Fractura baza metatarsian V la piciorul stang

04-12-2018
anonim23123123
Nu este medic/terapeut
anonim23123123
M-am lovit la picior joi in timp ce alergam dupa autobuz, iar la doctor am ajuns abia astazi. Mentionez ca inainte sa ajung la doctor inflamatia a disparut aproape complet, iar eu am inceput sa umblu folosind initial calcaiul, iar mai apok talpa piciorului, evident schiopatand.

Dupa examinare mi s-a pus o atela din ghips pana la genunchi, care mi s-a zis ca va trebui sa o port timp de 3-4 saptamani. De asemenea, mi-au fost prescrise anticoagulante pe toata perioada recuperarii (deci 4 saptamani de injectii in burta )

Din moment ce fractura nu este una grava, chiar sunt necesare atela si injectiile? Nu e indeajuns sa mentin piciorhl imobil si sa fac repaus la pat?
5 comentarii
0
04-12-2018, ora 21:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Exista nenumarate tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite: de la orteze diverse si pana la imobilizare gipsata stricta sau interventie chirurgicala.
Conduita terapeutica sa stabileste, evident, in functie de imaginea radiografica a fracturii, dar si de datele personale ale pacientului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
04-12-2018, ora 22:09
anonim23123123
Nu este medic/terapeut
anonim23123123
Nu este totusi putin exagerat sa mi se recomande injectii zilnice cu anticoagulante?
1
04-12-2018, ora 23:28
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Daca se impune imobilizarea, aceste injectii sunt indispensabile.
In lipsa lor riscati sa faceti cheaguri pe venele gambei si sa muriti prin embolie pulmonara,
Puteti citi chiar aici, pe forum, despre consecintele unei tromboprofilaxii aparent ineficace
https://www.romedic.ro/forum/embolie-dupa-artroscopie-menisc-108830
In schimb, daca fractura nu necesita imobilizare (este cazul a 99% dintre fracturile metatarsianului 5), nu este necesara trombo-profilaxia (injectiile mentionate)
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-12-2018, ora 19:52
anonim23123123
Nu este medic/terapeut
anonim23123123
As vrea sa intreb daca este normal sa mi se invineteasca degetele de la piciorul traumatizat. Ar trebui sa ma intorc la spital? Mentionez ca a trecut mai bine de o saptamana de la fractura si abia acum am observat invinetirea.
0
08-12-2018, ora 20:16
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Este absolut normal, se intampla in 100% din cazuri.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: