Fractura metatars 2 cu deplasare, 3 si 4 fara deplasare
Buna ziua,
Acum 6 saptamani, la urgenta spitalului Judetean din Craiova, dupa radiografie am aflat ca am fractura cu deplasare de baza de matatarsian 2.(din cauza unui banal joc de fotbal cu prietenii, unde la o pasa, am calcat cu piciorul drept spre interior)
Am mai schimbat gipsul (fasa de la degete pana la pliul genunchiului) de 3 ori deoarece mi-a provocat rani la glezna si la pulpa.
Dupa o saptamana, am facut un CT, unde s-a descoperit fractura de baza de metatars 2 cu deplasare de 2, 4mm, fracturi de metatars 3 si 4 fara deplasare si tarsian 1 si 2 deplasate sub 2mm.
Recomandarea primita a fost repaos inca 3 saptamani cu fasa gipsata.
Mentionez ca in tot acest timp nu am calcat deloc pe acest picior(dreptul).Am 35 de ani, 1, 82 si 66 kg.
Astept cu interes parerea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
Acum 6 saptamani, la urgenta spitalului Judetean din Craiova, dupa radiografie am aflat ca am fractura cu deplasare de baza de matatarsian 2.(din cauza unui banal joc de fotbal cu prietenii, unde la o pasa, am calcat cu piciorul drept spre interior)
Am mai schimbat gipsul (fasa de la degete pana la pliul genunchiului) de 3 ori deoarece mi-a provocat rani la glezna si la pulpa.
Dupa o saptamana, am facut un CT, unde s-a descoperit fractura de baza de metatars 2 cu deplasare de 2, 4mm, fracturi de metatars 3 si 4 fara deplasare si tarsian 1 si 2 deplasate sub 2mm.
Recomandarea primita a fost repaos inca 3 saptamani cu fasa gipsata.
Mentionez ca in tot acest timp nu am calcat deloc pe acest picior(dreptul).Am 35 de ani, 1, 82 si 66 kg.
Astept cu interes parerea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
8 comentarii
Este ok ca la 3 sapt sa efectuati o radiografie de profil cu incarcarea greutatii pe piciorul respectiv pt a exclude o eventuala luxatie la acest nivel, ce ar deveni vizibila doar la incarcarea greutatii
Buna seara!
Va confruntati, probabil, cu o fractura-luxatie tip Lisfranc.
Avizul specializat necesita, evident, vizualizarea imaginilor computer-tomografice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va confruntati, probabil, cu o fractura-luxatie tip Lisfranc.
Avizul specializat necesita, evident, vizualizarea imaginilor computer-tomografice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara domnule doctor,
Daca imi oferiti o adresa de mail, va pun cu mare drag, la dispozitie, rezultatul de la CT.
Va multumesc frumos de atentia acordata.
Daca imi oferiti o adresa de mail, va pun cu mare drag, la dispozitie, rezultatul de la CT.
Va multumesc frumos de atentia acordata.
Rezultatul scris nu are nici o relevanta practica.
Importante sunt imaginile propriu-zise CT.
Gasiti foarte simplu mail-ul meu, daca faceti "click" aici pe forum, pe fotografia mea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Importante sunt imaginile propriu-zise CT.
Gasiti foarte simplu mail-ul meu, daca faceti "click" aici pe forum, pe fotografia mea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Rezultatul scris este copy-paste la diagnosticul din trimitere.
Maine va trimit mail-ul.
Multumesc din suflet inca o data!
Maine va trimit mail-ul.
Multumesc din suflet inca o data!
OK
Astept CD-ul.
Este absolut esential sa nu calcati deloc pe picior pana la stabilirea diagnosticului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Astept CD-ul.
Este absolut esential sa nu calcati deloc pe picior pana la stabilirea diagnosticului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
buna ziua, de mai bine de un an am dureri de talpi, pe carenu le-am luat in serios considerind ca sunt din cauza oboselii, in ultimele luni sunt din ce in ce mai intense, arsuri, intepaturi, usturime, furnicaturi la baza talpii, calcaielor, , degetelor usturaturi intense la pernita talpii;durere in degete al 2-3lea, am 50ani, 63kg, nu sufar de alte boli doar durere de spate, cauza L 5, L-6, fac menaj 8, 9 ore pe zi, am primit tratament cu antiinflamatoare, tratamente homeopatice pt circulatie, acum am luat 9 zile prednisone si inca 6 saptamani pregabaline si magnesium marine, nimic nu m-a ajutat pana acum, port si de 4 saptamani semelle ortopedice speciale am fost si la podolog, acest ultim tratament il am de la reumatolog, radiografia nu arata epinee calcanee nici alte probleme, am un rdv pt irm doar in octombrie, mentionez ca lucrez in franta, sunt foarte speriata dat fiind faptul ca simtomele pe care vi le-am descris sunt din ce in ce mai intense, seara cand incerrc sa ma odihnesc si noaptea durerea e din ce in ce mai greu de suportat, senzatia de usturime si arsura e teribila, tin piciorele intruna in apa rece, cutii de gheata pe talpi, gel cu uleiuri esentiale, gel de arnica, balsam mentolat pt picioare obosite, ma intorc in tara in concediu si as dori sa aflu parerea d-voastra in legatura cu problema mea, multumesc mult, va stau la dispozitiesi cu alte informatii, va pot trimite copiia radiografiei si numele medicamentelor prescrise de medici pana acum.
Buna seara!
Din pacate, D-voastra ignorati tocmai cauza problemei: efortul excesiv.
Daca nu veti intelege legatura dintre efortul excesiv si suferinta picioarelor, nu aveti nimic de facut.
Nu exista nici un medicament, injectie, procedura sau operatie in lume care sa va permita continuarea eforturilor in aceste conditii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Din pacate, D-voastra ignorati tocmai cauza problemei: efortul excesiv.
Daca nu veti intelege legatura dintre efortul excesiv si suferinta picioarelor, nu aveti nimic de facut.
Nu exista nici un medicament, injectie, procedura sau operatie in lume care sa va permita continuarea eforturilor in aceste conditii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 42Fractura incompleta de metatarsian V
- 60fractura de metatarsian v, artela pana la genuchi, umflarea+invinetirea degetelor
- 3fractura cap metatarsian 5
- 1Fractura metatarsian 2 cu deplasare
- 3Fractura fisura metatarsian 5 si recuperare
- 7Fractura metatarsian V fara deplasare
- 9Probleme la ghips!
- 1Fractura metatarsian 5
- 6fractura metatarsian 5
- 2Fractura stiloida MTS V dreapta
- 3Fractura baza metatarsian 5 picior drept
- 2Fractura metatarsian 3 cu minima deplasare
- 4Fractura metatarsian 2, 3, 4
- 1Umflarea piciorului in ghips