste trei cauze.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: