Genunchi stâng rigid, cu dureri
În urma rmn făcut au reieșit următoarele:ligament încrucișat anterior cu leziuni fibrilare fără ruptură. Ligament încrucișat posterior fără ruptură ligament colateral ușor edematizat fără ruptură. Menisc medial corn și corp posterior cu leziuni degenerative liniare grad II/III.Menisc lateral corn anterior cu leziune liniară grad II și corn posterior cu semnal neomogen la nivelul rădăcinii posterioare. Chist parameniscal antero lateral. Acumulare lichidiana supra și retro patelar în cantitate medie. Chist Backer septata de 40/20 mm.Ascutirea spinelor tibiale și mici osteofite marginale platouri tibiale. Chiste osoase degenerative subcondrale condil femural lateral posterior s și platou tibial lateral. Se poate vindeca sau necesită artroscopie?Genunchiul este așa din octombrie 2022.Mulțumesc pt.eventualul răspuns
3 comentarii
Buna ziua,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si eforturi practicate, antecedente traumatice sau reumatologice etc.
Asteptam elemente cu adevarat relevante (textul trimis nu are nici o relevanta practica).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si eforturi practicate, antecedente traumatice sau reumatologice etc.
Asteptam elemente cu adevarat relevante (textul trimis nu are nici o relevanta practica).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Am 55 de ani, 1.60 m înălțime, 65 kg greutate. Am poliartrita reumatoida. În octombrie am căzut far nu pe piciorul afectat. De atunci se tot umflă și e tot mai rău. Lucrez 8 ore în picioare. Acum dacă iau ceva mai greu în mâini și încerc să pășesc mă doare rău de tot.
Probabil genunchiul este distrus ca urmare a bolii severe de sange (poliartrita reumatoida), din cauza kilogramelor in exces si a efortului fizic fabulos.
Trebuie sa va concentrati doar pe aceste trei cauze.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Trebuie sa va concentrati doar pe aceste trei cauze.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2de 2 luni genunchiul stang ma doare f rau
- 16dureri genunchi
- 4Durere genunchi!
- 52Ma dor genunchii si pocnesc!
- 2Durere genunchi (rotula)
- 13osteoporoza si durere de genunchi
- 0dureri de genunchi si coate
- 6Am dureri de genunchi cand ploua!
- 4Durere in gamba urmata de de durere la genunchi
- 2durere genunchi
- 1Durere sub genunchi