Fractura metatarsian
Buna ziua! Sunt barbat, 18 ani, 1, 88, 70 kg si am avut recent o fractura oblica la metatarsian V, fara deplasare. As dori sa stiu in cat timp se poate da ghipsul jos (medicul a spus 3-4 saptamani, dar nu a fost nici el sigur), si daca se poate intr-o saptamana, doua de dupa sa ma recuperez si sa pot folosi ca inainte piciorul. Am sa postez si imaginea cu radiografia, daca e nevoie.
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
5 comentarii
Buna ziua!
Exista cateva zeci de tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente si prognostice fundamental diferite.
In 99, 99% din cazuri gipsul este total inutil.
Cat priveste perioada de vindecare, aceasta variaza intre 7 si 24 de luni, in functie de tipul fracturii.
Prin urmare, logic, nu se pune problema sa va "recuperati" in 1-2-3-4 saptamani...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista cateva zeci de tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente si prognostice fundamental diferite.
In 99, 99% din cazuri gipsul este total inutil.
Cat priveste perioada de vindecare, aceasta variaza intre 7 si 24 de luni, in functie de tipul fracturii.
Prin urmare, logic, nu se pune problema sa va "recuperati" in 1-2-3-4 saptamani...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Mi se pare ciudat, avand in vedere ca fractura nu este mare, chiar deloc, seamana cu o aschie desprinsa, iar doctorul a spus ca as fi apt de la inceputu lunii viitoare.
Eu v-am precizat care este atitudinea optima in aceste fracturi.
D-voastra puteti actiona asa cum doriti, in fond sunteti raspunzator pentru propria sanatate si nu va poate obliga nimeni sa respectati tratamentul corect...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
D-voastra puteti actiona asa cum doriti, in fond sunteti raspunzator pentru propria sanatate si nu va poate obliga nimeni sa respectati tratamentul corect...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
buna ziua Doamna Doctor am o intrebare legata de fractura metatarsiana 5 l.am avut in ghips si l.am scos dar e tot umflat si vanat ce sa fac?e de bine?am facut injectii cu faxiparine cat l.am avut in ghips da ma tem ca e vanat si umflat si unde am fractura e rosu pielea ce sa fie?
Buna ziua!
Exista zeci de tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, având tratamente profund diferite, de la tratament funcţional si pana la imobilizare in cizma gipsata 2-4 luni, chiar intervenţie chirurgicală.
Stabilirea tratamentului corect necesita studierea radiografiilor.
Va stau la dispoziţie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista zeci de tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, având tratamente profund diferite, de la tratament funcţional si pana la imobilizare in cizma gipsata 2-4 luni, chiar intervenţie chirurgicală.
Stabilirea tratamentului corect necesita studierea radiografiilor.
Va stau la dispoziţie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4fractura metatars 5 cu depladare si fractura a osului de la glezna
- 13durere la tuberozitate metatarsianul V
- 1Durere genunchi si metatarsian
- 1Fractura cap metatarsiene
- 1Fractura metatarsal 5 picior drept
- 9Fractura oblica cu deplasare metatarsian v
- 7Fractura metatarsian V fara deplasare
- 8Fractura metatarsiene
- 9Fractura baza metatarsian V cu minima deplasare
- 13Aspenter in loc de fraxiparine
- 1Fractura oase metatarsiene
- 5Fractura baza metatarsian V la piciorul stang
- 1Fractura diafizara metatars deget 5 drept
- 1Fisura bază metatarsian 5
- 1Fractura subcapitala metatars 2, 3, 4 fara deplasare
- 3Fractura fara deplasasare Metars V
- 1Fractura metatarsian V
- 1Purtarea corecta a ortezei pentru o “ Fractura oblica completa cu deplasare metatars V”
- 1Fractura metatarsian 5, fara deplasare
Mai multe informații despre: factura de metatarsian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: