Fractura metatarsian

05-01-2015
alexandru996
Nu este medic/terapeut
alexandru996
Buna ziua! Sunt barbat, 18 ani, 1, 88, 70 kg si am avut recent o fractura oblica la metatarsian V, fara deplasare. As dori sa stiu in cat timp se poate da ghipsul jos (medicul a spus 3-4 saptamani, dar nu a fost nici el sigur), si daca se poate intr-o saptamana, doua de dupa sa ma recuperez si sa pot folosi ca inainte piciorul. Am sa postez si imaginea cu radiografia, daca e nevoie.
Multumesc anticipat.
5 comentarii
0
05-01-2015, ora 17:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista cateva zeci de tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente si prognostice fundamental diferite.
In 99, 99% din cazuri gipsul este total inutil.
Cat priveste perioada de vindecare, aceasta variaza intre 7 si 24 de luni, in functie de tipul fracturii.
Prin urmare, logic, nu se pune problema sa va "recuperati" in 1-2-3-4 saptamani...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
05-01-2015, ora 20:56
alexandru996
Nu este medic/terapeut
alexandru996
Mi se pare ciudat, avand in vedere ca fractura nu este mare, chiar deloc, seamana cu o aschie desprinsa, iar doctorul a spus ca as fi apt de la inceputu lunii viitoare.
0
05-01-2015, ora 20:58
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Eu v-am precizat care este atitudinea optima in aceste fracturi.
D-voastra puteti actiona asa cum doriti, in fond sunteti raspunzator pentru propria sanatate si nu va poate obliga nimeni sa respectati tratamentul corect...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-01-2016, ora 21:08
cryssty1
Nu este medic/terapeut
cryssty1
buna ziua Doamna Doctor am o intrebare legata de fractura metatarsiana 5 l.am avut in ghips si l.am scos dar e tot umflat si vanat ce sa fac?e de bine?am facut injectii cu faxiparine cat l.am avut in ghips da ma tem ca e vanat si umflat si unde am fractura e rosu pielea ce sa fie?
0
07-01-2016, ora 21:54
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista zeci de tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, având tratamente profund diferite, de la tratament funcţional si pana la imobilizare in cizma gipsata 2-4 luni, chiar intervenţie chirurgicală.
Stabilirea tratamentului corect necesita studierea radiografiilor.
Va stau la dispoziţie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: