Fractura diafiza humerus, pareza nerv radial
Buna ziua! Pe 26.08 anul acesta am suferit un accident de masina si m-am ales cu fractura de diafiza humerus si pareza de nerv radial. Am fost operata, mi s-a pis tija cu 4 suruburi. Am stat cu mana imobilizata 30 zile in orteza. Am inceput recuperarea chiar cu o sapt inainte de a scoate orteza pt nervul radial. Am avut mana in 'gat de lebada'. Acum este cam 75% recuperat radialul. Desi pe 28.10 acum fac 2 luni de la operatie, problema mea este cotul. Nu pot sa fac flexia cotului decat la 90 grade si la extensie mai am 23 grade pana sa indrept mana. Desi tija e mai lunga si putin deplasata in sus la umar, nu ma doare decat cand fac exercitiile de ridicare a bratului, insa cotul si 5 cm mai sus de cot si 5 cm mai jos de cot, zona aceea ma doare si ma strange tot timpul. Uneori ma arde acolo. De semenea nu simt pe zona aia decat 50%. Ma tine ceva acolo mereu. La radiografia de control de la o luna de la operatie, dr a zis ca nu e nimic in neregula cu cotul. Fac kinetoterapie zilnic la un centru specializat de o luna de zile. Am luat 2 milgamma si 2 Alanerv zilnic. Acum iau doar 2 Milgamma zilnic. Am reinceput antiinflamatoarele, Vimovo 2/zi, pt ca acea zona la cot e singura inca umflata si putin vanata. Mentionez ca in afara fracturii diafiza humerus, am avut si 2 fisuri, una mai spre umar si una deasupra cotului. Cea deasupra cotului nu s-a vazut initial la radiografie si au descoperit-o in timpul operatiei. Cred ca acolo e o problema ceva...Electrostimulare nu pot face ca am tija. Mi-am comandat Dynamic tape, tot cu speranta sa ma ajute in recuperare mai rapida. Am 2 copii mici si imi este foarte greu sa am grija de ei, de treburile casei la fel...Oare terapie laser as putea face si m-ar ajuta pt eliminarea durerii constante de la cot? Este normal sa nu pot face extensia completa a cotului dupa o luna de la scoaterea ortezei? Dvs ce considerati? Am citit aici tot ce se poate despre fractura de humerus, nu prea am gasit sa nu fi intins cineva cotul. Astept cu interes pararile dvs, ale tuturor! Sanatate multa!
3 comentarii
posibil sa fie doar redoare articulara dupa imobilizare. fiecare
organism este diferit, deci tot timpul exista variatii referitor la timpul de recuperare.
reveniti daca in 2 sapt situatia este la fel
organism este diferit, deci tot timpul exista variatii referitor la timpul de recuperare.
reveniti daca in 2 sapt situatia este la fel
radiografiile de control, dupa operatie, sunt OK?
puteti sa le postati?
puteti sa le postati?
Da, am radiografie pe Cd, facuta la o luna de la operatie si maine fac radiografie din nou, caci se fac 2 luni de la operatie. O sa le postez maine pe ambele, daca ma descurc sa le postez :) Maine voi cere si radiografie la cot. Dr a zis ca este ok la acea radiografie de la o luna, ca osul se sudeaza foarte bine. Ieri mi s-a pus Dynamic tape de la umar pana la incheietura mainii ca sa ajute pe extensia cotului si este uimitor ca mi-a luat mult din durere acest tape, plus ca dupa aplicarea lui cotul s-a mai indreptat cu 3 grade. Insa ma doare umarul de la tape, ma tine la miscari. Sper sa fie bine in final, caci foarte multa durere si suferinta in urma acestui accident, sunt multi inconstienti care circula nestingheriti pe sosele...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Fractura humerus drept
- 7extragere surub de diafiza tibioperoniera
- 1Fractura humerus
- 3Control fractura
- 0Fractura supracondiliana humerus cu deplasare
- 0Fractura supracondiliana humerus drept.
- 0Interpretare radiografie
- 2Ruptura humerus drept
- 6Fractură diafizara cominutiva tibie
- 4Fractura humerus+paralizie nerv radial
- 1Fractură cominutivă humerus stang
- 0Fractura diafizei humerusului cu deplasare
- 0Fractura oblica diafiza humerus cu deplasare
- 0Fractura humerus 1/3 distal
- 3Fractura humerus
- 12Osteosinteză humerus.
- 1Fractura de humerus
- 3Fractura humerus