fractura metatarsian

09-08-2013
anca_123
Nu este medic/terapeut
anca_123
Buna ziua,

In luna februarie am inceput sa simt durere la piciorul drept, si dupa ce stateam in picioare mai mult timp, incepea sa se umfle si durerea devenea mai puternica. M-am prezentat la urgente si initial mi s-a spus ca nu trebuie sa imi fac griji, pentru ca e probabil doar o lovitura mai puternica si o sa treaca in cateva zile. Dupa 2 saptamani, piciorul a inceput sa ma doara mai tare, si am mers la un alt medic, care mi-a facut raze si a descoperit 2 fracturi, in metatarsian 2 si 4. De aceea, mi-a recomandat sa incerc sa nu stau prea mult in picioare, dar nu mi-a imobilizat piciorul. Dupa cateva saptamani, durerea a trecut, dar in luna aprilie a inceput sa ma doara din nou la fel ca in februarie. Am mers din nou la medic, care mi-a spus ca e un proces normal de vindecare, insa pana acum durerea e tot prezenta. Chiar dupa ce umblu o jumatate de ora, piciorul incepe sa se umfle, mai putin ca inainte, dar durerea continua la fel de puternica. Ce as putea sa fac? Sunt studenta in Germania, si pentru ca lucrez in laborator, trebuie sa stau destul de mult timp in picioare si nu am putut pana acum sa imi iau concediu medical, decat 5 zile.

Multumesc mult.
O zi frumoasa,
Anca
3 comentarii
0
09-08-2013, ora 13:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Colegii germani au avut perfecta dreptate: ar fi trebuit sa limitati drastic efortul (stat in picioare, mers pe jos) timp de 2-3 luni de la fractura.
Simptomele descrise de catre D-voastra sunt oarecum normale in cazul unei asemenea fracturi neglijate (spun neglijate, deoarece tratamentul consta tocmai in reducerea drastica a solicitarii piciorului timp de 2-3 luni, ceea ce D-voastra nu ati facut, mentinand un nivel ridicat de efort...).
Exista totusi posibilitatea ca fractura acelor metatarsiene sa nu fi fost una izolata, ci sa faca parte dintr-o situatie mai grava, cum ar fi fractura-luxatie Lisfranc, o asociere cu fractura cuboidului, cu o fractura a calcaneului etc etc.
Este necesar un consult clinic atent si competent si un eventual Computer-Tomograf (nu RMN, care nu poate decela cu precizie leziunile osoase).
In orice caz, indiferent de situatia locala, se impune reducerea drastica a solicitarii piciorului timp de cateva saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-08-2013, ora 22:59
Loredana33
Nu este medic/terapeut
Loredana33
Buna seara dl. dr. Uscatu
citesc de vreo 2 saptamani raspunsurile dvs la intrebarile adresate, iar astazi am indraznit sa ma adresez si eu dvs.
In urma cu 2 saptamani, am coborat in viteza scarile din casa si am ratat ultima treapta, am calcat stramb pe piciorul drept cu toata greutatea si m-am ales cu o fractura cominutiva metatarsian cu fragmentele in ax 1/3 distala metatarsian 5 antepicior drept... sunt cu ghetuta gipsata de atunci, cu recomandarea de a fi tinuta minim 3 saptamani.
Dupa aprox o saptamana si 2 zile, la indicatia medicului, am inceput sa calc pe picior cu sprijin in carje... initial in ambele apoi am ramas la 1 deoarece ma simt mult mai bine... am mers o perioada si fara sprijin in carja, insa fara a-mi lasa toata greutatea pe picior.
Avand in vedere ca sunt din Arad si o programare la dvs e exclusa, va rog sa imi spune-ti ce parere aveti despre fractura suferita? imi poate provoca probleme? mentionez ca am 27 ani sunt o persoana activa, in perioada asta am luat suplimente de calciu coral. Pe mine ma intereseaza sa pot face sport dupa o perioada si sa pot merge pe tocuri din nou.
Multumesc.
0
22-08-2013, ora 09:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
V-as sugera sa-mi trimiteti pe e-mail radiografia piciorului.
Va voi sfatui asupra conduitei optime, fara sa fiti nevoita sa va deplasati la mine in consultatie, la Bucuresti.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: