Fractura cap metatarsiene
Buna ziua domnule doctor!In urma cu aproximativ 2 zile am suferit un accident.
-Am cazut de la o inaltime de aproximativ 1m si am fost la spital mi s a pus diagnosticul de "fractura cap metatarsiene 3 si 4 cu minima deplasare, fara tulburari vasculo-nervoase periferice!Mi s-a montat o atela ghipsa pana in apropierea genunchiului spunandu-mi sa nu calc pe piciorul afectat si o perioada estimativa de 3 saptamani sa port aparatul ghipsat!Eu ma simt foarte bine, nu mai am dureri absolut deloc din momentul in care mi s a pus aparatul ghipsat dar persista umflatura la picior!Intrebarea mea-este necesar aparatul ghipsat pentru 3 sapt?Va multumesc!
-Am cazut de la o inaltime de aproximativ 1m si am fost la spital mi s a pus diagnosticul de "fractura cap metatarsiene 3 si 4 cu minima deplasare, fara tulburari vasculo-nervoase periferice!Mi s-a montat o atela ghipsa pana in apropierea genunchiului spunandu-mi sa nu calc pe piciorul afectat si o perioada estimativa de 3 saptamani sa port aparatul ghipsat!Eu ma simt foarte bine, nu mai am dureri absolut deloc din momentul in care mi s a pus aparatul ghipsat dar persista umflatura la picior!Intrebarea mea-este necesar aparatul ghipsat pentru 3 sapt?Va multumesc!
1 comentarii
Buna ziua!
Teoretic, in asemenea fracturi nu este nevoie de imobilizare gipsata.
Problema este, insa, diagnosticul corect, deoarece existenta unei fracturi-luxatii tip Lisfranc schimba fundamental situatia, tratamentul si prognosticul.
Raspunsul depinde, evident, de examinarea clinica directa si de studierea nemijlocita a radiografiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Teoretic, in asemenea fracturi nu este nevoie de imobilizare gipsata.
Problema este, insa, diagnosticul corect, deoarece existenta unei fracturi-luxatii tip Lisfranc schimba fundamental situatia, tratamentul si prognosticul.
Raspunsul depinde, evident, de examinarea clinica directa si de studierea nemijlocita a radiografiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Fractura proximala metatars V
- 60fractura de metatarsian v, artela pana la genuchi, umflarea+invinetirea degetelor
- 4fractura metatars 5 cu depladare si fractura a osului de la glezna
- 37Fractura de metatarsian 5 fara deplasare, dupa 5 sapt de ghips
- 4Fractura os metatarsian
- 1Durere genunchi si metatarsian
- 3fractura oblica cu deplasare a varfului metatarsianului 3 piciorul stang
- 25fractura de metatarsian 5
- 8Fractura metatarsian neconsolidata 2
- 3se adminstreaza anticoagulant pentru picior gipsat la 17 ani?
- 3Fractura cominutiva metatarsian 2-3-4
- 4Durere dupa fractura metatarsian v
- 1Fractura diafizara metatars deget 5 drept
- 1Fisura bază metatarsian 5
- 0Fractura metatarsian 1
- 4Ajutați-mă! E sau nu fractura?
- 3Fractura fara deplasasare Metars V
- 8Fractura metatarsian 2 si 3 cu deplasare
- 1Fractura metatarsian 5, fara deplasare
Mai multe informații despre: factura de metatarsian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: