fractura metatarsian 5 la piciorul stang

22-06-2011
Tely
Nu este medic/terapeut
Tely
fractura metatarsian 5 la piciorul sting, prin caderea uni obiect greu(menghina)pe laba piciorului.Cliseu, proteza gipsata-va rog sa-mi raspundeti daca se poate, ceva de timpul efectiv de imobilizare si daca pot sa renunt mai devreme la atela.Precizez ca fractura este cu deplasare minima ceea ce ma facut sa ma duc mai tirziu la medic(2zile)intrucit am crezut cae o banala trauma.Va multumesc..
3 comentarii
0
22-06-2011, ora 23:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Exista nenumarate varietati de fracturi al metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite, de la cel functional si pana la imobilizare gipsata stricta pentru 2-4 luni, fara sa excludem si interventia chirurgicala.
Prin urmare, ce tip de fractura aveti???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
30-06-2011, ora 18:14
Tely
Nu este medic/terapeut
Tely
Buna seara si multumesc pentru raspuns chiar daca nu m-am facut inteles.Mi sa facut o imobilizare a labei piciorului printr-o atela gipsata talpa si o parte din tibie cu recomandarea de a reveni peste 30 de zile la o noua radiografie si eliminarea atelei.Diagnosticul este fractura cu minima deplasare fara o alta interventie dar dupa aproape doua saptamini piciorul se umfla mai ales in timpul zilei iar degetele isi schimba culoarea spre rosu-violet.E adevarat ca durerile mai revin uneori dar cu intensitate mica ceea ce le face mai usor de suportat, dar as vrea sa stiu daca am voie ma mai sprijin pe picior si cam dupa cit timp se sudeaza oasele pentru ca unii sfatuitori ai mei spun ca e ceva minor si ar trebui sa renunt la gips daca ma simt mai biniisor.Nu stiu daca e bine si de aceea va cer parerea..multumesc.
0
30-06-2011, ora 20:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cred ca nu m-ati inteles: exista nenumarate varietati de fracturi al metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite, de la cel functional si pana la imobilizare gipsata stricta pentru 2-4 luni, fara sa excludem si interventia chirurgicala.
Imobilizarea gipsata pe care o descrieti este inutila in 99% din cazuri. In restul de 1% se impune o imobilizare stricta in cizma gipsata pentru 2-4 luni, fara posibilitatea sprijinului podal.
Atitudinea terapeutica trebuie sa fie indicata de catre un ortoped care sa stie ca exista 5 tipuri de fracturi ale bazei metatarsianului 5, cu tratamente profund diferite (si in nic un caz dintre cele cunoscute atela gipsata nu este utila).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: