Fractura metatarsian la nivelul1/3
Bună seara,
Acum o săptămână am călcat greșit și m-am ales cu o fractura de metatarsian v cu o ușoară deplasare.
Am purtat câteva zile cizmă ghipsata, dar fiindcă nu puteam să evit să mă sprijin cu calcaiul în pământ, doctorul mi-a recomandat o cizmă de imobilizare.
Am 52 de ani, 175cm înăltime și 76kg.
Nu am boli cronice sau antecedente de boli reumatice.
Sunt putin îngrijorată de faptul că am renunțat la ghips după 3 zile, deși port aproape mereu orteza până la genunchi, achiziționată dintr-un magazin de specialitate din oraș, la indicatiile medicului ortoped.
Urmează să merg la mare peste 4 saptamani și îmi fac probleme în legătură cu vacanta pe care am achizitionat-o de mult timp.
Cred că am nevoie de puțină încurajare...credeti că e destul dacă port orteza, dar ma deplasez folosind carja și calcaiul?
Acum o săptămână am călcat greșit și m-am ales cu o fractura de metatarsian v cu o ușoară deplasare.
Am purtat câteva zile cizmă ghipsata, dar fiindcă nu puteam să evit să mă sprijin cu calcaiul în pământ, doctorul mi-a recomandat o cizmă de imobilizare.
Am 52 de ani, 175cm înăltime și 76kg.
Nu am boli cronice sau antecedente de boli reumatice.
Sunt putin îngrijorată de faptul că am renunțat la ghips după 3 zile, deși port aproape mereu orteza până la genunchi, achiziționată dintr-un magazin de specialitate din oraș, la indicatiile medicului ortoped.
Urmează să merg la mare peste 4 saptamani și îmi fac probleme în legătură cu vacanta pe care am achizitionat-o de mult timp.
Cred că am nevoie de puțină încurajare...credeti că e destul dacă port orteza, dar ma deplasez folosind carja și calcaiul?
6 comentarii
Buna ziua,
Exista multe tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite.
Uneori este suficienta o orteza, alteori este necesara cizma gipsata fara sprijin timp de 2-4 luni.
Nu cred ca este o idee buna sa renuntati la gips si mai ales sa va sprijinit pe picior fara o evaluare corecta a acestei fracturi.
Nu stiu daca veti putea face fata vacantei in carje, fara sprijin podal (daca va fi necesar).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista multe tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite.
Uneori este suficienta o orteza, alteori este necesara cizma gipsata fara sprijin timp de 2-4 luni.
Nu cred ca este o idee buna sa renuntati la gips si mai ales sa va sprijinit pe picior fara o evaluare corecta a acestei fracturi.
Nu stiu daca veti putea face fata vacantei in carje, fara sprijin podal (daca va fi necesar).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Vă mulțumesc pentru promptitudine.
Ar fi prea mult dacă v-as trimite pe email radiografia de acum trei zile?
Ar fi prea mult dacă v-as trimite pe email radiografia de acum trei zile?
Astept radiografia
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
V-am raspuns pe mail.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Da, vă mulțumesc.
Sunt impresionată de promptitudine și interesul acordat problemei mele.
Sunt impresionată de promptitudine și interesul acordat problemei mele.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Fractura Metatarsian.. dupa cat timp pot alerga din nou?
- 5Fractura metatarsian
- 7Fractura metatarsian V fara deplasare
- 1Fractura metatarsian 3
- 12Recomandare imobilizare picior
- 9Probleme la ghips!
- 8Fractura metatars 2 cu deplasare, 3 si 4 fara deplasare
- 1Fractura MTS III picior drept
- 13Aspenter in loc de fraxiparine
- 0Fractura metatarsian5
- 2Fractura stiloida MTS V dreapta
- 1Fisura bază metatarsian 5
- 8Fractura apofiza stiloida metatarsian 5