Fractura baza metatarsian V la piciorul stang
M-am lovit la picior joi in timp ce alergam dupa autobuz, iar la doctor am ajuns abia astazi. Mentionez ca inainte sa ajung la doctor inflamatia a disparut aproape complet, iar eu am inceput sa umblu folosind initial calcaiul, iar mai apok talpa piciorului, evident schiopatand.
Dupa examinare mi s-a pus o atela din ghips pana la genunchi, care mi s-a zis ca va trebui sa o port timp de 3-4 saptamani. De asemenea, mi-au fost prescrise anticoagulante pe toata perioada recuperarii (deci 4 saptamani de injectii in burta )
Din moment ce fractura nu este una grava, chiar sunt necesare atela si injectiile? Nu e indeajuns sa mentin piciorhl imobil si sa fac repaus la pat?
Dupa examinare mi s-a pus o atela din ghips pana la genunchi, care mi s-a zis ca va trebui sa o port timp de 3-4 saptamani. De asemenea, mi-au fost prescrise anticoagulante pe toata perioada recuperarii (deci 4 saptamani de injectii in burta )
Din moment ce fractura nu este una grava, chiar sunt necesare atela si injectiile? Nu e indeajuns sa mentin piciorhl imobil si sa fac repaus la pat?
5 comentarii
Buna seara,
Exista nenumarate tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite: de la orteze diverse si pana la imobilizare gipsata stricta sau interventie chirurgicala.
Conduita terapeutica sa stabileste, evident, in functie de imaginea radiografica a fracturii, dar si de datele personale ale pacientului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista nenumarate tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite: de la orteze diverse si pana la imobilizare gipsata stricta sau interventie chirurgicala.
Conduita terapeutica sa stabileste, evident, in functie de imaginea radiografica a fracturii, dar si de datele personale ale pacientului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu este totusi putin exagerat sa mi se recomande injectii zilnice cu anticoagulante?
Daca se impune imobilizarea, aceste injectii sunt indispensabile.
In lipsa lor riscati sa faceti cheaguri pe venele gambei si sa muriti prin embolie pulmonara,
Puteti citi chiar aici, pe forum, despre consecintele unei tromboprofilaxii aparent ineficace
https://www.romedic.ro/forum/embolie-dupa-artroscopie-menisc-108830
In schimb, daca fractura nu necesita imobilizare (este cazul a 99% dintre fracturile metatarsianului 5), nu este necesara trombo-profilaxia (injectiile mentionate)
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
In lipsa lor riscati sa faceti cheaguri pe venele gambei si sa muriti prin embolie pulmonara,
Puteti citi chiar aici, pe forum, despre consecintele unei tromboprofilaxii aparent ineficace
https://www.romedic.ro/forum/embolie-dupa-artroscopie-menisc-108830
In schimb, daca fractura nu necesita imobilizare (este cazul a 99% dintre fracturile metatarsianului 5), nu este necesara trombo-profilaxia (injectiile mentionate)
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
As vrea sa intreb daca este normal sa mi se invineteasca degetele de la piciorul traumatizat. Ar trebui sa ma intorc la spital? Mentionez ca a trecut mai bine de o saptamana de la fractura si abia acum am observat invinetirea.
Este absolut normal, se intampla in 100% din cazuri.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Fractura Metatarsian.. dupa cat timp pot alerga din nou?
- 5Fractura metatarsiene
- 6Factura metatarsian 4 picior stange.. la urgente l-au pus in gips
- 3fractura oblica cu deplasare a varfului metatarsianului 3 piciorul stang
- 25fractura de metatarsian 5
- 8Fractura metatarsian neconsolidata 2
- 1Fractura cap metatarsiene
- 9Fractura oblica cu deplasare metatarsian v
- 1Fractura metatarsian 3
- 1Fractura MTS III picior drept
- 1Fractura metatarsienele 3 si 4
- 1Fractura la degetul mic care s-a sudat prost. ma doare degetul si este umflat
- 3Fractura intraspongioasa baza metatars V picior stang
- 13Fractura cap meta-tars
- 5Fractura metatarsian V fara deplasare
- 2Fractura metatarsian 3 cu minima deplasare
- 3Fractură metatarsian V
- 0Concediu medical neacordat
Mai multe informații despre: factura de metatarsian fractura metatarsian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: