Durere la genunchiul stâng
Bună, astăzi am fost la doctor şi am făcut o radiografie la genunchiul stâng, diagnosticul nu a fost tocmai bun, am fost întrebat ce am păţit la genunchi, eu am rămas blocată, nu am făcut nimica, doar căzături în copilărie, diagnosticul a fost: modificări incipiente de gonartroză şi efilarea spinelor tibiale.
Vă rog frumos să-mi spuneţi ce înseamnă, ce pot face, cât este de grav? AJUTOR !!!! nu-mi pot permite să măî înbolnăvesc. Vă mulţumesc!
Vă rog frumos să-mi spuneţi ce înseamnă, ce pot face, cât este de grav? AJUTOR !!!! nu-mi pot permite să măî înbolnăvesc. Vă mulţumesc!
3 comentarii
Efilarea spinelor tibiene in deamna ca cele doua prelungiri(spine) de la capatul tibiei s-au subtiat.(tibia este osul lung si gros al piciorului situat intre genunchi si glezna) Cat despre gonartroza te poti informa pe----------*, Dictionar -termeni medicali, tastand in casuta de cautare :gonartroza
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
Buna ziua. Am 37 de ani si in urma durerilor groaznice de la genunchiul stang am facut o radiografie. Pe diagnostic scrie efilarea spinelor tibiale bilateral. Am mers la medicul de specialitate care mi-a recomandat 10 sedinte de fizioterapie. Durerile au trecut. Intrebarea mea este daca in aceste conditii pot sa mai practic sport: tenis, fotbal. Eventual daca ar putea sa-mi explice cineva ce este aceasta "efilare", de ce a aparut si ce ar trebui sa fac sa nu mai am probleme cu genunchiul! Va multumesc!
Buna ziua!
Ceea ce descrieti D-voastra, atat clinic (simptome) cat si radiologic (acea "efilare"), reprezinta semne de distrugere a cartilajului articular (gonartroza).
Gonartroza se datoreaza atat suprasolicitarii fizice (este tipica sportivilor) cat si supraponderabilitatii (gonartroza este tipica la obezi).
Nu exista absolut nici un tratament pentru "repararea" cartilajului distrus, iar singura solutie rezonabila pentru ameliorarea durerilor este evitarea stricta a sporturilor agresive pentru genunchi (foot-ball, tenis, jogging, stepper etc etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Ceea ce descrieti D-voastra, atat clinic (simptome) cat si radiologic (acea "efilare"), reprezinta semne de distrugere a cartilajului articular (gonartroza).
Gonartroza se datoreaza atat suprasolicitarii fizice (este tipica sportivilor) cat si supraponderabilitatii (gonartroza este tipica la obezi).
Nu exista absolut nici un tratament pentru "repararea" cartilajului distrus, iar singura solutie rezonabila pentru ameliorarea durerilor este evitarea stricta a sporturilor agresive pentru genunchi (foot-ball, tenis, jogging, stepper etc etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Contuzie genunchi.
- 1inflamatie a genunchiului durere an zona acestuia.
- 8Durere la picior, cand nu face efort
- 0durere genunchi de vreo 2 saptamani
- 11durere genunchi
- 63Dureri picioare de la genunchi in jos + amorteala picioare
- 0Leziune grad 3 menisc intern (segment posterior) genunchi drept
- 1Dureri genunchi
- 1durere de genunchi dupa bai fierbinti
- 12durere picior genunchi tanar 20 ani
- 1Lovitura genunchi durere
- 4Dureri genunchi si umflarea picioarelor
- 6Operatie menisc, operatie menisc + lia - interpretare rmn dupa cazatura
- 2Am o problema cu genunchi :(
- 4Dupa 10 luni de la operatia LIA si menisc nu pot merge normal si am dureri
- 1Durere genunchi
- 1Durere la genunchi şi umflarea gleznelor
- 2Durere genunchi
Mai multe informații despre: Genunchiul Durere de genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Sindrom dureros patelofemural (genunchiul alergătorului)
- Durere de genunchi
- Durere de rotulă
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: